Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το "άκρον άωτον" της υποκρισίας

Μόνο αφελείς μπορούν να "χάψουν" το παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας - που το αναμασά σύσσωμος ο Τύπος και τα ΜΜΕ - ότι η στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία γίνεται για "ανθρωπιστικούς λόγους", ("ταχεία διανομή βοήθειας", κλπ.). Αποτελεί υποκρισία πρώτου μεγέθους να εμφανίζονται οι υποστηρικτές του καθεστώτος του Μπερίσα, μεταξύ αυτών και η κυβέρνηση Σημίτη, ότι, τάχα, ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τον αλβανικό λαό που υποφέρει. Είναι πρόκληση να παρουσιάζεται η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας ως προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, την ίδια στιγμή, να δολοφονεί εν ψυχρώ δεκάδες αθώα γυναικόπαιδα και να τους στέλνει στο βυθό της Αδριατικής.

Δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Η στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία είναι μια απροσχημάτιστη ιμπεριαλιστική επιχείρηση, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και, βέβαια, της Ιταλίας και της Ελλάδας, που θεωρούν τη γειτονική χώρα ως "ζωτικό χώρο" τους. Και όπως όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (από την Κριμαία και την Κορέα μέχρι τον πόλεμο του Κόλπου και το Σουδάν) γίνονται στο όνομα των "μεγάλων ιδανικών και αξιών της Δύσης" (ειρήνη, δημοκρατία, τώρα ανθρωπιστική βοήθεια, κ.ο.κ)., έτσι και η επέμβαση στην Αλβανία γίνεται υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εκδηλωθεί η λαϊκή αντίδραση ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση στην Αλβανία, αλλά και η αλληλεγγύη στον εξεγερμένο λαό της. Αυτή είναι η μόνη πατριωτική στάση. Αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ