Τρίτη 1 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ο δήμαρχος

Για 15η μέρα χτες συνέχισαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Λάρισας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 58 συναδέλφων τους, τους οποίους απέλυσε ο δήμαρχος Χρ. Καφφές. Οι απεργοί έχουν κατασκηνώσει στην είσοδο του Δημαρχείου, αποφασισμένοι να παλέψουν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Η δημοτική αρχή επιμένει στην άρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων και ευελπιστεί στην κούραση των απεργών και στη βοήθεια απεργοσπαστών για να σταματήσει η απεργία. Ούτε αυτές οι ενέργειες, όμως, δε θα λύσουν το πρόβλημα, όπως δεν το έλυσε και η επίθεση των ΜΑΤ - την περασμένη Πέμπτη - εναντίον των απεργών στο αμαξοστάσιο, στη διάρκεια της οποίας κακοποιήθηκαν εργαζόμενοι και έγιναν 11 συλλήψεις απεργών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, η δίκη αναβλήθηκε και θα γίνει στις 9 Απρίλη.

Οπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, η δημοτική αρχή επιχειρεί να τρομοκρατήσει εργαζόμενους για να δουλέψουν ως απεργοσπάστες. Οι προϊστάμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας τηλεφωνούν σε σπίτια υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί πριν μερικές μέρες με 8μηνη σύμβαση, απειλώντας τους ότι αν δεν εργαστούν θ' απολυθούν και στις θέσεις τους θα προσληφθούν επιλαχόντες. Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι "μπράβοι" του δημάρχου εκβιάζουν εργαζόμενους, δημιουργώντας ακόμα και οικογενειακά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι έχουν λάβει ειδοποιητήριο από το δήμαρχο, ως διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού - Πολιτισμού (ΔΕΤΠΟΛ), με το οποίο καλούνται να "προσέλθουν για παροχή εξηγήσεων", διότι"παρέλειψαν να λάβουν μέρος στην εκτέλεση έργου που τους είχε ανατεθεί".

Πάντως, μέχρι στιγμής, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, αφού λίγοι απεργοσπάστες εργάζονται. Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συναυλία έξω από το Δημαρχείο, όπου έχουν κατασκηνώσει οι απεργοί, ενώ σήμερα - και μετά από συνάντηση των σωματείων με το δήμαρχο Χρ. Καφφέ - θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, για να συζητηθεί η πορεία του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ