Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όπλο τις αποφάσεις μας
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος
  • Με την ομόφωνη εκλογή της Αλ. Παπαρήγα στη θέση του ΓΓ της ΚΕ από τη νέα ΚΕ
  • Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα ντοκουμέντα

Με την ομόφωνη εκλογή της Αλέκας Παπαρήγα στη θέση του Γενικού Γραμματέα από τη νέα ΚΕ, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί η ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και η νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Στο μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ψηφοφορίες επί των ντοκουμέντων που ψήφισε το Σώμα του Συνεδρίου. Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών είναι χαρακτηριστικά για όλους όσοι επί μέρες τώρα επιχειρούν να κάνουν λόγο για συγκρούσεις και άλλα παρόμοια στους κόλπους του ΚΚΕ.

Οι αντιπρόσωποι των Οργανώσεων στο 15ο Συνέδριο ήταν 575. Τα κείμενα ψηφίστηκαν από τη συντριπτική τους πλειοψηφία. Πιο αναλυτικά:

α. Για την Εκθεση Δράσης της ΚΕ: Κατά 1, λευκά 8.

β. Για την Εκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου: Λευκά 2.

γ. Για την Πολιτική Απόφαση του 15ου Συνεδρίου: Κατά 1, λευκά 7.

δ. Για το Πρόγραμμα: Κατά 1, λευκά 8.

ε. Για το Καταστατικό: Κατά 1, λευκά 4.

Η εκλογή της ΚΕ

Δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου ήταν η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Η νέα ΚΕ είναι κατά 10 μέλη μικρότερη από την προηγούμενη και αποτελείται από 75 μέλη, ενώ η ΚΕΟΕ έχει 7 μέλη.

Μετά τη λήξη της εκλογής των νέων οργάνων η Εφορευτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

"Η Εφορευτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου ανακοινώνει την εκλογή της νέας ΚΕ και ΚΕΟΕ.

Η εκλογή τους έγινε μετά την ψήφιση από το Συνέδριο του νέου Καταστατικού, το οποίο προβλέπει στο άρθρο 12 την εκλογή των οργάνων με μυστική ψηφοφορία και τη συγκέντρωση από τους υποψηφίους του 50%+1 των ψήφων των παρευρισκομένων με δικαίωμα ψήφου.

Κατά την πρώτη ψηφοφορία εκλέχτηκαν 64 μέλη στη νέα ΚΕ, κατά τη δεύτερη 1 και κατά την τρίτη οι υπόλοιποι 10,εκ των οποίων 7 συγκέντρωσαν το 50%+1 και οι 3 εκλέχτηκαν με τη σειρά κατάταξής τους, σύμφωνα με την ψηφισθείσα στο Συνέδριο καταστατική διάταξη, που προβλέπει αυτή τη διαδικασία εκλογής κατά την τρίτη ψηφοφορία αν δε συγκεντρώνεται το 50%+1".

Με την εκλογή της νέας ΚΕ και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η Σύνοδος της ΚΕ, στην οποία ομόφωνα η Αλέκα Παπαρήγα αναδείχτηκε Γενική Γραμματέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ