ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάη 1996
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όπλο τις αποφάσεις μας
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος
  • Με την ομόφωνη εκλογή της Αλ. Παπαρήγα στη θέση του ΓΓ της ΚΕ από τη νέα ΚΕ
  • Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα ντοκουμέντα

Με την ομόφωνη εκλογή της Αλέκας Παπαρήγα στη θέση του Γενικού Γραμματέα από τη νέα ΚΕ, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί η ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και η νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Στο μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ψηφοφορίες επί των ντοκουμέντων που ψήφισε το Σώμα του Συνεδρίου. Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών είναι χαρακτηριστικά για όλους όσοι επί μέρες τώρα επιχειρούν να κάνουν λόγο για συγκρούσεις και άλλα παρόμοια στους κόλπους του ΚΚΕ.

Οι αντιπρόσωποι των Οργανώσεων στο 15ο Συνέδριο ήταν 575. Τα κείμενα ψηφίστηκαν από τη συντριπτική τους πλειοψηφία. Πιο αναλυτικά:

α. Για την Εκθεση Δράσης της ΚΕ: Κατά 1, λευκά 8.

β. Για την Εκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου: Λευκά 2.

γ. Για την Πολιτική Απόφαση του 15ου Συνεδρίου: Κατά 1, λευκά 7.

δ. Για το Πρόγραμμα: Κατά 1, λευκά 8.

ε. Για το Καταστατικό: Κατά 1, λευκά 4.

Η εκλογή της ΚΕ

Δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου ήταν η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Η νέα ΚΕ είναι κατά 10 μέλη μικρότερη από την προηγούμενη και αποτελείται από 75 μέλη, ενώ η ΚΕΟΕ έχει 7 μέλη.

Μετά τη λήξη της εκλογής των νέων οργάνων η Εφορευτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

"Η Εφορευτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου ανακοινώνει την εκλογή της νέας ΚΕ και ΚΕΟΕ.

Η εκλογή τους έγινε μετά την ψήφιση από το Συνέδριο του νέου Καταστατικού, το οποίο προβλέπει στο άρθρο 12 την εκλογή των οργάνων με μυστική ψηφοφορία και τη συγκέντρωση από τους υποψηφίους του 50%+1 των ψήφων των παρευρισκομένων με δικαίωμα ψήφου.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία εκλέχτηκαν 64 μέλη στη νέα ΚΕ, κατά τη δεύτερη 1 και κατά την τρίτη οι υπόλοιποι 10,εκ των οποίων 7 συγκέντρωσαν το 50%+1 και οι 3 εκλέχτηκαν με τη σειρά κατάταξής τους, σύμφωνα με την ψηφισθείσα στο Συνέδριο καταστατική διάταξη, που προβλέπει αυτή τη διαδικασία εκλογής κατά την τρίτη ψηφοφορία αν δε συγκεντρώνεται το 50%+1".

Με την εκλογή της νέας ΚΕ και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η Σύνοδος της ΚΕ, στην οποία ομόφωνα η Αλέκα Παπαρήγα αναδείχτηκε Γενική Γραμματέας.

Η νέα ΚΕ του ΚΚΕ

Η νέα ΚΕ του ΚΚΕ αποτελείται από 75 μέλη. Εκλέχθηκαν οι παρακάτω (κατά αλφαβητική σειρά):

1. Αγγουράκης Μπάμπης

2. Αγκαβανάκη Αιμιλία

3. Αλυσσανδράκης Κώστας

4. Αραβανής Γεράσιμος

5. Αρβανιτάκης Μήτσος

6. Βαμβέτσος Στάθης

7. Βλησίδου Σούλα

8. Βλόντζος Θανάσης

9. Βουλγαρόπουλος Κώστας

10. Γαβριηλίδης Τηλέμαχος

11. Γεωργιάδης Παναγιώτης

12. Γεωργόπουλος Γιώργος

13. Γεωργουδάκης Φίλιππος

14. Γκούνης Λουκάς

15. Γκουτζιγιάννης Ηλίας

16. Γόντικας Δημήτρης

17. Δημουλάς Τηλέμαχος

18. Διαμαντή Αθηνά

19. Ευθυμίου Θύμιος

20. Εφραιμίδης Βασίλης

21. Ζάχαρης Δημήτρης

22. Καλαματιανός Βασίλης

23. Καλαμπόγιας Αντώνης

24. Καραπλή Ελένη

25. Καράτσαλος Χρήστος

26. Κατροδαύλη Ελένη

27. Κατσαρός Γιάννης

28. Κατσιανάκος Μήτσος

29. Κολοβός Χρήστος

30. Κολοζώφ Ορέστης

31. Κόρακας Στρατής

32. Κουμπούρης Δήμος

33. Κουτούπα Ελένη

34. Κουτσούμπας Δημήτρης

35. Κόφφας Χρήστος

36. Κοψίδης Μάκης

37. Κρεωνάς Δημήτρης

38. Κωνσταντινίδης Θεοδόσης

39. Κωτσαντής Σήφης

40. Λαμπρινού Μαρία

41. Λέγγερης Ηλίας

42. Λουκάς Στέφανος

43. Μαϊλης Μάκης

44. Μανωλάκου Διαμάντω

45. Μαυρίκος Γιώργος

46. Μαυροδόγλου Διαμαντής

47. Μηλιαρονικολάκη Ελένη

48. Μπατιστάτος Νίκος

49. Μπέλλου Ελένη

50. Μπούτας Βαγγέλης

51. Νάκης Γιάννης

52. Νικολαϊδου Βέρα

53. Νταφούλης Γιώργος

54. Ξένος Βαγγέλης

55. Παντελάκη Ελπίδα

56. Παπαρήγα Αλέκα

57. Παρασκευάς Κώστας

58. Παφίλης Θανάσης

59. Ποσοτίδης Γιάννης

60. Σκιαδιώτης Γιώργος

61. Σκυλλάκος Αντώνης

62. Σοφιανός Νίκος

63. Σοφός Παναγιώτης

64. Σπυριδάκης Μιχάλης

65. Σταμπολίδης Κώστας

66. Σταυρόπουλος Γιάννης

67. Στριφτάρης Σπύρος

68. Ταξόπουλος Παναγιώτης

69. Τζιατζής Θόδωρος

70. Τσεντούρου Χριστίνα

71. Τσίγκας Τάκης

72. Χαλβατζής Σπύρος

73. Χαλκιάς Χρήστος

74. Χατζηπαυλίδης Λευτέρης

75. Χώτος Γιάννης.

Η νέα ΚΕΟΕ

Η νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου αποτελείται από 7 μέλη. Εκλέχθηκαν οι παρακάτω (κατά αλφαβητική σειρά):

1. Θεοχάρης Αριστείδης

2. Κυριακίδης Νίκος

3. Μαραγκουδάκης Κώστας

4. Μίχου Κική

5. Ντίνος Αντώνης

6. Πιπεράκη Στέλλα

7. Φιλιππίδης Γιώργος.

Χαιρετιστήρια στο Συνέδριο

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στελεχών του ΚΚΕ με ξένες αντιπροσωπείες, που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, ενώ ακόμα καταφτάνουν χαιρετιστήρια τηλεγραφήματα στο 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Χαιρετιστήρια τηλεγραφήματα έστειλαν χτες: Η Λέσχη Τορόντο Φίλων του ΚΚΕ. Ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Αιμίλιος Μεταξόπουλος.Το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και ο πρόεδρος, Ν. Λιόλιος.Ο νομάρχης Αθηνών, Δημήτρης Ευσταθιάδης.Ο Πάνος Παυλόπουλος, από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, Γ. Τσανικλίδης.Ο δημοσιογράφος, Γιάννης Διακογιάννης.Ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Γιώργος Λιάκος.Ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στέφανος Χρήστου.

Προβοκατόρικη προπαγάνδα

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και κάποια όρια. Το ίδιο και στη διαστρέβλωση των γεγονότων, ακόμη και στην προβοκατόρικη παρουσίασή τους. Οι υπεύθυνοι, όμως, της ΕΤ-1 φαίνεται πως δεν το ...ξέρουν. Και το απέδειξαν χτες, καθώς σε όλα τα δελτία ειδήσεων αναπαρήγαν και πρόβαλλαν το κακότεχνο και βρώμικο φανταστικό σενάριο χτεσινής εφημερίδας, περί "συμμαχίας σκληρών, Γόντικα και Μαϊλη με Α. Παπαρήγα, για τον αποκλεισμό του Μ. Κωστόπουλου". Και συνέχισαν να το κάνουν, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των υπευθύνων του ΚΚΕ, ακόμη και μέχρι τον γενικό διευθυντή της ΕΤ-1, Κ. Αλαβάνο. Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις τους ότι δε θα ξαναγίνει.

Φαίνεται πως οι σχετικές εντολές έρχονταν από ψηλά. Αλλιώς δεν εξηγείται. Είναι κρίμα, πάντως, για το κρατικό κανάλι, να πέφτει τόσο χαμηλά και να γίνεται, τόσο εξόφθαλμα, μοχλός προβοκατόρικης προπαγάνδας και εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων. Και πάνω απ' όλα είναι παντελώς απαράδεκτο και χωρίς την παραμικρή δικαιολογία.

Ας γνωρίζει, πάντως, ο υπουργός Τύπου - ως πολιτικός προϊστάμενος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης - ότι χρεώνεται ολόκληρη την ευθύνη του προαναφερόμενου προβοκατόρικου περιστατικού. Εκτός και αποδώσει σε όποιον ευθύνεται ό,τι ακριβώς του ταιριάζει...

Νέο ξεκίνημα στη δράση του Κόμματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 15ου Συνεδρίου και την ψήφιση των ντοκουμέντων του από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων, αρχίζει ένα νέο ξεκίνημα στη δράση του Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής δουλιάς και το διάλογο που αναπτύχθηκε, κατατέθηκαν όλες οι απόψεις, όλες οι σκέψεις, από στελέχη, μέλη, οπαδούς και άλλους ανθρώπους που θέλησαν να συμμετάσχουν στο διάλογο και να δώσουν τον προβληματισμό τους για τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα του Κόμματος.

Σήμερα το ΚΚΕ, το σύνολο των στελεχών και μελών του,με όπλο τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου, θα δράσουν όπως ξέρουν να δρουν οι κομμουνιστές, υλοποιώντας αυτές τις αποφάσεις μέσα στους αγώνες για τα μεγάλα προβλήματα του λαού μας.

Τα διάφορα σενάρια και σημερινά δημοσιεύματα, αποτελούν "ευσεβείς πόθους" που θα διαψευστούν από το σύνολο των στελεχών και μελών του Κόμματος στην πράξη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ