ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από την ταινία "Ελεύθερη Κατάδυση" που θα παρουσιάσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις

Από την ταινία "Ελεύθερη Κατάδυση". (ΑΝΤΕΝΝΑ 21.05)

Αρχιτεκτονικοί πρόλογοι

Γνωρίζετε τον Ρικάρντο Μπόφιλ; Οχι; Ε, τότε ευκαιρία είναι να τον γνωρίσετε και να μάθετε τις απόψεις του. Ο Καταλανός αρχιτέκτονας συνομιλεί με τον Τίτο Πατρίκιο, στις 20.00 στην ΕΤ - 2 στην εκπομπή "Πρόλογοι στον καινούριο αιώνα". Ο Ρικάρντο Μπόφιλ είναι πολέμιος του Λε Κορμπιζέ και του Μπάουχάους, στιλ, τα οποία θεωρεί υπεύθυνα για όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις δυτικές πόλεις. Ας ακούσουμε τις απόψεις του.

Οικολογία στην ΕΤ - 1

Ενα μαραθώνιο ζωντανό πρόγραμμα, που μεταδίδεται με την ευκαιρία της Μέρας του Περιβάλλοντος, με κεντρική παρουσιάστρια την Λιάνα Κανέλλη και συμπαρουσιαστή τον Λάκη Λαζόπουλο, θα παρουσιαστεί σήμερα στην ΕΤ - 1 στις 15.30. Και θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα... Στη διάρκεια του αφιερώματος θα γίνονται απευθείας συνδέσεις με την Κρήτη, τη Μυτιλήνη και το Πάρκο Οικολογικής Ευαισθητοποίησης στην Αθήνα, απ' όπου θα μεταδοθούν συζητήσεις για το περιβάλλον με πολίτες, επιστήμονες και οικολογικές οργανώσεις. Στη διάρκεια της εκπομπής θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με νησιά του Αιγαίου, αλλά και πόλεις και χωριά της Βόρειας Ελλάδας. Η σκηνοθεσία είναι των Κώστα Κατσαρόπουλου, Αγγελου Κοβότσου, Μάχης Λιδωρικιώτη, Γιώργου Γιούλα.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Εξηγήσεις από ΦΙΛΜΝΕΤ και ΕΡΤ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βάζει "στοπ" στις αυθαιρεσίες του συνδρομητικού καναλιού ΦΙΛΜΝΕΤ (και της ιδιοκτήτριας ολλανδικής εταιρίας Νετχόλντ), που εξαγγέλλει την (παράνομη) ίδρυση νέων συνδρομητικών καναλιών,προεξοφλώντας... την παραχώρηση συχνοτήτων από τη διοίκηση της ΕΡΤ!

Το ΕΣΡ, με αφορμή τη σχετική διαφημιστική καμπάνια του ΦΙΛΜΝΕΤ για την ίδρυση δύο νέων συνδρομητικών καναλιών από τον Αύγουστο - κάτι για το οποίο φαίνεται πως ούτε καν έχει ενημερωθεί το ΕΣΡ και φυσικά δε ζητήθηκε η άδειά του... - κατά πληροφορίες μας, αποφάσισε να καλέσει την ιδιοκτησία του ΦΙΛΜΝΕΤ να δώσει εξηγήσεις, για το αν και πώς προχωρά, ενώ δεν έχει ζητηθεί σχετική άδεια από το Συμβούλιο. Επίσης, καλείται η διοίκηση της ΕΡΤνα ενημερώσει το Συμβούλιο αν πραγματικά, όπως διαφημίζεται, έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει κρατικές συχνότητες, που διαχειρίζεται σύμφωνα με το νόμο και, βεβαίως, για λογαριασμό του δημοσίου.

Στο Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η έκπληξη πώς είναι δυνατόν η ΦΙΛΜΝΕΤ (όπως και κάθε άλλη εταιρία) να προχωρά στη δημιουργία νέων συνδρομητικών καναλιών, αγνοώντας παντελώς το ΕΣΡ, πολύ περισσότερο που πάει να μονοπωλήσει τη σχετική αγορά... Και βέβαια, θα ήταν πολύ αρνητικό αν η διοίκηση της ΕΡΤ έχει συμφωνήσει για παραχώρηση συχνοτήτων, χωρίς να κάνει τον κόπο και να ενημερώσει το ΕΣΡ... Σε κάθε περίπτωση ζητείται να παγώσουν οι όποιες διαδικασίες έχουν, τυχόν, ξεκινήσει...

Ελεύθεροι φυγάδες

Λίγες, ελάχιστες οι αξιόλογες ταινίες απόψε. Ξεχωρίζουμε μια ελληνική ερωτική ταινία και μια αμερικανική κωμωδία. Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, λοιπόν, στις 21.05 "Ελεύθερη κατάδυση" του Γιώργου Πανουσόπουλου. Πρόκειται για μια αισθησιακή ταινία, με έξοχη φωτογραφία και καλές ερμηνείες και με μουσική του Νίκου Κυπουργού, βασισμένη σε μοτίβα του Μάνου Χατζηδάκι. Είναι ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ζει στην επαρχία με τον άνδρα της και έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τον παλιό, μεγάλο έρωτά της. Ερωτα ολέθριο και αιμομεικτικό, αφού εκείνη είχε αναγκαστεί να τον εγκαταλείψει, όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν ετεροθαλής αδελφός της. Παίζουν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ηλίας Λογοθέτης, Αλέξανδρος Συσοβίτης, Αντώνης Αντωνίου, Μπεάτα Ασημακοπούλου.

Από το MEGA στις 21.00 "Οι τρεις φυγάδες" του Φράνσις Βέμπερ.

Πρόκειται για έξυπνη κωμωδία, με δράση και πρωτοτυπία, έστω κι αν είναι βασισμένη πάνω στο χιλιοϊδωμένο θέμα της αναγκαστικής συμβίωσης δυο διαφορετικών χαρακτήρων. Ενας έμπειρος κακοποιός, που έχει μείνει χρόνια φυλακή, αιχμαλωτίζεται από τον επίδοξο, αλλά αδέξιο, ληστή τραπεζών. Με το ζόρι αναγκάζεται να τον ακολουθήσει και να ζήσει μαζί του. Πρόκειται για σχέση αταίριαστη, σχέση όμως που κάνει το θεατή να γελά με την καρδιά του. Με τους Νικ Νόλτε. Μάρτιν Σόρτε.

... Εγκλήματα του μήνα

Στον παράξενο κόσμο της αστυνομικής φιλολογίας, θα περιπλανηθεί τον Ιούνιο το "Μικρό Θέατρο της Τετάρτης" της ΕΡΑ-1 στις 23.00. Η αρχή θα γίνει με την ανεπανάληπτη Αγκάθα Κρίστι και το έργο της "Το Τρίγωνο του Ρόδου", που θα μεταδοθεί απόψε. Θα ακουστούν οι: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Τρύφων Καρατζάς, Βιβιέτα Τσούνη, Νίκος Απέργης κ.ά. Η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Παπαδάκη, η μετάφραση του Γιάννη Λύτρα, και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ