Σάββατο 2 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Πρόβα τζενεράλε για Ευρώπη

Δοκιμές ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων μπορούν να κάνουν Ολυμπιακός, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ που έχουν εύκολο έργο το Σαββατοκύριακο

Εντεκα χιλιάδες εισιτήρια είχε πουλήσει μέχρι χτες ο Παναθηναϊκός για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Μπενετόν Τρεβίζο, κι άλλα τόσα ο Ολυμπιακός που υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, αναγκαστικά περνούν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και από τους φιλάθλους. Εξάλλου, όλα έχουν κριθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μία νίκη ή μία ήττα παραπάνω δε σημαίνει τίποτα για τους "αιωνίους". Ο Γ. Ιωαννίδης, ο Μπ. Μαλίκοβιτς, αλλά και ο Ζ. Λουκάιτς, έχουν κάθε λόγο να βλέπουν τους αγώνες των ομάδων τους ως πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη, παιχνίδι που ενδιαφέρει άμεσα τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να μην απομακρυνθούν από την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Μπέρι και Γαλακτερός, η βοήθεια των οποίων στο παιχνίδι με τους Μαδριλένους είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται αύριο στο Μετς με τους Αμπελόκηπους που ήδη έχουν πάρει την άγουσα προς την Α2 κατηγορία. Ο Μπ. Μαλίκοβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Κροατίας, αλλά και από την επιστροφή του Ουίλκινς στις προπονήσεις μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί το Σπόρτιγκ στο Αλεξάνδρειο και με δεδομένο ότι η ομάδα των Πατησίων θα αγωνιστεί χωρίς τον Κόστνερ, δεν τίθεται θέμα νικητή.

Το Ηράκλειο του έδωσε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει ψηλά κι ο Πανιώνιος δε θέλει να την πετάξει. Η ομάδα της Κρήτης λόγω τιμωρίας θα υποδεχτεί τους Νεοσμυρνιώτες στο γήπεδο της Χαλκίδας, γεγονός που λιγοστεύει χωρίς και να εκμηδενίζει τις ελπίδες της για επιτυχία.

Τον Παπάγου υποδέχεται η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το νέο είναι η απόφαση του Λ. Σούμποτιτς να δοκιμάσει τον Χατζή σε ρόλο πλέι μέικερ. Ο Σλοβένος προπονητής δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση των Μπαρλά, Κατσικάρη, Ζέρβα και τολμάει να θυσιάσει έναν ικανό σκόρερ, προκειμένου να αποκτήσει καθαρό μυαλό η ομάδα του. Με την ΑΕΚ θα αγωνιστεί κανονικά ο Πελ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όχι όμως και ο Ποδαράς που ενδέχεται να απουσιάσει ακόμα κι από το παιχνίδι κυπέλλου του ερχόμενου Σαββάτου με το Σπόρτιγκ.

Στο Ιβανόφειο ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Απόλλωνα Πάτρας, ενώ η Λάρισα ίσως μπλέξει σε περιπέτειες αν δεν ξεπεράσει το εμπόδιο του Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ