Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ
Μόνο ένας "είδε" και "μάζεψε" το μαχαίρι - φάντασμα...

Αλλος ένας μάρτυρας και μάλιστα αστυνομικός προστέθηκε χτες στον κατάλογο των ατόμων που δεν είδαν μαχαίρι στο σημείο της δολοφονίας του 28χρονου κιθαρίστα Θοδωρή Γιάκα από τον αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ Ευάγγελο Λαγογιάννη στις 10-1-94 στο Μοσχάτο. Είναι ο αστυνομικός Μιχ. Πετσουλές,ο οποίος έμενε κοντά και έφθασε εκεί από τους πρώτους. Δικές του ήταν και οι χειροπέδες που, όπως είπε, προθυμοποιήθηκε να πάει να φέρει γιατί "το άτομο αντιστεκόταν", παρότι βρισκόταν στο έδαφος.

"Του τις βάλαμε", κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο. "Αλλά όταν τον γυρίσαμε ανάσκελα, κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του. Μετά είδαμε και το αίμα στα ρούχα του. Μαχαίρι δεν είδα εκεί γύρω, ούτε άλλα αντικείμενα". Οταν του επιδείχτηκε το μαχαίρι, είπε ότι πρόκειται για "μαχαίρι επιβίωσης", που "πουλιέται ελεύθερα στα περίπτερα του Πειραιά αντί 20.000 - 30.000 δρχ.". Για το θύμα, το οποίο είχε συνοδεύσει μαζί με τους οικείους του λίγες μέρες πριν από το συμβάν στο ΨΝΑ, επειδή οι γιατροί του είχαν συστήσει θεραπεία, ο μάρτυρας είπε: "Μου είχε δώσει την εντύπωση ήρεμου και όχι επικίνδυνου ατόμου".

Ο συνάδελφός του, Γ. Σταυρόπουλος,ισχυρίστηκε ότι αυτός είδε το μαχαίρι σε απόσταση μισού μέτρου δεξιά από το κεφάλι του θύματος και το μάζεψε μαζί με άλλα αντικείμενα. Επειτα συνέταξε και υπέγραψε την έκθεση κατάσχεσης. Ωστόσο, πριν απ' αυτόν είχαν σπεύσει στο χώρο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης και της ομάδας "Ζ", αλλά και περίοικοι, οι οποίοι εξεταζόμενοι ως μάρτυρες αρνήθηκαν την ύπαρξη του μαχαιριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ