Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Με όπλο το σερβίς για το θαύμα

Η Ορεστιάδα αγωνίζεται, σήμερα, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, με αντίπαλο την Κούνεο, κορυφαία ιταλική ομάδα

Με όπλο το σερβίς και χωρίς άγχος, η Ορεστιάδα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την κορυφαία αυτή την εποχή ευρωπαϊκή ομάδα, την ιταλική Κούνεο, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, που γίνεται στο Παρίσι. Οι ακρίτες, στην τρίτη τους παρουσία σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκού κυπέλλου, αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία τη σημερινή αναμέτρηση με τους Ιταλούς, που προβάλλουν σαν αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αλλωστε, δεν ξεχνούν ότι πέρσι είχαν καταφέρει να φτάσουν στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας κερδίζοντας στην Ιταλία τη Μίλαν.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας, Ζόραν Γκάιτς, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα των Ιταλών, δεν κρύβει ότι η Κούνεο έχει την "αχίλλειο πτέρνα" της, που είναι η υποδοχή. "Αν εμείς βρεθούμε σε καλή μέρα και έχουμε δυνατό σερβίς, όλα είναι πιθανά", επισήμανε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής. Πονοκέφαλος του Γκάιτς είναι η αντιμετώπιση του φοβερού Ισπανού Πασκουάλ και του Γιουγκοσλάβου Γκρίμπιτς, των δύο ξένων της Κούνεο. Ο Πασκουάλ είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος επιθετικός του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Κούνεο έχει ακόμα στις τάξεις της τους διεθνείς Ιταλούς Ντε Τζιόρτζι (πασαδόρος), Πάπι και Γκάλι και τον πρώην διεθνή και αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας, τον περίφημο Λουκέτα. Ο Ζόραν Γκάιτς θα έχει σήμερα στη διάθεσή του όλο το δυναμικό της ομάδας, καθώς ο συμπατριώτης του, Ντέγιαν Μπρντζόβιτς, ανέρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε χτες κανονικά. Οι "πράσινοι" του Εβρου θα έχουν σήμερα και αύριο στο πλευρό τους πάνω από 200 φιλάθλους, που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 9.30μμ (ώρα Ελλάδας), αλλά δε θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν η ιταλική Ραβένα με την τσέχικη Οντολένα Βόντα.

Ο μικρός τελικός είναι στις 12.00 και ο μεγάλος στις 15.00 την Κυριακή. Τα πρωταθλήματα

Το παιχνίδι Ολυμπιακού - Αρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να καταλάβουν τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, όπου τώρα φιγουράρει ο Αρης. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 4.30μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από τον ΣΚΑΪ.

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟ παίζει στην Καλαμαριά στις 5.15μμ με τον Εσπερο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής: Ηρακλής - Γιάννενα (7μμ), Κτησιφώντας - ΠΑΟΚ (6μμ). Την Κυριακή ο Μίλωνας στις 6.30μμ υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξ. Για το πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών παίζουν σήμερα ΠΑΟ - Λάρισα (6μμ), Σέρρες - Ολυμπιακός (7μμ). Αύριο παίζουν Κοζάνη - Βριλήσσια (12.00), Νίκη - Αγ. Σώστης (12.00), Φιλαθλητικός - Ιωνικός ΝΦ (12.30μμ), Βύρωνας - Αρης (12.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ