Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πίσω και από το 1886

Η εργαζόμενη γυναίκα ξεκουράζεται και διασκεδάζει 2 ώρες και 10 λεπτά σε μια τυπική ημέρα, ενώ ο άνδρας εργαζόμενος 3 ώρες και 35 λεπτά, όπως έδειξε έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Αν και ο άνδρας εργαζόμενος φαίνεται να δικαιούται περισσότερη ξεκούραση, αφού εργάζεται 8 ώρες και 40 λεπτά, ενώ η γυναίκα εργαζόμενη εργάζεται 7 ώρες και 35 λεπτά, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το φύλο τους, μετακινούνται 1 ώρα και 20 λεπτά. Η γυναίκα εργαζόμενη όμως, κάνει δουλιές στο σπίτι για 2 ώρες και 45 λεπτά, ενώ φροντίζει τα παιδιά για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αντίθετα ο άνδρας εργαζόμενος κάνει δουλιές στο σπίτι για 50 λεπτά μόνο και φροντίζει τα παιδιά για 36 λεπτά.

Οπως και να έχει, είναι ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι, άνδρες και γυναίκες, έχουν ελάχιστες δυνατότητες να ξεκουραστούν ή να ψυχαγωγηθούν. Αυτή η πραγματικότητα είναι ένας ακόμα λόγος που διατηρεί στην επικαιρότητα την ανάγκη μείωσης του χρόνου εργασίας. Αλλά τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι είμαστε πίσω ακόμα και από το ιστορικό σύνθημα - αίτημα για 8 ώρες δουλιά, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο. Πίσω και από το 1886...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ