Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μάχη για τις συνελεύσεις

Υποτονικό παραμένει το κλίμα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης 9 μέρες πριν τις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές. Μοναδική φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, που αυτή την περίοδο κάνουν πιο αισθητή την έτσι κι αλλιώς συνεχή παρουσία τους στις σχολές. Η παράταξη της ΔΑΠ προσπαθεί τις μέρες που απομένουν να συγκροτηθεί προκειμένου να πραγματοποιήσει και κάποιες εκδηλώσεις, ενώ η ΠΑΣΠ μέχρι και χτες απουσίαζε σχεδόν απ' όλες τις σχολές πλην του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Καθοριστικές όπως πάντα είναι οι τελευταίες μέρες οπότε, ως είθισται, δίνεται η μάχη των συνθημάτων και των εντυπώσεων από τις άλλες παρατάξεις, ενώ αντίθετα οι ΠΚΣ δίνουν τη μάχη για την παραπέρα διεύρυνση των ψηφοδελτίων και την κίνηση της διαδικασίας εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων στις σχολές.

Μέχρι στιγμής οι πλειοψηφίες των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης των συνελεύσεων. Κόντρα στις επιδιώξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ και ανεξαρτήτων, οι ΠΚΣ μαζί με τους φοιτητές συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να γίνουν οι συνελεύσεις. Σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Παιδαγωγικό.

Από τους μέχρι τώρα συσχετισμούς και το κλίμα που διαμορφώνεται μέσα στους φοιτητές, θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση και παραπέρα άνοδος των ΠΚΣ, που συνεχίζουν να δίνουν σταθερά τη μάχη για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα από αυτές τις φοιτητικές -σπουδαστικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους οι φοιτητές καλούνται να δώσουν απάντηση σε όσους χρησιμοποιούν την ψήφο τους για να νομιμοποιούν ουσιαστικά το ρόλο που έχουν αναλάβει ως υποστηρικτές της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κομμάτων της συναίνεσης και να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης προς την κυβέρνηση και τις επιλογές της. Μήνυμα διεκδίκησης για δωρεάν σίτιση και στέγαση, κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, δημόσια και δωρεάν παιδεία. Να στείλουν ξεκάθαρη το μήνυμα πως δε θα επιτρέψουν την υλοποίηση των νέων μέτρων του υπουργείου Παιδείας, που χτυπούν τον ενιαίο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ