Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπροστά στις ευθύνες της η κυβέρνηση

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ για την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που έχει δημιουργήσει αναταραχή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Αντιμέτωπη με τις ευθύνες της, για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η εγκύκλιος - "τελεσίγραφο" του υπουργείου Παιδείας, βάζει το ΚΚΕ την κυβέρνηση, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος προς τον υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει αν προτίθεται η κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα στη βάση των προτάσεων της ΟΛΜΕ ή αναλαμβάνει την τεράστια ευθύνη να χαθεί η χρονιά για χιλιάδες μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά γενικότερα για την κοινωνία.

"Η σκληρή και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία και στα δίκαια αιτήματα των καθηγητών έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πρώτα θύματα τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους", τονίζεται στο κείμενο της Ερώτησης. "Η κυβέρνηση, τονίζεται με την Ερώτηση, συνεχίζοντας τη μη υπεύθυνη πολιτική της και θέλοντας να περάσει τα μηνύματα των οικονομικών της επιτελείων ότι η λιτότητα είναι δεδομένη, δημιουργεί νέες εντάσεις στο χώρο των σχολείων".

"Η εμμονή της στην εγκύκλιο - "τελεσίγραφο", με πρόσχημα τη δήθεν αναπλήρωση των χαμένων ωρών, πυροδοτεί εκρηκτικές καταστάσεις, σπρώχνει αντικειμενικά τα πράγματα ως το σημείο να χαθεί η χρονιά για χιλιάδες παιδιά του λυκείου και του γυμνασίου, μπερδεύει ακόμα πιο επικίνδυνα το κουβάρι της δημόσιας παιδείας και γεννά, εύλογα, τεράστια ερωτηματικά για τους γενικότερους στόχους αυτών των επιλογών. Η εγκύκλιος αυτή, σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, απορρίφθηκε από τους καθηγητές και βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους τους γονείς και τους μαθητές, οι οποίοι, εντελώς δικαιολογημένα, προχωρούν ήδη σε διάφορες αγωνιστικές κινητοποιήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ