ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 1997
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοιξιάτικο σάλπισμα ειρήνης

Αύριο πορείες ειρήνης σε Βύρωνα και Αγ. Αναργύρους

Με συνθήματα υπέρ της ειρήνης, της φιλίας και της ανεξαρτησίας των λαών, ενάντια στη ΝΑΤΟική κυριαρχία, αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό και ενάντια στα πολυεθνικά τάγματα που ετοιμάζονται να σταλούν στη γειτονική χώρα, ξετυλίγονται αύριο δύο πορείες ειρήνης στις γειτονιές της Αθήνας. Οι πορείες θα ξεκινήσουν στις 10.30 π.μ. Η μία, αυτή που θα γίνει στις γειτονιές του Βύρωνα, θα ξεκινήσει από την πλατεία Ταπητουργείου και η άλλη από τα "Σίδερα" Ζοφριάς και θα καταλήξει στην πλατεία Αγ. Αναργύρων.

"Δύο, λαϊκές πορείες, όπως τονίζει στο κάλεσμά της η Παναθηναϊκή Επιτροπή Ειρήνης, σάλπισμα ενεργοποίησης και αγώνα ενάντια στη μετατροπή της πατρίδας μας σε ορμητήριο της τρομοκρατικής μηχανής του ΝΑΤΟ κατά των γειτονικών λαών. Δύο λαϊκές πορείες - έκφραση επαγρύπνησης του κινήματος ειρήνης".

Στο Βύρωνα

Πορεία στα βήματα του Νίκου Νικηφορίδη διοργανώνουν αύριο Κυριακή ενάντια στη "νέα τάξη", ο Δήμος Βύρωνα, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

Πρόκειται για τη 2η Νικηφορίδεια Ειρηνοδρομία, προς τιμήν του Βυρωνιώτη πρωτομάρτυρα της ειρήνης. Ο Νίκος Νικηφορίδης γεννήθηκε στα Προσφυγικά του Βύρωνα το 1928 και είχε διατελέσει γραμματέας της ΕΠΟΝ Παγκρατίου. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, του 1951, συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη, γιατί μάζευε υπογραφές για την ειρήνη, "αδίκημα" για το οποίο καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 5 Μάρτη του ίδιου χρόνου, σε ηλικία 23 χρόνων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου), ενώ στις 10.30 π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση της 2ης Νικηφορίδειας Ειρηνοδρομίας. Ο τερματισμός θα γίνει στις 11.30 π.μ. και στις 12 - 1.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ζοφριά - Αγιοι Ανάργυροι

Πορεία Ειρήνης ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών της περιοχής, διοργανώνουν αύριο οι Επιτροπές Ειρήνης Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων.Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από τα "Σίδερα" Ζοφριάς και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίων Αναργύρων,όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι: "Ελλάδα - Ειρήνη - Ανεξαρτησία - ΟΧΙ στη ΝΑΤΟική κυριαρχία".

Δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς πραγματοποιεί αύριο Κυριακή στις 10.30 π.μ. στο Ωδείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νίκαιας, συνέλευση για την εκλογή νέας Γραμματείας.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης - Ταύρου διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Δήμου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76) εκδήλωση αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό, με πολιτιστικό πρόγραμμα και ομιλία εκπροσώπου της ΕΕΔΥΕ.
  • Το Ζωγραφιώτικο Κίνημα Ειρήνης και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνουν την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (Ανακρέοντος 60) συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: "Αλβανία - Βαλκάνια - Κύπρος".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου πραγματοποιεί παλλεσβιακή συνέλευση την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, προκειμένου να συζητήσει και να καθορίσει τη στάση της για τις εξελίξεις στην περιοχή και γίνει διεύρυνση της Γραμματείας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου πραγματοποιεί την Τετάρτη 9 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιάλης (Εμ. Μπενάκη 70), γενική συνέλευση για την εκλογή του κερατσινιώτικου συμβουλίου ειρήνης. Παράλληλα, θα υπάρχει ομιλία από τον αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδη, ο οποίος θα μιλήσει για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Πορεία Πέραμα - Μπλόκο Κοκκινιάς

Το κίνημα ειρήνης του Πειραιά διοργανώνει την Κυριακή 13 Απρίλη, πορεία ειρήνης από το Πέραμα μέχρι το μπλόκο της Κοκκινιάς, μέσω των εργατογειτονιών του Πειραιά. Την πορεία διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού.Η εκκίνηση θα γίνει την επόμενη Κυριακή στις 10.30 το πρωί από τα καραβάκια Περάματος, στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει στάση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και στις 1.30 θα τερματίσει στην πλατεία Οσίας Ξένης στην Κοκκινιά.

Εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ
  • Στα πλαίσια του διήμερου εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΝΕ Ικαρίας του ΚΚΕ γίνονται σήμερα Σάββατο περιοδείες κλιμακίου του Κόμματος σε χωριά του νησιού, με επικεφαλής τον Γ. Μυσιρλή,καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
  • Συντροφικό γλέντι διοργανώνει αύριο Κυριακή, 6 Απρίλη,στην ταβέρνα "Το στέκι του Νίκου" η ΚΟΒ Σαφράμπολης της ΚΟ Αθήνας και καλεί σε συμμετοχή τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος. Η ταβέρνα βρίσκεται στην οδό Υγείας (κοντά στην πλατεία Υγείας) στον Περισσό, τηλ. 2779.258.
  • Η ΚΟ Ασπροπύργου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση αύριο Κυριακή 6 Απρίλη στις 11 πμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου με θέμα: "5 χρόνια Μάαστριχτ - Συνέπειες".
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στα εμπορικά καταστήματα της πόλης

Περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο στις 10.30 πμ ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, Αποστόλης Τασούλας,σε συνεργασία με την ΚΟΒ των ΕΒΕ.

Η περιοδεία γίνεται ενόψει των συνεχιζόμενων και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών.

Εύχονται "περαστικά" στον Χ. Φλωράκη

Συνεχίζουν να φτάνουν ευχές και τηλεγραφήματα προς τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη,για τα "περαστικά" και τη γρήγορη ανάρρωσή του, που, μετά την προχτεσινή έξοδό του από το "Λαϊκό Νοσοκομείο", συνεχίζεται στο σπίτι του.

Στο τηλεγράφημα που έστειλε ο Δημήτρης Χριστόφιας,γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, αναφέρονται τα εξής: "Αγαπητέ σύντροφε Χαρίλαε, από τα βάθη της καρδιάς μας, τόσο εμένα προσωπικά, αλλά και όλων των συντρόφων στο ΑΚΕΛ, σας ευχόμαστε πάντα σιδερένιος και μπροστάρης στους αγώνες για τα δίκαια των εργαζομένων και του ελληνικού λαού γενικά".

Επίσης, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ των Παραρτημάτων ΠΕΑΕΑ και ΠΕΑΤΑΘ της Καρδίτσας εύχονται στον Χ. Φλωράκη σύντομη και πλήρη αποκατάσταση της υγείας του, ώστε να είναι και πάλι συμπολεμιστής και οδηγός στους αγώνες για τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Ακόμα ο πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο της Σέκλιζας Καρδίτσας εύχονται στον επίτιμο δημότη τους Χ. Φλωράκη, πάντα σιδερένιος και πάντα μπροστάρης και οδηγός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ