ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Δεκέμβρη 1996
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητικός αυταρχισμός

Η τρομοκρατία ως μέθοδος άσκησης της πολιτικής βρίσκεται μάλλον στο "απόγειό" της. Η κυβέρνηση μέσα στον αντιλαϊκό της παροξυσμό έχει απολέσει κάθε μέτρο. Ο αυταρχισμός και ο γκαιμπελισμός εναλλάσσονται με τον κυνισμό και τις βρώμικες μεθόδους εξαγοράς ώστε να καμφθεί το μεγαλειώδες κίνημα των αγροτών. Τα στελέχη της κυβέρνησης αφού ξεκίνησαν με την επίδειξη "πολιτικού τσαμπουκά" απέναντι στον "εχθρό" λαό, τώρα πια κινούνται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον κατήφορο της απόλυτης αναξιοπρέπειας. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κάτοχο καρέκλας του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουν επιδοθεί σε μια σκυταλοδρομία στα ΜΜΕ για να κατασυκοφαντηθεί, λασπολογηθεί και διασπαστεί το μέτωπο των αγροτών. Σ' αυτή την επιχείρηση δε λογαριάζουν τίποτα. Καμιά δημοκρατική αρχή, καμιά πολιτική ευθιξία, κανένα ηθικό όριο δεν είναι ικανό φαίνεται να σταματήσει τους γκαιμπελίσκους του κυβερνητικού τραμπουκισμού.

Την ίδια ώρα, οι συναγωνιζόμενοι στο ποιος θα καλέσει πρώτος τους εισαγγελείς να αλυσοδέσουν τους "εγκληματικά δρώντες" αγρότες, οι διαγκωνιζόμενοι στο "σπορ" της κοινωνικής διχοτόμησης και σπίλωσης των λαϊκών αγώνων, εμφανίζονται ως επιφανείς θιασώτες του "διαλόγου"! Η υποκρισία τους είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την αναλγησία τους. Η τακτική τους δε διαφέρει σε τίποτα από τους πληρωμένους επαγγελματίες κουμπουροφόρους. Εκείνους που με το πιστόλι στον κρόταφο των υποψήφιων θυμάτων τους, διαμορφώνουν "αντικειμενικούς" και "πολιτισμένους" όρους αντιπαράθεσης και συζήτησης...

Η κυβέρνηση είναι τραγικά έκθετη. Τα μέλη της έχουν ξεπεράσει σε επιδόσεις τα χειρότερα παραδείγματα συντήρησης και μαύρης προπαγάνδας της περιόδου της μεταπολίτευσης. Εχουν φτάσει στο σημείο να ξαναζωντανεύουν με τις πρακτικές τους τα πιο αραχνιασμένα φαντάσματα του κράτους της καταστολής και της δίωξης της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης. Μέσα στον πανικό τους να υπηρετήσουν με συνέπεια τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και να αναδειχτούν σε "ικανούς" διαχειριστές του αστικού κράτους, έχουν αναγάγει τον εκβιασμό και την ύβρη σε ύστατο αποκούμπι του κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού τους και της αντικοινωνικής τους νοοτροπίας.

Στο πλευρό αυτής της ολομέτωπης επίθεσης για την ποινικοποίηση της αγροτικής εξέγερσης και της ταπείνωσης του λαού που δε συμβιβάζεται με τις πολιτικές ξεκληρίσματός του, οι κυβερνώντες έχουν διατάξει όλους τους μηχανισμούς του αστικού κράτους. Αστυνομία και δικαστήρια βρίσκονται σε κατάσταση "αυξημένης ετοιμότητας", αφού έτσι επιτάσσουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι του "εκσυγχρονισμού" (! ) που γυροφέρνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα δημοσιογραφικά "πηγαδάκια", αποκαλώντας τους αγρότες "βαρυποινίτες", "απατεώνες" και "αντικοινωνικά στοιχεία"! Είναι εκείνοι που χωρίς να ντρέπονται, θέλουν να μιλούν για "άρνηση του διαλόγου" εκ μέρους των αγροτών! Οι κοινοί εκβιαστές, οι πολιτικάντες του βούρδουλα, οι ηθικοί αυτουργοί του γενιτσαρισμού στο λαϊκό κίνημα, οι υπουργοί της ευτέλειας και του ρουσφετιού ως απεργοσπαστικής μεθόδου, μιλούν για διάλογο!

Ο δρόμος που ακολουθούν είναι κάτι παραπάνω από ολισθηρός. Είναι επικίνδυνος. Ας το αντιληφθούν όσο υπάρχει καιρός - αν υπάρχει ακόμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δε θα καταχωρηθούν στην ιστορία ως αυτοί που απλώς ηττήθηκαν από το λαϊκό κίνημα. Θα καταχωρηθούν ως εκείνοι που το λαϊκό κίνημα τσαλαπάτησε, τσαλαπατώντας ταυτόχρονα και τα υπολείμματα πολιτικού δεσποτισμού, στην Ελλάδα του 2000.

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Συνεστίαση διοργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σήμερα Σάββατο 14 Δεκέμβρη στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, προς τιμήν των "78 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και 50 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας". Παράλληλα, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., στο Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο Αγρινίου, η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδήλωση για τα "50 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ", όπου θα μιλήσει ο Αριστείδης Θεοχάρης, στέλεχος του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αγρινίου την περίοδο 1945-'46.

  • Σύσκεψη - συζήτηση για τις γυναίκες, με θέμα "Ο Κρατικός Προϋπολογισμός και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις", διοργανώνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ, στις ΔΕΚΟ, στις 16 Δεκέμβρη (6.00 μ.μ. στα γραφεία της ΚΟΑ, Κοτοπούλη 11). Οι ΚΟ των ΔΕΚΟ καλούν τις γυναίκες - μέλη και τις φίλες του ΚΚΕ να συζητήσουν τις πολιτικές προτάσεις του Κόμματος.
  • Συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει η νεοσύστατη επιτροπή ετεροδημοτών Αχαϊας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη). Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη του ΚΚΕ από την Αχαϊα να συμμετέχουν σ' αυτήν.
Εκδρομή του ΚΜΕ

Χριστουγεννιάτικη 5ήμερη εκδρομή διοργανώνει το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ), που θα διαρκέσει από τις 22 έως και τις 26 Δεκέμβρη στην Αράχωβα. Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 8810.046 από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Θα γίνουν περιηγήσεις στις περιοχές: Ιτέα, Αράχωβα, Δελφοί, Γαλαξίδι Καρούτες, Γκιώνα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Λίμνη Τριχωνίδας στη Θέρμα, ενώ θα γίνει και χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Χριστουγεννιάτικη Οικονομική Εξόρμηση

Οικονομική Εξόρμηση για τα Χριστούγεννα διοργανώνει η "Δημοκρατική Μέριμνα", δηλαδή η Πανελλήνια Ενωση Συμπαράστασης στα θύματα Πολιτικής Δίωξης. Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, "η Δημοκρατική Μέριμνα επί δεκαετίες προσπάθησε και πέτυχε να καλύψει ένα βασικό κενό που η πολιτεία ποτέ δε θέλησε να καλύψει".

Η "Δημοκρατική Μέριμνα" απευθύνει έκκληση για στήριξη της οικονομικής της εξόρμησης, προκειμένου "να βοηθήσετε το σωματείο μας να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που περιθάλπουμε στις γιορτές που έρχονται και να εκπληρώσει, όχι μόνο μια ανθρωπιστική αποστολή, αλλά κι ένα δημοκρατικό χρέος απέναντι σε ανθρώπους, που, δίνοντας τα πάντα για την πατρίδα και τη δημοκρατία, σήμερα υποφέρουν αβοήθητοι στα τέλη ενός ηρωικού βίου".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ