Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο - απάντηση σήμερα
  • Σήμερα, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος το συλλαλητήριο
  • Επιμένει στην αδιάλλακτη στάση του το υπουργείο Παιδείας

Απάντηση στις προσπάθειες τρομοκράτησης των καθηγητών και διάσπασης του εκπαιδευτικού κινήματος, στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση με πρόσχημα, αυτή τη φορά, την κάλυψη των διδακτικών ωρών που χάθηκαν από την απεργία των καθηγητών, καλούνται να δώσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και διοργανώνεται από την ΟΛΜΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και Ενώσεις Γονέων της Νομαρχίας Αθήνας.

Χτες, ο υπουργός Παιδείας, Γερ. Αρσένης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του, τόνισε ότι η εγκύκλιος του υπουργείου για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών "εκφράζει πολιτική βούληση". Αργά το βράδυ μετά και από συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ με θέμα την παιδεία, ο Γερ. Αρσένης έκανε επίσης καθαρό ότι η αντιμεταρρύθμιση που προωθείται στην παιδεία είναι ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο που θα επιδιωχτεί να υλοποιηθεί άμεσα.

Από την πλευρά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών επιμένει στις προτάσεις του σχετικά με την αναπλήρωση και χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού "ένα επικίνδυνο δημοκρατικό ολίσθημα".

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους γονείς και όλους τους πολίτες της χώρας να συνεχίσουν μαζί με τους καθηγητές τον αγώνα για την υπεράσπιση της ενιαίας, δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την περασμένη Παρασκευή, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση των προέδρων των ΕΛΜΕ να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου για την κάλυψη των διδακτικών ωρών, είχε κατηγορήσει τους καθηγητές για "στάση" ενάντια στην κυβέρνηση, ενώ εκτόξευσε απειλές εναντίον τους σε περίπτωση που δεν "πειθαρχήσουν".

Με αυτά τα δεδομένα εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι καλούνται με τη συμμετοχή τους στο σημερινό συλλαλητήριο να αποκαλύψουν το πραγματικό νόημα του "τελεσιγράφου" της κυβέρνησης για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, που πραγματικό στόχο έχει να φέρει σε σύγκρουση τους φορείς του εκπαιδευτικού μετώπου που άρχισε να διαμορφώνεται μέσα από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει χωρίς μαζική οργανωμένη αντίσταση τα αντιεκπαιδευτικά της σχέδια.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι, πέρα από την απόσυρση της αντιπαιδαγωγικής εγκυκλίου του υπουργείου και την ουσιαστική αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, διεκδικούν, μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την παιδεία με στόχο το 15%, κατάργηση των αντιπαιδαγωγικών μέτρων του υπουργείου Παιδείας, κατάργηση της ρύθμισης για την ίδρυση και λειτουργία των τμημάτων του Διεθνούς Απολυτηρίου, πρωινή βάρδια σε όλα τα σχολεία, μείωση του αριθμού μαθητών κατά τάξη σε 25, 5.000 διορισμούς βάσει επετηρίδας, ριζική αλλαγή του εξεταστικού συστήματος με στόχο την κατοχύρωση του δικαιώματος στη μόρφωση χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Εκφράζουν, επίσης, την αντίθεσή τους στο Εθνικό Απολυτήριο και την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Με πρόσθετες ανακοινώσεις τους η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, Ενώσεις Γονέων, Μαθητικά Συμβούλια και εργατικά Σωματεία του Πειραιά καλούν σε μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Οι παραπάνω φορείς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. έξω από του Μπακάκου στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ