Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Νέο σκληρό χαράτσι στους δημότες

Με πραξικοπηματικό και παράνομο τρόπο προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης,επιβάλλοντας νέο βαρύ χαράτσι στους δημότες.

Με πλειοψηφία δύο μόλις συμβούλων, όταν χρειάζονται τα 3/4 του Σώματος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε σαρωτική επέκταση του μέτρου της ιδιωτικά ελεγχόμενης στάθμευσης με παράλληλη αύξηση από 100 σε 200 δραχμές του αντιτίμου ωριαίας στάθμευσης. Και όλα αυτά ενώ παραβιάζεται κατάφωρα η παρούσα σύμβαση από την ανάδοχο ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ και θα έπρεπε κανονικά να καταγγελθεί αντί να διευρυνθεί. Ωστόσο, ο Δήμος Πειραιά της προσφέρει 5.000 θέσεις στάθμευσης να διαχειρίζεται, αντί των 2.837 που υπάρχουν σήμερα. Την απόφαση αυτή, την οποία επέβαλε ο συνδυασμός "Ανθρώπινη Πόλη" του Στ. Λογοθέτη,με τη συνεργασία ουσιαστικά του συνδυασμού "Πρωτοβουλία για τον Πειραιά" του Χ. Κεφάλα - υπερψήφισε ο Ν. Πηρούνιας και απουσίασαν οι υπόλοιποι - πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να εισαχθεί ποτέ το θέμα στην ημερήσια διάταξη. Αντίθετα, μάλιστα, η δημοτική κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" ήταν που με τις υπογραφές, όπως προβλέπεται, οχτώ δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας είχε προκαλέσει συζήτηση για το σκάνδαλο της ΣΕΛΜΟ, ώστε να γίνει έλεγχος επιτέλους των πεπραγμένων της σύμβασης. Αντί όμως για έλεγχο, η πλειοψηφία χρησιμοποίησε το θέμα για να επεκτείνει το σκάνδαλο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Π. Σαλπέας,κατήγγειλε ότι έχουν διαπιστωθεί σειρά αντισυμβατικών ενεργειών, τόσο από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας όσο και της διοίκησης του δήμου, που αποδεικνύουν ότι ακόμη κι αυτή η σύμβαση που υπογράφηκε, δε λειτούργησε. Η ιδιωτική εταιρία δεν κατέβαλλε χρήματα κάθε μήνα στο δήμο όπως προβλεπόταν, αλλά αντίθετα παρέδωσε 53 εκατομμύρια δραχμές μόλις στις αρχές του '97 και αυτά δεν προέρχονταν από τα οικονομικά αποτελέσματα του '96, αλλά από προηγούμενα έτη, ενώ δεν προχώρησε και στην εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως σαφώς ορίζει η σύμβαση. Η ΣΕΛΜΟ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι εισέπραξε περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές.

Χτες η δημοτική κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" υπέβαλε ένσταση ακυρότητας στην επιτροπή του άρθρου 18, υπογραμμίζοντας ότι είναι σοβαρό πολιτικό θέμα η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δήμου σε ιδιώτες και μάλιστα σε συνθήκες αδιαφάνειας, που καλούνται στο τέλος να πληρώσουν από την τσέπη τους οι δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ