ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βάσιμη αισιοδοξία

Ανοδο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες αναμένεται να έχουν οι ΠΚΣ στη Θεσσαλονίκη. Η σταθερή και ποιοτική δουλιά των μελών τους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η επίμονη προσπάθειά τους για μαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών με επίκεντρο τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματα του πανεπιστημίου, καθώς και η ουσιαστική παρέμβασή τους στην ανάδειξη των πραγματικών ενόχων για τα δεινά στο χώρο της παιδείας και συνολικά στην κοινωνία, καταξιώνεται μέρα με τη μέρα στις συνειδήσεις όλο και περισσότερων φοιτητών. Των φοιτητών που αρνούνται τους προστάτες. Αυτούς που πιστεύουν πως "μπροστά καινούριος κόσμος θα βαδίσει άμα ξυπνήσει κάποτε ο λαός" όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Οπως δηλώνουν στο "Ρ" εκπρόσωποι των ΠΚΣ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι κινήσεις θα βγουν σημαντικά ενισχυμένες από τη μάχη των φοιτητικών εκλογών, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της σημερινής μέρας, δηλώνει ο σπουδαστής του Τμήματος Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Πέτρος Φιλιππίδης: "Ολο το χρόνο η ΠΚΣ εργάστηκε για τη δραστηριοποίηση των σπουδαστών και τη συμμετοχή τους στις συλλογικές διαδικασίες, που μεθοδευμένα οι άλλες παρατάξεις προσπαθούν να μπλοκάρουν. Εμείς σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες και προσπαθούν να αποσπάσουν την ψήφο των συναδέλφων μας παρέχοντάς τους βοηθήματα για τα μαθήματα, όλο το χρόνο προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τους σπουδαστές γύρω από την πάλη για την κατάργηση της αξιολόγησης και των προόδων, τη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων με πλήρη εξοπλισμό, την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των σπουδαστών και την καθιέρωση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είμαστε βέβαιοι πως οι σπουδαστές που γνώρισαν την ΠΚΣ μέσα από τη δράση της όλο το χρόνο, θα την αναδείξουν σε ισχυρή δύναμη μέσα στη σχολή".

Την πρωτιά στο πρώτο έτος του Φυσικού και ίσως στο τέταρτο, διεκδικεί η ΠΚΣ μετά από τη σημαντική άνοδο που παρουσίασε πέρσι. Τα μηνύματα δείχνουν πως η στάση της ΠΚΣ όλο το προηγούμενο διάστημα και το πρόγραμμα πάλης που κατέθεσε για τα ιδιαίτερα προβλήματα της σχολής, συσπειρώνουν τους φοιτητές. Οπως λέει στο "Ρ" ο 4ετής φοιτητής και στέλεχος των ΠΚΣ Δημήτρης Καραβίδας "οι φοιτητές με την ψήφο τους στις ΠΚΣ αφ' ενός ενισχύουν τη δική τους φωνή στο ΔΣ του Συλλόγου και αφ' ετέρου ανοίγουν το δρόμο για μαζικές συλλογικές διαδικασίες, για διεκδικητικούς αγώνες. Στο Φυσικό, οι άλλες παρατάξεις είναι απλοί θεατές της δράσης των ΠΚΣ. Οι φοιτητές έχουν πεισθεί πως η ΠΚΣ είναι η μόνη δύναμη που μαζί της μπορούν να παλέψουν για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους".

Και στην Κτηνιατρική φαίνεται ότι οι φοιτητές θα αναδείξουν σε πρώτη δύναμη την ΠΚΣ. Η προηγούμενη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών, ήταν χρονιά όπου οι παρατάξεις έπρεπε να αποδείξουν αν στέκονται δίπλα στις αγωνίες και στα προβλήματα των φοιτητών ή τελικά λειτουργούν αποπροσανατολιστικά οδηγώντας τους στο δρόμο της παραίτησης. "Οι ΠΚΣ μέσα από τη συνεπή αγωνιστική - διεκδικητική στάση τους κέρδισαν την εμπιστοσύνη των φοιτητών" λέει ο Ζ. Καρακίτσιος και συμπληρώνει: "Πέρσι η ΠΚΣ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στην Κτηνιατρική. Φέτος είμαστε σίγουροι πως οι συνάδελφοί μας θα στείλουν ακόμη πιο ψηλά την παράταξη γιατί γνωρίζουν καλά πως εμείς τους θέλουμε πρωταγωνιστές στην καθημερινή μάχη για τη λύση των προβλημάτων μας, συστρατευμένους στο κοινό μέτωπο για την απόκρουση της συντηρητικής επίθεσης που δέχεται η παιδεία και ο λαός".

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Θεσσαλονίκης καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές να μην υποκύψουν στις σειρήνες της αδιαφορίας και του ατομικισμού. Με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα αντίστασης στη συντηρητική επίθεση που δέχεται η παιδεία και να απαιτήσουν την αναζωογόνηση των συλλογικών τους οργάνων ενισχύοντας τις ΠΚΣ. Φέτος οι ΠΚΣ Θεσσαλονίκης κατεβάζουν ψηφοδέλτια σε 31 από τους 34 συλλόγους των ΑΕΙ και στους 6 συλλόγους του ΤΕΙ.

  • Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Κτηνιατρικής καταδικάζει την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση μελών της ΔΑΠ εναντίον του Σ. Πίσιου την περασμένη Παρασκευή στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.
Ψήφος για μια άλλη πορεία σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ψήφος για μια άλλη πορεία σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Η ενίσχυση των ΠΚΣ, προϋπόθεση για την αλλαγή των συσχετισμών στους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους.

Αγωνιστική απάντηση στην "πασαρέλα" των εκπροσώπων του δικομματισμού, που όψιμα έσπευσαν στα φοιτητικά αμφιθέατρα

Στις κάλπες σήμερα χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας, για να εκλέξουν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων τους. Οι νέοι που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας σε όλους αυτούς που με την τακτική τους έχουν οδηγήσει σε τέλμα το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα και έχουν παραλύσει τους θεσμούς του.

Οι φοιτητικές παρατάξεις που διεκδικούν σήμερα την ψήφο των φοιτητών μπορεί να είναι πολλές, οι πολιτικές όμως που συγκρούονται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ είναι δύο.

Η πολιτική της συντήρησης και της στείρας αντιπαράθεσης (που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στη συντήρηση) και η πολιτική της ανυπόταχτης σύγκρουσης με τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και των κομμάτων που τις εφαρμόζουν.

Η προηγούμενη χρονιά, χαρακτηρίστηκε από τη συντονισμένη προσπάθεια της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ να κάμψουν τους φοιτητικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν, ενάντια στα μέτρα και τις προτάσεις της κυβέρνησης, κατ' εντολή του ΟΟΣΑ.

Ο αγώνας των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα στάσιμο και αδύναμο να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ, και θα συνεχιστεί από όποια θέση δώσουν στην παράταξη οι φοιτητές και οι σπουδαστές, για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το σταμάτημα της συντηρητικής επέλασης στα Πανεπιστήμια. Για το λόγο αυτό η ενίσχυση των ΠΚΣ σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και θα δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στους κάθε είδους "πολιτικάντηδες" που θυμούνται τους φοιτητές και τους σπουδαστές μόνο την παραμονή των εκλογών.

Δυναμικά οι ΠΚΣ στην Πάντειο

Η δράση της "Φοιτητικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης - ΠΚΣ" στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δεν μπόρεσε να καμφθεί παρόλο το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η ΔΑΠ, αλλά και το αντικομμουνιστικό μένος των ΕΑΑΚ, που κυκλοφορεί και εκεί τις προκηρύξεις που στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στις ΠΚΣ και στο ΚΚΕ. Το Πάντειο κινείται στους ρυθμούς της ΦΑΣ - ΠΚΣ, που τα τελευταία χρόνια αυξάνει συνεχώς την επιρροή της στους φοιτητές και φέτος αισιοδοξεί να την αυξήσει ακόμα περισσότερο.

Ηδη οι υποψήφιοι της ΦΑΣ - ΠΚΣ στα ψηφοδέλτια της παράταξης όλων των Τμημάτων έχουν ξεπεράσει κατά 25% τους περσινούς υποψήφιους της παράταξης και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει το έδαφος που κερδίζει η ΦΑΣ - ΠΚΣ στους φοιτητές. Η ΦΑΣ - ΠΚΣ ακόμα και τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές προσπάθησε να ξεμπλοκάρει τους φοιτητές από το απολίτικο κλίμα που καλλιεργούσαν οι άλλες παρατάξεις και να τις αναγκάσει να πάρουν θέση πάνω στα προβλήματα που καίνε τους φοιτητές.

"Αυτό που προσπαθούμε να δώσουμε στους φοιτητές να καταλάβουν είναι ότι η σημερινή υποβάθμιση των σπουδών μας, των πτυχίων μας δεν είναι τυχαία, εκπορεύεται από τις προσταγές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, και των κομμάτων που δουλικά τις εκτελούν" τόνισε στο "Ρ" ο Θοδωρής Σαραφίδης,στέλεχος της "Φοιτητικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης - ΠΚΣ". "Οι άλλες δυνάμεις ακολούθησαν μια πολιτική λάσπης και αισχρής συκοφαντίας εναντίον των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας και του ΚΚΕ, δείχνοντας ότι όλοι μαζί, παρά τις διαφορές τους, μοιάζουν ξεκάθαρα σ' αυτό", συνεχίζει ο Θ. Σαραφίδης."Δίπλα σ' αυτό υπήρξε παράλληλα και προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών μας, είναι όμως εμφανές ότι αυτές οι μέθοδοι έχουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα στα μέλη της παράταξης, συσπειρώνουν χωρίς να μπορέσουν στο ελάχιστο να κάμψουν τη δράση μας. Η αισιοδοξία μας είναι βάσιμη και πηγάζει από τη δράση μας όλο το προηγούμενο των εκλογών διάστημα και τα μηνύματα που δεχόμαστε συνεχώς από τους συμφοιτητές μας είναι ενθαρρυντικά", καταλήγει το στέλεχος της παράταξης.

Υποτονικό το κλίμα στη Νομική

Λιγοστά ήταν τα προεκλογικά πηγαδάκια χτες το μεσημέρι στο κτίριο της Νομικής, που αποτελεί το κεντρικό στέκι των φοιτητών της Αθήνας τις παραμονές των εκλογών. Ο πρόεδρος της "Νέας Δημοκρατίας", μιλούσε σε εκδήλωση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, ενώ κατά τα άλλα υποτονική ήταν η κίνηση στους χώρους της σχολής. Ο "Ρ" βρέθηκε εκεί και συζήτησε με φοιτητές για τη σημασία των εκλογών.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία των πρωτοετών. Ο Ερνέστο Τσακαλιας είναι πρωτοετής στο Νομικό και στην πρώτη φορά που θα πάρει μέρος στις φοιτητικές εκλογές δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΠΚΣ. "Μας έχει κουράσει το "απολιτίκ" κλίμα", τονίζει και στο ερώτημα γιατί στηρίζει με την ψήφο τους τις ΠΚΣ απαντά: "Ψηφίζω γιατί μόνο αυτό μου έχει απομείνει και θα ψηφίσω ΠΚΣ γιατί είναι η μόνη λύση που μου προσφέρεται".

Η Χριστιάνα, η Ελένη και η Ειρήνη,πρωτοετείς στη Νομική και ήδη δηλώνουν κουρασμένες, τόσο από τη στάση των διάφορων παρατάξεων, όσο από τα προβλήματα της σχολής για τα οποία δηλώνουν ότι δεν είδαν να γίνεται τίποτα. Πάντως δηλώνουν ότι η αποχή από τις εκλογές ή το "λευκό" δεν είναι λύση.

Ο Θάνος Δημητρούλης,μέλος των Πανσπουδαστικών κινήσεων Συνεργασίας Οικονομικού, μιλώντας στο "Ρ" τόνισε "ότι η αντίληψη πως τίποτα δε γίνεται με τις εκλογές είναι συγκεκριμένη πολιτική που προωθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι, που θέλουν αυτή την αδιαφορία γιατί τους βολεύει. Οι ΠΚΣ, η παράταξη που ενισχύουμε, είναι η μόνη αγωνιστική δύναμη, η δύναμη που αντιπαλεύει την πολιτική του συμβιβασμού, της συντήρησης, του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα, όχι μόνο του πανεπιστημίου, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Σε όλα αυτά οι ΠΚΣ απαντάμε: αγώνα και μόνο αγώνα, είναι ο μόνος τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα στον φοιτητικό κόσμο αλλά και στην κοινωνία". Αισιόδοξος εμφανίζεται και για το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών: "Φέτος περιμένουμε μια άνοδο των ΠΚΣ κρίνοντας και από το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια των ΠΚΣ έχουν μια σημαντική ενίσχυση όχι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική, κυρίως γιατί έδειξαν ότι είναι η μόνη αγωνιστική δύναμη μέσα στα πανεπιστήμια όταν οι άλλες δυνάμεις άμεσα ή έμμεσα προσπάθησαν να ανακόψουν το φοιτητικό κίνημα που δημιουργήθηκε τον περασμένο χειμώνα".

Ψήφος στις ΠΚΣ, ψήφος ανατροπής

Σήμερα, 28 Μάρτη, οι φοιτητές και σπουδαστές συνεχίζουν την αναμέτρηση, δίνουν την απάντηση:

- Στο υπουργείο Παιδείας, για τα μέτρα - οδοστρωτήρα που προωθεί στην εκπαίδευση, πιστό στις υποδείξεις των "εταίρων" του και αγνοώντας τους αγώνες των φοιτητών

- Στα δήθεν αντικειμενικά αφιερώματα του Λαμπράκη, του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη για τη σπουδή τους να κηρύξουν το φοιτητικό κίνημα νεκρό, επετειακό και γραφικό

- Δίνουν την απάντηση στη συντηρητική επίθεση της Ευρώπης των πολυεθνικών απέναντι στο δικαίωμά τους για μόρφωση, δουλιά, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο

- Στα αυταρχικά σχέδια για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την προσπάθεια κατάλυσης της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, τη δράση των παρακρατικών μηχανισμών που έζησαν στο πετσί τους το φετινό χειμώνα

- Στους απολογητές της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης πραγμάτων, τόσο στην πατριδοκάπηλη όσο και στην εκσυγχρονιστική εκδοχή τους

- Στις δυνάμεις που στήριξαν την κυβερνητική επίθεση στα πανεπιστήμια, που πρωτοστάτησαν στο σπάσιμο ή τον εκφυλισμό των αγώνων, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των οργάνων του φοιτητικού κινήματος.

Ψηφίζουν ΠΚΣ:

- Για τη ριζική αναδιάρθρωση των σημερινών ΑΕΙ και ΤΕΙ, για την κατάκτηση μιας ενιαίας δωρεάν δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, στα πλαίσια μιας συνολικά διαφορετικής πολιτικής

- Για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην ολόπλευρη μόρφωση και στη μόνιμη δουλιά, κόντρα στις επιλογές της ΕΕ και των πολυεθνικών για σύντομη κατάρτιση και άτυπη απασχόληση με ημερομηνία λήξης

- Για συλλόγους ζωντανούς, διεκδικητικούς και φοιτητικό κίνημα με συνέχεια, διάρκεια και προοπτική που θα στοχεύει στον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα και θα αγωνίζεται στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος για μια άλλη πορεία στην παιδεία και την κοινωνία.

Η "πρόταση" της ΔΑΠ για την ανεργία

"Εκδώσαμε οδηγό σταδιοδρομίας, με όλα όσα θέλατε να μάθετε για το επάγγελμά σας και φοβόσασταν να ρωτήσετε. Ζητάμε σύνδεση των ΑΕΙ με την παραγωγή. Οι απόφοιτοι να ξέρουν τη δουλιά τους". (Από κεντρικό φυλλάδιο της ΔΑΠ).

Μάλιστα. Είναι τόσο απλό. Πώς δεν το είχαμε σκεφθεί; Μόλις οι απόφοιτοι μάθουν καλύτερα τη δουλιά τους και ενημερωθούν, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα εξαφανισθούν οι ουρές των ανέργων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Φαίνεται ότι περνάνε τους φοιτητές για Αμερικανάκια...

Χωρίς σχόλια...

"Οι πολιτικοί; Υποκριτές, βυθισμένοι στο μικρόκοσμό τους, ασχολούνται με τις λεπτομέρειες και την επανεκλογή τους". (Από κεντρικό φυλλάδιο της ΔΑΠ). Αφιερωμένο χωρίς σχόλια στον πολιτευτή της ΔΑΠ που έσπευσε να τυπώσει και κάρτες...

Πώς ψηφίζετε

Η ψηφοφορία στις σχολές θα αρχίσει με την ανατολή του ηλίου και οι κάλπες θα κλείσουν όταν δύσει ο ήλιος. Για να ψηφίσει ο φοιτητής και ο σπουδαστής, πρέπει να έχει μαζί του:

- Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητα του φοιτητή ή του σπουδαστή.

- Φοιτητική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο της σχολής, όπου φοιτά ο φοιτητής ή ο σπουδαστής, που να αποδεικνύει τη φοιτητική και σπουδαστική ιδιότητα.

Κατά την καταμέτρηση των ψήφων σε ολόκληρη την Ελλάδα τα λευκά καταμετριούνται στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Σε αντίθετη περίπτωση η κατανομή των εδρών για τα ΔΣ, τα όργανα τμήματος διαμορφώνονται με το κριτήριο της ένταξης των λευκών στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Σε όλους τους συλλόγους θα ισχύσει η απλή αναλογική.

"Δώστε αγωνιστική απάντηση"

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

"Οι φετινές φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές πραγματοποιούνται έπειτα από μια πλούσια αγωνιστική χρονιά. Μπορούν και πρέπει να σημάνουν ακόμα ένα βήμα μπροστά για το ίδιο το φοιτητικό κίνημα, μια νέα βάση εκκίνησης για τους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το παρόν και το μέλλον της νεολαίας και των φοιτητών της ΕΕ.

Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να στείλουν μήνυμα αντίστασης και ελπίδας, μήνυμα ανυπακοής στις προσταγές των πολυεθνικών, καλεί τους φοιτητές να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις σειρήνες της υποταγής, που καλούν σε αποχή, στις προκλήσεις ενάντια στις ΠΚΣ. Να απαντήσουν στους μηχανισμούς εκείνους που σταθερά στοχεύουν ενάντια στη νεολαία και το κίνημά της και δε διστάζουν να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να πετύχουν τους σκοπούς τους, όπως είδαμε και τις μέρες του Πολυτεχνείου.

Καλεί τους φοιτητές να ψηφίσουν αγωνιστικά, να στηρίξουν μαζικά τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας".

Υποκριτές

Δε χάνει την ευκαιρία η ΔΑΠ να τονίζει υποκριτικά ότι πάνω από όλα βάζει το συμφέρον των σπουδαστών και των φοιτητών, δεν υπηρετεί κομματικές γραμμές και όλο το χρόνο ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ κραυγάζει "έξω τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια". Προφανώς, για να μπορεί να είναι μόνος του μέσα...

Ολα αυτά όμως μέχρι να έρθει η ώρα των εκλογών, οπότε και επιστρατεύονται τα στελέχη της ΝΔ, και ο ίδιος ο Μ. Εβερτ, που χτες έκλεισε την πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στο κόμμα του, μιλώντας στη Νομική. Στη χτεσινή εκδήλωση μάλιστα κάλεσε ανερυθρίαστα τους φοιτητές "να απορρίψουν τον παλαιοκομματισμό"!

Εξάλλου, όλα τα χρόνια η ηγεσία της ΔΑΠ την επομένη των εκλογών επισκέπτεται την εκάστοτε ηγεσία του κόμματος και της αφιερώνει τις ψήφους των φοιτητών που προτίμησαν τη ΔΑΠ. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι φοιτητές και οι σπουδαστές και με την ψήφο τους ας τιμωρήσουν σήμερα τους υποκριτές.

Γ.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης...

Με ψευτιές, συκοφαντίες και αντικομμουνισμό, φίλοι των ΕΑΑΚ, προσπαθείτε να συσπειρωθείτε; Τι συμβαίνει, δεν έχετε τίποτα να σας εμπνεύσει εκτός από το αντι-ΚΚΕ μένος; Και αυτά τα ρηξικέλευθα, ριζοσπαστικά και αντικαπιταλιστικά πήγαν περίπατο;

Γιατί εμείς δεν είδαμε καμιά άλλη κεντρική ανακοίνωσή σας, εκτός από αυτή με τους 12 λόγους για να μην ψηφίσουν οι φοιτητές ΠΚΣ. Τι ανεξάρτητοι, είσαστε βρε παιδιά, αφού ετεροκαθορίζεστε και μάλιστα από το ΚΚΕ; Οσο για την ταξική συνέπεια και το αγωνιστικό ήθος του ΚΚΕ, αφήστε να το κρίνει η εργατική τάξη κι ο λαός μας, αυτοί που έχουν βάλει τους κομματικούς σας φορείς στον πέμπτο αστερίσκο. Το σωματείο του μετάλλου, όμως, τι θέλατε και μας το θυμίσατε; Γιατί την ώρα που οι εργάτες διαδήλωναν κατά χιλιάδες και συγκρούονταν με τα ΜΑΤ, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων στον Πειραιά, το ΝΑΡ Πειραιά μοίραζε ανακοινώσεις που καλούσαν τους εργαζόμενους να ανατρέψουν τη διοίκηση του σωματείου τους και να εκλέξουν συντονιστικά (!).

Διασπαστές και υπονομευτές των αγώνων όχι μόνο του φοιτητικού, αλλά και του εργατικού κινήματος στις πιο κρίσιμες κόντρες του, αυτό το ρόλο διεκδικείτε. Γι' αυτό και στους εργάτες είσαστε ανύπαρκτοι. Μήπως θέλετε να θυμηθούμε κι άλλα (ας πούμε το ρόλο σας τις μέρες του Πολυτεχνείου).

Δικομματισμός με χορηγούς

Τι να πρωτοδιαλέξει ο αναποφάσιστος φοιτητής; Εκδήλωση με τη "Microsoft" με τη ΔΑΠ ή εκδήλωση με την "HELLAS on line" με την ΠΑΣΠ; Με τη ΔΑΠ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ή "νετ σέρφινγκ" με την ΠΑΣΠ; Οδηγός σταδιοδρομίας απ' τη ΔΑΠ ή γραφεία σταδιοδρομίας από την ΠΑΣΠ; Σύνδεση των ΑΕΙ με τις επιχειρήσεις απ' τη ΔΑΠ ή εμπλουτισμός των παραδόσεων από ανθρώπους της αγοράς απ' την ΠΑΣΠ; Αλλά, γιατί ταλαιπωρούν τους φοιτητές; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτούν επιτέλους σοβαρά την πρόταση των Νέων Οριζόντων για κοινό ψηφοδέλτιο; Ενα μαύρο ψηφοδέλτιο χρειάζεται στους χειροκροτητές του Μάαστριχτ, με τους απαραίτητους μπλε και πράσινους κόκκους...

Το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησε να καλλιεργήσει η ΔΑΠ στη σχολή κατά των ΠΚΣ, δεν μπόρεσε να κάμψει την αγωνιστικότητα της παράταξης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ