Τρίτη 28 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεδρίαση της Π.Ε. του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι εκλογές στην Αλβανία και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, ήταν κύρια τα θέματα που απασχόλησαν την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία συνεδρίασε χτες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου της Συνέλευσης.

Σχετικά με τις αλβανικές εκλογές, αποφασίστηκε να εξεταστεί ο τρόπος διεξαγωγής τους στην προσεχή συνεδρίαση στο Ταλίν της Εσθονίας στις 13 Ιούνη, ενώ για το Κυπριακό εγκρίθηκε το αίτημα που υπέβαλλε ο ειδικός εισηγητής της Επιτροπής για την κατάσταση στην Κύπρο, λόρδος Φίσμπεργκ, να μεταβεί εκ νέου στη Μεγαλόνησο για επαφές με τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να συντάξει νέα έκθεση για την κατάσταση μέχρι το Σεπτέμβρη.

Αποφασίστηκε επίσης να συνεχιστεί η αποστολή ελέγχου στην Τουρκία για την τήρηση και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η επίσκεψη ειδικής ομάδας της Πολιτικής Επιτροπής στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στην Κροατία αμέσως μετά τη συνεδρίαση στο Ταλίν, προκειμένου το Συμβούλιο να σχηματίσει ακριβέστερη άποψη για την περιοχή. Ανάλογα παραπέμφθηκε και το θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας του Ντέιτον στη Μ. Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ