ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ
  • Ο Μ. Κωστόπουλος,βουλευτής του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη 4 Δεκέμβρη στις10 π.μ. θα πραγματοποιήσει περιοδεία και θα μιλήσει στη ΣΕΛΕΤΕ,στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.
  • Ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, θα πραγματοποιήσει, σήμερα Τετάρτη 4 Δεκέμβρη,στις 10 π.μ., περιοδεία στην υπηρεσία μηχανογράφησης της "Ολυμπιακής".
  • Συνεστίαση διοργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου προς τιμήν των "78 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ & 50 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας". Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης.Παράλληλα, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ. στο Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο Αγρινίου, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδήλωση για τα "50 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ" όπου θα μιλήσει ο Αριστείδης Θεοχάρης, στέλεχος του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αγρινίου την περίοδο 1945-46. Θα παραβρεθεί ο Χαρίλαος Φλωράκης.
  • Συγκέντρωση διοργανώνει την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη (6 μ.μ.) η Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ Στερεάς Ελλάδας, στο κτίριο της ΚΟΑ (Κοτοπούλη & Βερανζέρου) με θέμα "Το αποτέλεσμα των εκλογών, οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ". Καλούνται να συμμετάσχουν οι φίλοι και τα μέλη του ΚΚΕ, από τους Νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Ευρυτανίας.
Επ. Ειρήνης Κερατσινίου

Εκδήλωση, αφιερωμένη στην ειρήνη και στην τέχνη, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου,το Σάββατο 7 Δεκέμβρη,στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" (Εμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη), κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης,με αναμνηστική πλακέτα, την οποία θα του προσφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό και τραγούδι, μαθητές των σχολείων της περιοχής θα δώσουν τα δικά τους μηνύματα για την ειρήνη. Η Επιτροπή καλεί όλους τους πολίτες και τους κατοίκους της περιοχής να παρευρεθούν για να "υψώσουμε τα μηνύματα της ειρήνης πάνω από "τις αυλές των θαυμάτων της πόλης μας"".

Η Επιτροπή Δημοψηφίσματος

Καθημερινά λειτουργούν τα γραφεία της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ,που βρίσκονται στην οδό Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, γραφεία 12 - 13 και παραμένουν ανοιχτά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και από 6 έως 9 μ.μ. Σε ένταση των προσπαθειών για τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης της διενέργειας δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, καλεί η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Αντιστασιακών Πειραιά.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω γραφεία:

ΠΕΙΡΑΙΑ: Φίλωνος 41 (9 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.) τηλ. 4124.696.

ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ: Κύπρου 68 (6 μ.μ. - 8 μ.μ.) τηλ. 4925.757.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Ρέπουλη 16 (5 μ.μ. - 7.30 μ.μ.) τηλ. 4618.180.

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Πόντου 46 (5 μ.μ. - 6 μ.μ.) τηλ. 4610.362.

Συνέλευση ΕΕΔΔΑ

Την 6η εκλογοαπολογιστική της συνέλευση πραγματοποιεί η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Η συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. στα γραφεία της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 και Σίνα, 4ος όροφος).

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή του ΚΜΕ

Χριστουγεννιάτικη 5ήμερη εκδρομή διοργανώνει το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ), που θα διαρκέσει από τις 22 έως και τις 26 Δεκέμβρη στην Αράχωβα. Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 88.100.46 από τις 9 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

"Ερευνες αγοράς" από το ΓΕΑ

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΑ στη Μόσχα, για το αντιαεροπορικό σύστημα "S-300"

Επίσκεψη και αλλεπάλληλες συναντήσεις με Ρώσους επιτελείς πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γ. Αντωνετσής,κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα από τις 27 Νοέμβρη μέχρι τις 2 Δεκέμβρη. Ο Ελληνας Αρχηγός ΓΕΑ, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, στρατηγό Β. Προϊνικοφ, με τον οποίο συζήτησε θέματα εξοπλισμών. Ανάμεσα σε αυτά, την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου "S-300" από τις Κυπριακές Ενοπλες Δυνάμεις. Επίσης, σε συνεργασία με Ρώσους επιτελείς των Αντιαεροπορικών Δυνάμεων υπήρξε η έναρξη επαφών με στόχο την επιχειρησιακή εκτίμηση του εν λόγω αντιαεροπορικού συστήματος και για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Να σημειώσουμε, ότι ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, είναι η αντικατάσταση του αντιαεροπορικού συστήματος "ΝΙΚΗ" που διαθέτουν σήμερα οι Ενοπλες Δυνάμεις. Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα "S-300", μαζί με το γνωστό από τον πόλεμο του Περσικού αμερικάνικο σύστημα "Patriot", είναι οι δύο πιθανές "υποψηφιότητες" για την αντικατάσταση. Οπως επισήμανε στη Μόσχα ο Γ. Αντωνετσής, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να επιλέξει ένα από τα δύο συστήματα, αφού για οικονομικούς λόγους δεν είναι δυνατή η παράλληλη χρήση. Τόνισε τέλος ότι σύντομα θα αρχίσει η διαδικασία της συγκριτικής εκτίμησης. Ο αρχηγός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτήρισε το ρωσικό σύστημα αποτελεσματικό και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει το ένα μόνο από τα δύο συστήματα διότι μία μικρή χώρα δεν μπορεί για λόγους οικονομικούς να χρησιμοποιεί και τα δύο συστήματα. Το νέο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα θα καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα 20 με 30 περίπου χρόνια και η σχετική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί εντός των επόμενων μηνών, γιατί ήδη από το 1998 σταματάει η τεχνική υποστήριξη των πυραύλων "Νίκη".

Ο Γ. Αντωνετσής σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θερμή φιλοξενία που του επιφύλαξαν οι Ρώσοι συνάδελφοί του, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Πολεμική Αεροπορία στον παράγοντα Ρωσία σε θέματα άμυνας.

Ανανδρες ενέργειες

Τις επιθέσεις εναντίον των γραφείων της, καταγγέλλει η ΚΟ Πειραϊκής Χερσονήσου του ΚΚΕ

Την "άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχονται καθημερινά τα γραφεία της Οργάνωσης" καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Πειραϊκής Χερσονήσου του ΚΚΕ. Οπως επισημαίνει "άγνωστοι προκαλούν σοβαρές φθορές πετώντας πέτρες και γράφοντας πρωτοφανή υβριστικά και φασιστικά συνθήματα στους τοίχους των γραφείων".

Αναφερόμενη στις επιθέσεις η ΚΟ Πειραϊκής Χερσονήσου τονίζει πως "οι ενέργειες αυτές δεν είναι ξέχωρες των υπολοίπων επιθέσεων που έχουν εκδηλωθεί από τις παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου. Εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση και την ενεργοποίηση του λαϊκού κινήματος. Ενοχλημένοι οι παρακρατικοί μηχανισμοί από την αύξηση της επιρροής του ΚΚΕ στο λαό, από την αποφασιστικότητα και μαζικότητα του λαϊκού κινήματος και από την επιτυχημένη περιφρούρηση του αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του Πολυτεχνείου επιλέγουν "ασφαλείς" στόχους για να βγάλουν το αντικομμουνιστικό τους μένος. Οι φασιστικές επιθέσεις κατά γραφείων του ΚΚΕ, αλλά και των φορέων του λαϊκού κινήματος δεν κάμπτουν κανέναν. Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται και δεν κάνουν πίσω. Με το λαό θα δώσουν αγωνιστική απάντηση".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ