ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Μάρτη 2000
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Δυναμώνει η φωνή μας χρόνο με το χρόνο

Εκατοντάδες ψηφοφόροι ψήφισαν στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν επί εφτά μέρες έξω σχεδόν από κάθε ιδιωτική σχολή από το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ). «Δεν είναι ώρα για απογοητεύσεις, ούτε για υποταγή, αλλά ώρα για ενότητα και αγώνα», επισήμαινε πριν λίγες μέρες σε ανακοίνωσή του. Σήμερα, δύο μέρες μετά τις εκλογές το αποτέλεσμα δικαιώνει τα μέλη του Συλλόγου, αφού το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο Σπουδαστών αναδεικνύεται ο νικητής αυτής της εκλογικής μάχης. Η φωνή του γίνεται πιο δυνατή χρόνο με το χρόνο.

Κύριος στόχος τους να πάρουν μέρος στον αγώνα για δημόσια και δωρεάν μόρφωση, να συμπαραταχτούν στο πλευρό του Συλλόγου, του οργάνου εκείνου που υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών είναι συνολικά 2.002 ψήφοι, από τις οποίες οι 1.988 είναι έγκυρες και 13 άκυρες.

Το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο Σπουδαστών, που αποτελείται από μέλη του ΣΥΣΠΙΣ, έλαβε 1.759 ψήφους, ποσοστό 88,5%. Το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Σπουδαστών έλαβε 229 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 11,5%. Οι έδρες που καταλαμβάνουν τα δύο ψηφοδέλτια είναι 13 και 2 αντίστοιχα.

Ηδη άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων των δύο ψηφοδελτίων, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας δε σταματάει στις εκλογές, αμέσως μετά την εκλογή του ΔΣ, τα μέλη του Συλλόγου θα ξεκινήσουν μια σειρά εξορμήσεις στις ιδιωτικές σχολές, με κύριο στόχο την ενημέρωση των σπουδαστών για τις μετέπειτα πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Σύλλογος.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε στο «Ρ», ο Τάσος Καστόρης, μέλος του ΣΥΣΠΙΣ: «Η συμμετοχή των σπουδαστών στις φετινές, μαζικές εκλογές του Συλλόγου αποτελεί ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται, ενάντια σε όσους μας θέλουν αμόρφωτους και εργασιακά περιπλανώμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα ».

ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα ναρκωτικά και την ανεργία

Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά και την ανεργία», διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Βορειοανατολικών Συνοικιών Αθήνας της ΚΝΕ αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης, πλ. Κέννεντυ).

Το Σάββατο 4/3, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., με ομιλία του δρ. Ηλία Μιχαλαρέα για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα. Την Κυριακή 5/3, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ., με συζήτηση για την ανεργία και θα ακολουθήσει μουσική (ροκ) συναυλία στις 8 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ