ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Μάρτη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Με όπλο το σερβίς για το θαύμα

Η Ορεστιάδα αγωνίζεται, σήμερα, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, με αντίπαλο την Κούνεο, κορυφαία ιταλική ομάδα

Με όπλο το σερβίς και χωρίς άγχος, η Ορεστιάδα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την κορυφαία αυτή την εποχή ευρωπαϊκή ομάδα, την ιταλική Κούνεο, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, που γίνεται στο Παρίσι. Οι ακρίτες, στην τρίτη τους παρουσία σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκού κυπέλλου, αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τη σημερινή αναμέτρηση με τους Ιταλούς, που προβάλλουν σαν αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αλλωστε, δεν ξεχνούν ότι πέρσι είχαν καταφέρει να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας κερδίζοντας στην Ιταλία τη Μίλαν.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας, Ζόραν Γκάιτς, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα των Ιταλών, δεν κρύβει ότι η Κούνεο έχει την "αχίλλειο πτέρνα" της, που είναι η υποδοχή. "Αν εμείς βρεθούμε σε καλή μέρα και έχουμε δυνατό σερβίς, όλα είναι πιθανά", επισήμανε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής. Πονοκέφαλος του Γκάιτς είναι η αντιμετώπιση του φοβερού Ισπανού Πασκουάλ και του Γιουγκοσλάβου Γκρίμπιτς, των δύο ξένων της Κούνεο. Ο Πασκουάλ είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος επιθετικός του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Κούνεο έχει ακόμα στις τάξεις της τους διεθνείς Ιταλούς Ντε Τζιόρτζι (πασαδόρος), Πάπι και Γκάλι και τον πρώην διεθνή και αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας, τον περίφημο Λουκέτα. Ο Ζόραν Γκάιτς θα έχει σήμερα στη διάθεσή του όλο το δυναμικό της ομάδας, καθώς ο συμπατριώτης του, Ντέγιαν Μπρντζόβιτς, ανέρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε χτες κανονικά. Οι "πράσινοι" του Εβρου θα έχουν σήμερα και αύριο στο πλευρό τους πάνω από 200 φιλάθλους, που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 9.30μμ (ώρα Ελλάδας), αλλά δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν η ιταλική Ραβένα με την τσέχικη Οντολένα Βόντα.

Ο μικρός τελικός είναι στις 12.00 και ο μεγάλος στις 15.00 την Κυριακή. Τα πρωταθλήματα

Το παιχνίδι Ολυμπιακού - Αρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να καταλάβουν τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, όπου τώρα φιγουράρει ο Αρης. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4.30μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ΣΚΑΪ.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟ παίζει στην Καλαμαριά στις 5.15μμ με τον Εσπερο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής: Ηρακλής - Γιάννενα (7μμ), Κτησιφώντας - ΠΑΟΚ (6μμ). Την Κυριακή ο Μίλωνας στις 6.30μμ υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξ. Για το πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών παίζουν σήμερα ΠΑΟ - Λάρισα (6μμ), Σέρρες - Ολυμπιακός (7μμ). Αύριο παίζουν Κοζάνη - Βριλήσσια (12.00), Νίκη - Αγ. Σώστης (12.00), Φιλαθλητικός - Ιωνικός ΝΦ (12.30μμ), Βύρωνας - Αρης (12.00).

Η Ορεστιάδα έχει ανάγκη το δυνατό σερβίς του Ν. Σαμαρά για να ελπίζει

Η Ορεστιάδα έχει ανάγκη το δυνατό σερβίς του Ν. Σαμαρά για να ελπίζει στο θαύμα

ΣΤΙΒΟΣ
Τελευταίο τεστ

Υποβαθμισμένο διεξάγεται αύριο στο ΣΕΦ διεθνές μίτινγκ με συμμετοχή Ελλήνων και ορισμένων Βαλκάνιων αθλητών

Υποβαθμισμένο, διεξάγεται αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το μίτινγκ κλειστού στίβου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Με τη συμμετοχή όσων Ελλήνων είναι... εύχεροι καθώς και των ξένων που βρίσκονται για προετοιμασία στη χώρα μας. Για όσους πάρουν μέρος, το διεθνές μίτινγκ θα είναι το τελευταίο τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Στοκχόλμης. Κυριότερες συμμετοχές είναι αυτές στο μήκος της Βούλας Πατουλίδου στις γυναίκες και του Βούλγαρου πρωταθλητή Ευρώπης Ιβάιλο Μλαντένοφ. Αλλα σημαντικά ονόματα: Κογιοκάρου, Ζησιμίδης, Παναγιωτόπουλος στα 60μ, Κεντέρης στα 400μ, Μπίσμπας στα 60μ εμπόδια, Ποπέσκου, Ζόριτς στο ύψος, Τάρους στο μήκος, Λεωνίδης, Κόλλιας στη σφαίρα, ενώ στις γυναίκες Μπακογιάννη (ύψος), Βαρσαμίδου (60μ. εμπόδια).

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά στις 4μμ και περιλαμβάνει τα παρακάτω αγωνίσματα: ΑΝΔΡΕΣ: 60, 200, 400, 1.500, 3.000, 60 εμπ., ύψος, μήκος, κοντώ, σφαίρα. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 60, 200, 400, 800, 60 εμπ., μήκος, ύψος.

  • Στο μεταξύ σήμερα το πρωί η Εθνική ομάδα ανωμάλου δρόμου αναχωρεί για το Σούμεν της Βουλγαρίας προκειμένου να λάβει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Οι αθλητές -τριες της αποστολής είναι: ΕΦΗΒΟΙ: Νενίδης, Πουλιός, Κόρμπης, Τρέχας, Ψαρράς, Κινηρόπουλος. ΑΝΔΡΕΣ Β: Ζαράγκας, Θωμόπουλος, Τερζής, Τοπαλίδης, Καραβάς, Αθανασίου. ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Νίκα, Καλύβα, Φωτοπούλου, Θεοδόση. ΑΝΔΡΕΣ: Χαράμης, Γκότσης, Υφαντής, Ιωαννίδης, Περήφανος, Πολλιάς. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Κωστοπούλου, Νικολακοπούλου, Ιακώβου, Πρωτόππαπα.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Μέτριες επιδόσεις

Μέτριες επιδόσεις σημειώθηκαν χτες κατά την πρώτη μέρα του χειμερινού πρωταθλήματος κολύμβησης. Στους χτεσινούς τελικούς, που έγιναν το απόγευμα νικητές, ήταν: 200 ελεύθερο ανδρών: Παρασκευόπουλος (ΠΑΟΚ) 1.54.75, γυναικών: Λιμπερτά (ΑΝΟΓ) 2.09.90, 400 μεικτή ανδρών: Πετρόπουλος (Αιγάλεω) 4.39.42, γυναίκες: Σαρακατσάνη (Αρίωνα) 5.10.38, 200 ύπτιο ανδρών: Αδαμίδης (Αρίωνα) 2.10.65, γυναικών: Φωτιάδη (Ηλυσιακού) 2.37.36, 100 πρόσθιο ανδρών: Γιαννούλης (Αλμπατρος) 1.06.91, γυναικών: Κυριαζάκη (Σερρών) 1.15.13, 4χ200 ανδρών ΠΑΟΚ 8.02.27, γυναικών: Αρης Νίκαιας 8.56.71. Οι σημερινοί τελικοί από τις 5 το απόγευμα: 50 ελεύθερο, 100 πεταλούδα, 400 ελεύθερο, 100 ύπτιο, 200 πρόσθιο, 4χ100 ελεύθερο.

Απειλεί η ΕΠΑΕ

Με αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων απειλεί η ΕΠΑΕ αν ως το τέλος του Μάρτη δεν έχουν ρυθμιστεί από την πολιτεία τα χρέη των ΠΑΕ προς το δημόσιο. Η απόφαση αυτή πάρθηκε χτες κατά τη διάρκεια έκτακτης ΓΣ.

Με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Α. Φούρα, εκφράζει την ανησυχία της για τη μη νομιμοποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ. Επισημαίνει επίσης τις ευθύνες του υφυπουργού μπροστά στον κίνδυνο αποβολής των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Ηρεμα νερά

Σε ήρεμα... νερά για τους πρωτοπόρους συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα πόλο της Α1 κατηγορίας ανδρών. Η κορυφαία στον πίνακα Βουλιαγμένη υποδέχεται στις 6 το απόγευμα στο "σπίτι" της τον ουραγό Ηλυσιακό, ενώ ο Ολυμπιακός στον Πειραιά στις 4 το μεσημέρι θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα. Στα άλλα ματς: 6μμ Χαλκίδα - Εθνικός, 8μμ Πάτρα - Γλυφάδα και Χίος - Χανιά. Ο αγώνας ΟΦΘ - Πανιωνίου αναβλήθηκε για την προσεχή Τετάρτη αφού το Ποσειδώνειο κολυμβητήριο δε λειτουργεί λόγω έλλειψης πετρελαίου...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ