Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Εξηγήσεις από ΦΙΛΜΝΕΤ και ΕΡΤ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βάζει "στοπ" στις αυθαιρεσίες του συνδρομητικού καναλιού ΦΙΛΜΝΕΤ (και της ιδιοκτήτριας ολλανδικής εταιρίας Νετχόλντ), που εξαγγέλλει την (παράνομη) ίδρυση νέων συνδρομητικών καναλιών,προεξοφλώντας... την παραχώρηση συχνοτήτων από τη διοίκηση της ΕΡΤ!

Το ΕΣΡ, με αφορμή τη σχετική διαφημιστική καμπάνια του ΦΙΛΜΝΕΤ για την ίδρυση δύο νέων συνδρομητικών καναλιών από τον Αύγουστο - κάτι για το οποίο φαίνεται πως ούτε καν έχει ενημερωθεί το ΕΣΡ και φυσικά δε ζητήθηκε η άδειά του... - κατά πληροφορίες μας, αποφάσισε να καλέσει την ιδιοκτησία του ΦΙΛΜΝΕΤ να δώσει εξηγήσεις, για το αν και πώς προχωρά, ενώ δεν έχει ζητηθεί σχετική άδεια από το Συμβούλιο. Επίσης, καλείται η διοίκηση της ΕΡΤνα ενημερώσει το Συμβούλιο αν πραγματικά, όπως διαφημίζεται, έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει κρατικές συχνότητες, που διαχειρίζεται σύμφωνα με το νόμο και, βεβαίως, για λογαριασμό του δημοσίου.

Στο Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η έκπληξη πώς είναι δυνατόν η ΦΙΛΜΝΕΤ (όπως και κάθε άλλη εταιρία) να προχωρά στη δημιουργία νέων συνδρομητικών καναλιών, αγνοώντας παντελώς το ΕΣΡ, πολύ περισσότερο που πάει να μονοπωλήσει τη σχετική αγορά... Και βέβαια, θα ήταν πολύ αρνητικό αν η διοίκηση της ΕΡΤ έχει συμφωνήσει για παραχώρηση συχνοτήτων, χωρίς να κάνει τον κόπο και να ενημερώσει το ΕΣΡ... Σε κάθε περίπτωση ζητείται να παγώσουν οι όποιες διαδικασίες έχουν, τυχόν, ξεκινήσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ