Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αποζημιώσεις - κοροϊδία

Μόνο 800 εκατ. δραχμές δίνει η κυβέρνηση, ενώ οι ζημιές που δηλώθηκαν φτάνουν τα 30 δισ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή

Με το χειρότερο τρόπο εμπαίζει η κυβέρνηση τους πλημμυροπαθείς της Κορίνθου, εγκρίνοντας εξευτελιστικά ποσά για την καταβολή αποζημιώσεων που συνολικά είναι μόλις 800 εκατ. δραχμές, ενώ οι ζημιές που δηλώθηκαν φτάνουν τα 30 δισ. δραχμές.

Το ζήτημα των αποζημιώσεων επισημαίνεται και στο ψήφισμα της συγκέντρωσης των πλημμυροπαθών, που έγινε την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Πλημμυροπαθών. Εκεί, αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή στις 2 μ.μ. έξω από τη Νομαρχία Κορίνθου, προκειμένου να διεκδικηθεί αγωνιστικά η λύση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς.

Στη συγκέντρωση τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ότι η μόνη διέξοδος που απομένει, μπρος στην κατάσταση που διαμορφώνεται, είναι η αγωνιστική διεκδίκηση ολικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι πλημμυροπαθείς. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Θόδωρος Παπαδόπουλος, που ήταν και ο βασικός ομιλητής, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της καταβολής των ψευτο-αποζημιώσεων, αναφερόμενος στο σκηνικό εμπαιγμού που έστησαν κυβέρνηση, Περιφέρεια Αν. Πελοποννήσου και Νομαρχία Κορίνθου, σε βάρος των πλημμυροπαθών. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, που ήταν παρών στη συγκέντρωση, υπογράμμισε στην παρέμβασή του πως η Κόρινθος δεν είναι η μόνη πληγείσα περιοχή που έρχεται αντιμέτωπη με την πολιτική κοροϊδίας της κυβέρνησης, αναφέροντας τα παραδείγματα των πλημμυρών της Αθήνας και των σεισμών στο Αίγιο. Ο Στρ. Κόρακας τόνισε πως το ΚΚΕ θα είναι πάντα δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Κορίνθου και είπε πως ό ίδιος θα πάρει πρωτοβουλία για να κλείσει ραντεβού με του υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Από τα λεγόμενα των συγκεντρωμένων, φάνηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν κάλπικες και αποσκοπούσαν μόνο στο να ρίξουν ..."λάσπες" στα μάτια των κατεστραμμένων Κορίνθιων. Ο Νομάρχης Κορίνθου, σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή, αφού παραδέχτηκε ότι το ποσό των αποζημιώσεων είναι μικρό, επιχείρησε παραπλανητικά να αποδώσει ευθύνες στους υπαλλήλους της Νομαρχίας, γιατί, όπως είπε, παρουσίασαν διογκωμένες της ζημιές! Ακόμη ο ίδιος φέρεται να είπε στην ίδια σύσκεψη πως όποιος κάνει ένσταση για το ποσό της αποζημίωσης δε θα πάρει δραχμή αποζημίωση. Ομως τα ποσά που ανακοινώθηκαν για όσους ιδιοκτήτες σπιτιών έπαθαν ζημιές από τις πλημμύρες είναι εξευτελιστικά, αφού για τη Γ κατηγορία που σημαίνει ολική καταστροφή θα δοθούν γύρω στις 600.000 δραχμές αποζημίωση, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε υποσχεθεί 2.000.000 δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ