ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
"Πράσινη" εκτόξευση

Αήττητος τον τελευταίο μήνα ο Παναθηναϊκός κερδίζει τις εντυπώσεις

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις. Η ομάδα του Μπ. Μαλίκοβιτς συνέτριψε τον ΠΑΟΚ με 86 - 57 και μετράει δέκα συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Τελευταία φορά που ηττήθηκαν οι "πράσινοι" ήταν πριν ένα μήνα και κάτι μέρες, στις 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Εκτοτε διανύουν μία εκθαμβωτική διαδρομή και το σπουδαιότερο είναι ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνονται καλύτεροι. "Ευχαριστώ τον Μάλκοβιτς που έβαλε όλους τους παίκτες του, αλλιώς το μάθημα που θα παίρναμε θα ήταν πιο σκληρό", δήλωσε ενώπιον του Σέρβου προπονητή το Σάββατο ο Μ. Γκομέζ. Και οι 29 πόντοι είναι πάντως ένα καλό μάθημα, όταν μάλιστα στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, μόνο τρεις φορές στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των 29 πόντων. Ο Γάλλος εκθείασε τον αντίπαλο, προφανώς για να πει έμμεσα τον πόνο του στους παράγοντες του ΠΑΟΚ. Ο Μ. Γκομέζ δεν είναι ικανοποιημένος από το δυναμικό που έχει στη διάθεσή του και ιδιαίτερα από τον Αμερικανό Σκάιλς και τον Γερμανό Μπεκ που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Πρέλεβιτς. Κι ο ίδιος πάντως δε δείχνει να πονοκεφαλιάζει για την άσχημη πορεία της ομάδας του, καθώς μετά το αυριανό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα αναχωρεί για μίνι διακοπές στην πατρίδα του. Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στη Λάρισα για να δικαιολογήσει την ήττα από την Τσιμπόνα, αλλά κινδυνεύει να πληρώσει το... θυμό του στο παιχνίδι με την Εστουντιάντες. Ο Αντερσον χτύπησε στη μέση και οι πιθανότητες να είναι έτοιμος στο κρίσιμο παιχνίδι της Μαδρίτης είναι ελάχιστες. Αν σκεφθεί κανείς ότι ο Τάρλατς θα επανέλθει στους αγώνες λίγο πριν την Πρωτοχρονιά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Ντ. Ιβκοβιτς δε θα πρέπει να κοιμάται ήσυχος.

ΒΟΛΕΪ
Η μεγάλη ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο τάι μπρέικ τον Ολυμπιακό που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ!

Χαρακίρι έκανε χτες ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Ρέντη που ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι των "αιωνίων" στο βόλεϊ της Α1 ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" αν και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 τελικά οι Παναθηναϊκοί χαμογέλασαν τελευταίοι, αφού επικράτησαν με 3-2 (15-10 σε 26, 15-10 σε 31, 8-15 σε 25, 11-15 σε 32, 7-15 σε 10). Οι "πράσινοι" έφεραν τα πάνω κάτω στο τρίτο σετ, όπου εκεί έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα. Κατάφεραν να βελτιώσουν το μέχρι εκείνη τη στιγμή άσχημο σερβίς, ενώ παράλληλα πάσαραν το άγχος στον Ολυμπιακό που άρχισε να καταρρέει. Βελτίωσαν την "υποδοχή" τους και έτσι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στα σετ. Στο τάι - μπρέικ με την ψυχολογία με το μέρος τους πήραν γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ και δε φαίνονταν διατεθειμένοι να χάσουν τον αγώνα. Οσον αφορά τους "ερυθρόλευκους" κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκαναν ταξίδι από τον παράδεισο στην κόλαση. Μετά το τρίτο σετ κατέρρευσαν με μιας το φαρμακερό σερβίς των δυο πρώτων σετ, το απροσπέλαστο μπλοκ και συν τοις άλλοις φορτώθηκαν με άγχος, με αποτέλεσμα στην κρίσιμη στιγμή να μη δείξουν τη δέουσα ψυχραιμία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χριστοφιδέλης 5,5+6,5, Γκιούρδας 4,5+18, Χελντ 12+14, Τσακιρόπουλος 0+2,5, Ντράγκοβιτς 8+19, Στορκ 4,5+1, (Θεωδορίδης 8,5+10, Μιχαλόπουλος 0+1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φιλίποφ 18+22, Χατζηαντωνίου 10,5+7, Μαράκης 0+2, Ανδρεόπουλος 3+1, Νάιγκ 4,5+14,5, Τριανταφυλλίδης 5+9,5, (Σπανός 5,5+11, Κοβάτσεφ Α., Κοβάτσεφ Σ.).

Σε δηλώσεις τους μετά το παιχνίδι οι δυο τεχνικοί ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Μοντάλι (ΟΣΦΠ): "Παρουσιάσαμε δυο πρόσωπα. Στο τέταρτο σετ είχαμε ευκαιρίες για αντεπιθέσεις, αλλά λόγω του άγχος πήγαν χαμένες. Στα δυο πρώτα σετ δείξαμε ποιοι είμαστε. Μέχρις στιγμής οι παίκτες μου έχουν δείξει τα μισά από ό,τι θέλω. Μέχρι το τέλος του μήνα περιμένω να μου δείξουν και τα υπόλοιπα".

Προυσαλίκας (ΠΑΟ): "Θα προτιμούσα να έχουμε ανάλογη φροντίδα με τον Ολυμπιακό. Τόλμησα να βάλω τον Σπανό και εξαλείψαμε την ανισορροπία στο σερβίς και στην υποδοχή. Στο τάι μπρέικ από τον Ολυμπιακό πάλευε μόνο ο Ντράγκοβιτς".

Εξάλλου σε χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι ο Κτησιφώντας νίκησε εύκολα τον Μίλωνα με 3-0.

Επίσης σε δυο εξ αναβολής παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-3, Εθνικός Αλεξ - Κτησιφώντας 3-2.Αναλυτικά η βαθμολογία: Αρης 22, Παναθηναϊκός 20, Ορεστιάδα 19, Ολυμπιακός 18, Κτησιφώντας 19, ΑΕΚ 17, Εθνικός 16, Ηρακλής 15, Φιλία 14, ΠΑΟΚ 14, Εσπερος 12, Μίλωνας 12.

  • Στους "16" φιγουράρει ο πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος Αρης, αφού νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι την τσέχικη Ντούγκλα Λίμπερετς με 3-1 (15-7, 12-15, 16-14, 15-9).
{{ Α 1 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α }

(11η αγωνιστική)

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ..... 86-57

Απόλλωνας Π. - Σπόρτιγκ. 82-57

Περιστέρι - Ηρακλής..... 73-68

Β.Α.Ο. - ΑΕΚ............ 60-81

Ολυμπιακός - Λάρισα..... 87-58

Αρης - Πανιώνιος........ 69-63

Παπάγου - Πειραϊκός.....113-82

ΗΒ Α Θ Μ Ο Λ Ο Γ Ι Α

1. Ολυμπιακός ..10-121

2. ΑΕΚ.......... 9-220

3. Παναθηναϊκός. 9-220

4. Περιστέρι.... 9-319

5. Αρης......... 7-418

6. ΠΑΟΚ......... 7-418

7. Απόλλωνας.... 6-517

8. Πανιώνιος.... 4-715

9. Σπόρτιγκ..... 4-715

10. Παπάγου...... 4-715

11. Ηρακλής...... 3-814

12. Λάρισα....... 3-814

13. Πειραϊκός.... 3-814

14. Β.Α.Ο........ 0-11 11

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Ταξίδι αναψυχής

Ο Ηρακλής στο Ζαντάρ και ο Απόλλωνας στο Βόλγκογκραντ ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους

"Η τελευταία μάχη είναι η δυσκολότερη", τραγουδούσαν οι Σοβιετικοί στρατιώτες στην πορεία τους προς το Βερολίνο στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά το ίδιο δεν μπορούν να κάνουν οι παίκτες του Ηρακλή και του Απόλλωνα Πάτρας. Τελευταία αγωνιστική σήμερα της Α φάσης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου κι οι δυο ομάδες έχουν φέρει προ πολλού σε αίσιο τέλος την υπόθεση πρόκριση.

Ο Ηρακλής αγωνίζεται στις 21.30 στο Ζαντάρ (ζωντανή μετάδοση ΕΤ-1) και ανεξαρτήτως αποτελέσματος τερματίζει στην πρώτη θέση του Ε Ομίλου. Για το λόγο αυτό ο προπονητής του γηραιού Τ. Ξουρίδας αποφάσισε να μείνουν στη Θεσσαλονίκη οι Ζντοβτς, Κακιούσης, Μολτέντο, και Σάλστρομ προκειμένου να αποθεραπευτούν. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβακική Μπρνο την οποία νίκησε δυο φορές φέτος ο Απόλλωνας με 92 - 71 και 84 - 76.

Στο Βόλγκογκραντ αγωνίζεται ο Απόλλωνας με αντίπαλο την τοπική Ακβάριους. Ταξίδι αναψυχής αν δεν πάρει κανείς υπόψη του ότι οι παίκτες του Β. Αλεξανδρή πέταξαν για τη ρωσική πόλη, μέσω Φρανκφούρτης και Μόσχας. Η ομάδα της Πάτρας που στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει με 98 - 76, χρειάζεται τη νίκη μόνο και μόνο για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Θα πρέπει πάντως να περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα για να μάθει το όνομα του αντιπάλου που θα βρει στο δρόμο της στην επόμενη φάση, καθώς Γάνδη, Ντεν Μπος και Ζαντάρ διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες 3η ή 4η θέση του ΣΤ Ομίλου.

Μαζική συμμετοχή στην Ηλιούπολη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό , ο λαικός ανώμαλος δρόμος Ηλιούπολης με συμμετοχή μαθητών δημοτικών , γυμνασίων , λυκείων καθώς επίσης και ανεξάρτητων αθλητών και πρωταθλητών από όλη την επικράτεια. Στη φετινή διοργάνωση , που ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά του αλκοολισμού και της εξάρτησης , παραβρέθησαν και αγωνίστηκαν εκπρόσωποι των θεραπευτικών κοινοτήτων ΣΤΡΟΦΗ και ΔΙΑΒΑΣΗ.

Στην εκδήλωση , που το σύνολο των συμμετοχών ξεπέρασε τις εξακόσιες , παραβρέθηκε και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Θ.Γεωργάκη ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας στην άρση βαρών Κάχι Καχιασβίλι.Για τηνιστορία να αναφέρουμε ότι τον αγώνα των 3.000 μ. τον κέρδισε ο πρωταθλητής Νότης Παπούλιας.

ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Η Ρεάλ "καθάρισε" το ντέρμπι

Οι Μαδριλένοι ήταν τελικά αυτοί που χαμογέλασαν στο ντέρμπι της Ισπανίας όπου η Ρεάλ πέτυχε μεγάλη νίκη επί της άσπονδης φίλης της Μπαρτσελόνα με 2 - 0, με γκολ των Μιγιάτοβιτς, Σούκερ, ξεφεύγοντας 4 βαθμούς. Τα άλλα αποτελέσματα: Μπετίς - Λοκρόνιες 5 - 1, Λα Κορούνια - Βαλένθια 1 - 0, Ράγιο - Κομποστέλα 0 - 1, Εσπανιόλ - Σαραγόσα 3 - 0, Θέλτα - Χιχόν 2 - 1, Εστρεμαδούρα - Βαγιαδολίθ 1 - 1, Σανταντέρ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1 - 2, Οβιδέο - Τενερίφη 1 - 3, Ατλέτικο Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης 1 - 1. Η βαθμολογία: Ρεάλ 38, Λα Κορούνια 36, Μπαρτσελόνα 34.

ΑΓΓΛΙΑ: Αρσεναλ - Ντέρμπι 2 - 2, Τσέλσι - Εβερτον 2 - 2, Κόβεντρι - Τότεναμ 1 - 2, Λέστερ - Μπλάκμπερν 1 - 1, Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γουένστεϊ 0 - 1, Μίντλεσπρο - Λιντς 0 - 0, Σαουθάμπτον - Αστον Βίλα 0 - 1, Σάντερλαντ - Γουίμπλεντον 1 - 3, Γουεστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 - 2.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπολόνια - Πιατσέντζα 1 - 1, Κάλιαρι - Ρετζιάνα 1 - 1, Φιορεντίνα - Περούτζια 4 - 1, Μίλαν - Ουτινέζε 2 - 1, Νάπολι - Βερόνα 1 - 0, Πάρμα - Αταλάντα 0 - 0, Σαμπντόρια - Γιουβέντους 0 - 1, Βιτσέντζα - Ιντερ 1 - 1. Η βαθμολογία: Βιτσέντζα 22, Γιουβέντους 22, Ιντερ 21.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αμβούργο - Ντίσελντορφ 2 - 1, Αρμίνια - Στουτγκάρδη 2 - 0, Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1 - 0, Ντούισμπουργκ - Σεντ Πάουλι 1 - 0, Κολονία - Ντόρτμουντ 1 - 3, Μπόχουμ - Λεβερκούζεν 2 - 2, Βέρντερ - Μόναχο 1 - 1, Καρλσρούη - Φράιμπουργκ 3 - 0. Η βαθμολογία: Μπάγερν 36, Ντόρτμουντ 34, Λεβερκούζεν 34.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
"Σαράγεβο" η ΕΠΟ

Φωτιές άναψε στην ΕΠΟ η απόφαση της ΦΙΦΑ που δίνει το δικαίωμα στην Εθνική Βοσνίας να δώσει τα υπόλοιπα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998 στην πρωτεύουσά της, το Σαράγεβο. Ως γνωστόν, η Βοσνία, που είναι στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα, μέχρι τώρα είχε έδρα την Μπολόνια της Ιταλία. Εκεί έδωσε και τον πρώτο αγώνα της με την Κροατία, αφού η ΦΙΦΑ δεν επέτρεπε να διεξαχθεί κανένα παιχνίδι στο Σαράγεβο. Οι αντιδράσεις στην απόφαση της ΦΙΦΑ από ελληνικής πλευράς εστιάζονται στο γεγονός ότι έτσι δημιουργείται μια ανισότητα μεταξύ της Κροατίας που αντιμετώπισε τη Βοσνία στην Ιταλία και τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, Ελλάδα, Δανία και Σλοβενία που θα αναγκαστούν να παίξουν στο Σαράγεβο. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Βοσνία στις 2 Απριλίου.

ΠΟΛΟ
"Κόκκινο" το ντέρμπι

Τη ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό του "Σούπερ Καπ" πήρε χτες ο Ολυμπιακός, που νίκησε τη Βουλιαγμένη με 10 - 11 στο ντέρμπι της4ης αγωνιστικής στην Α1 του πόλο. Η Χίος συνέχισε την προέλασή της και ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο αφού νίκησε τη Γλυφάδα εκτός έδρας με 7 - 9.

Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής αγωνιστικής και η πολύτιμη ισοπαλία της Χαλκίδας στην Πάτρα με 12 - 12 επί του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.

Στους υπόλοιπους αγώνες τα αποτελέσματα ήταν:: ΚΟΠΙ - Κέρκυρα 8 - 10, Πανιώνιος - Χανιά 5 - 11, Εθνικός - Ηρακλής 12 - 5.

ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

Ο Αρης Δαμουλάκης του Κύδωνα Χανίων είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας στο αγωνιστικό μπιλιάρδο για την περίοδο 1995-96.Ο νεαρός παίκτης πρώτευσε στην τελική φάση του πρωταθλήματος που διεξίχθηκε το Σαββατοκύριακο αφού συγκέντρωσε 1200 βαθμούς.Στην δεύτερη θέση ήταν ο Βαγγέλης Κωβαίος του Παναθηναϊκού με 735 βαθμούς ενώ τρίτος ήταν ο Βαγγέλης Βέτας του ΣΥΦΙΜ Θεσσαλονίκης με 700.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ