Τετάρτη 5 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από την Ιαπωνία στο Ηρώδειο

Μια κορυφαία φυσιογνωμία της σύγχρονης διεθνούς μουσικής σκηνής φιλοξενείται την 1η Ιουλίου,στο Ηρώδειο.Πρόκειται για τον Γιαπωνέζο, Ρίτσι Σακαμότο,γνωστό κυρίως από τις μουσικές του για τον κινηματογράφο.

Ο Σακαμότο ξεκίνησε την καριέρα του το 1978, όταν δημιούργησε το συγκρότημα "Γέλοου Μάτζικ Ορχεστρα",που διαλύθηκε το 1981.

Η πρώτη του επαφή με τον κινηματογράφο ήρθε το 1983, γράφοντας μουσική για την ταινία του Οσίμα "Καλά Χριστούγεννα, κύριε Λόρενς".Η μουσική που έγραψε, μαζί με τον Ντέιβιντ Μπερν, για την ταινία του Μπερτολούτσι "Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας" του απέφερε μία χρυσή σφαίρα και ένα Οσκαρ το 1988. Ο Σακαμότο έντυσε μουσικά και άλλες δύο ταινίες του Μπερτολούτσι, το "Τσάι στη Σαχάρα" και "Ο Μικρός Βούδας".Επίσης, έγραψε μουσική για την ταινία του Αλμοδοβάρ "Ψηλά Τακούνια".

Ο Σακαμότο έχει εκδώσει πολλά προσωπικά άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με διάσημους μουσικούς, όπως Ιγκι Ποπ, Χόλι Τζόνσον, Ντέιβιντ Σίλβιαν κ. ά. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνεται και η μουσική για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ