ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Μάη 1996
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
"Εισπράττουν" εισαγγελικές διώξεις

Εισαγγελικές διώξεις "εισπράττουν" οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντί λύσεων στα μεγάλα προβλήματά τους, που διεκδίκησαν αγωνιστικά στα προηγούμενα μεγάλα συλλαλητήριά τους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι αγροτοκτηνοτρόφοι Λέσβου συνεχίζοντας των αγώνα τους, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στις 14 Μάη σε νέο μαχητικό συλλαλητήριο. Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι αγροτικοί φορείς του νησιού, στην οποία εκφράστηκε επίσης η απαίτηση να μπει τέρμα στις διώξεις των αγροτοκτηνοτρόφων και την ποινικοποίηση του αγώνα τους, που έχει ως μόνο στόχο τον εκφοβισμό και την καταστολή του διεκδικητικού κινήματος.

Σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών φορέων του νησιού τονίζεται πως: "Η διαδικασία της δίωξης των αγροτών μας για τα γεγονότα της 11ης Μάρτη, που κινήθηκε από την Εισαγγελία Μυτιλήνης, μέσα στα πλαίσια των κυβερνητικών κατευθύνσεων, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τους ίδιους τους δημοκρατικούς θεσμούς". Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Εμείς οι πρόεδροι των ΔΣ των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων καταγγέλλουμε την εξέλιξη αυτή και συνάμα δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη λύση των δίκαιων αιτημάτων μας. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά, ότι υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο της 11ης Μάρτη και τα οποία εκφράσαμε τη λύπη μας, είναι η πολιτική αδιαφορίας της κυβέρνησης".

Τέλος στην ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο της 14ης Μάη, ώστε να απαντήσουν με αυτόν τρόπο και ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα τους.

Σύσκεψη για το κλιμακωτό ωράριο

Σύσκεψη με θέμα την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου κατά τους θερινούς μήνες, έχει συγκαλέσει για σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων υπουργείων, αλλά και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και των εμπόρων.

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑ, όπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση, θα ζητήσουν από τον υπουργό τη διατήρηση του Δακτυλίου στη διάρκεια των θερινών μηνών, γιατί θεωρούν ότι "τυχόν άρση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα ακυρώσει στην πράξη, τα όποια θετικά αποτελέσματα του κλιμακωτού ωραρίου".

Σύσκεψη ΠΕΕΠΠ Μακεδονίας

Η προετοιμασία για το γιορτασμό των 50χρονων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, των 20 χρόνων της δράσης της ΠΕΕΠΠ, τη διεξαγωγή των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων ενόψει της 7ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και η προώθηση των άλυτων προβλημάτων των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, είναι οι άμεσοι στόχοι των οργανώσεων της ΠΕΕΠΠ Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης.

Σε σύσκεψη προέδρων των ΔΣ των οργανώσεων της περιοχής στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με το πλάνο της συντονιστικής επιτροπής Μακεδονίας - Θράκης, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας οργανωτικής επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της ΠΕΑΕΑ, της ΠΕΠΠ και της ΠΕΑΤΑΘ, η οποία θα προχωρήσει σε έκδοση διακήρυξης σε συνεργασία με το ΚΚΕ, ενώ υπό την αιγίδα της ΠΕΑΕΑ θα διοργανώσει ανάλογου περιεχόμενου ημερίδα και θα εκδώσει ιστορικό δοκίμιο ενόψει των πανηγυρικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλη τη χώρα. Επίσης αποφασίστηκε η εκδήλωση των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων που γίνεται κάθε χρόνο στον Αγ. Νικόλαο Ναούσης να πάρει μαζικό και πανηγυρικό χαρακτήρα, να κυκλοφορήσει αφίσα και αναμνηστικό μετάλλιο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και να δημοσιευτούν κείμενα στο "Ρ" και στο ενημερωτικό δελτίο των πολιτικών προσφύγων.

Αμεσα επίσης θα ενταθούν οι προσπάθειες προς την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία για μια σειρά σοβαρά και άλυτα προβλήματα που απασχολούν τους επαναπατρισθέντες πολιτικούς πρόσφυγες, όπως την απόδοση των καταπατημένων περιουσιών, της ιθαγένειας, της υπηκοότητας και της ρύθμισης που απαιτείται για τη θεμελίωση της σύνταξης γήρατος.

Οικογενειακές διακοπές

Οικογενειακές διακοπές σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας προσφέρει και φέτος το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Στον Αγιο Ανδρέα Αττικής, τα Καμένα Βούρλα, την Πορταριά Βόλου και την παραλία της Αγίας Παρασκευής στη Λάρισα, μπορεί όλη η οικογένεια να παραθερίσει για δέκα μέρες, πληρώνοντας 2.000 δραχμές τη μέρα για ενήλικες και για κάθε παιδί άνω των 16 ετών.

Στα Κέντρα Οικογενειακών Διακοπών μπορούν να συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα μισθωτοί και συνταξιούχοι μέχρι 60 ετών, πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και οικογένειες που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Η επιλογή θα γίνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Η κατασκηνωτική περίοδος αρχίζει το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Μάη στα γραφεία του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας και Νεότητας (Βεραντζέρου 13, 4ος όροφος) Περισσότερες πληροφορίες στο 3803.797.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ