ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα πικνίκ με έρωτα και θρίλερ

Η ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα κόβει την ανάσα του θεατή και κλέβει την παράσταση. Η ιστορία σκιαγραφεί τον ψυχικό κόσμο μιας εφήβου με προβληματική ψυχολογική ανάπτυξη που συνθλίβεται από τη διπλή ψυχολογική πίεση τη μητέρας της και των συμμαθητών της που τη χλευάζουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Η ταινία "Η έκρηξη οργής",που θα παρουσιαστεί στις 00.20 από τον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι ένα θρίλερ, που ο θεατής θα περιμένει με αγωνία την... έκρηξη οργής της νέας κοπέλας. Με την Πάιπερ Λόρι.

Από το STAR στις 18.30 "Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες" του Μελ Μπρουκς. Ενας μαύρος σερίφης και ένας αλκοολικός πιστολέρο προσπαθούν να επιβάλλουν την έννομο τάξη στην "άτακτη" Αγρια Δύση. Πρόκειται για εύστοχη σάτιρα γουέστερν.

Από το STAR στις 23.00 "Το ταξίδι των καταραμένων" του Στιούαρτ Ρόζεμπεργκ. Πρόκειται για μια δραματική περιπέτεια, που αφηγείται τη σισύφειο οδύσσεια ενός γερμανικού πλοίου που μεταφέρει Γερμανοεβραίους επιβάτες αλλά κανένα λιμάνι δεν τους δέχεται. Είναι, δυστυχώς, μια αληθινή τραγική ιστορία που έγινε στα 1939 και κάνει την ανθρωπότητα να κοκκινίζει από ντροπή.

Από το MEGA στις 02.10 "Πικνίκ" στις 02.10 του Τζέσουα Λόγκαν.

Ενας ωραίος τυχοδιώκτης θα δεχτεί την πρόσκληση ενός φίλου του για να περάσει ένα ευχάριστο, καλοκαιρινό πικνίκ. Ομως ανάμεσα στα σάντουιτς και στα βλέμματα ξαφνικά εμφανίζεται ο έρωτας, τότε το ευχάριστο πικνίκ εξελίσσεται σε δράμα. Οι δυο φίλοι θα περάσουν μια τρομερή δοκιμασία αφού το μήλον της έριδος είναι η γυναίκα του φίλου του ωραίου τυχοδιώκτη. Είναι μια ταινία που πραγματικά έφερε ένα νέο ύφος στον αμερικανικό κινηματογράφο. Η ταινία τιμήθηκε με Οσκαρ. Με την Κιμ Νόβακ και τον Γουίλιαμ Χόλντεν.

05.00 - 06.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

06.00 - 08.00 ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ

Επειδή, η ενημέρωση δεν είναι η ανάδειξη του ελάσσονος και η αποσιώπηση του μείζο-νος. Γιατί "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται". Επιμέλεια - παρουσίαση Γιάννης Χατζηγεωργίου.

08.00 - 10.00 ΠΡΩΙΝΟΣ ΑΠΟΠΛΟΥΣ

Η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του "902", με σχολιασμό του Τύπου, συνεντεύξεις, επίκαιρα σχόλια. Επιμέλεια - Παρουσίαση Βάλια Δρακωνάκη.

10.00 - 10.30 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "902"

10.30 - 11.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ11.00 - 12.00 ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ

Οι ειδήσεις και οι εξελίξεις γίνονται η αιτία για ρεπορτάζ, σχόλια και συζήτηση. Επιμέλεια - Παρουσίαση Δάνης Παπαβασιλείου.

12.00 - 12.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 12

12.30 - 14.00 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μια εκπομπή, που ενημερώνει για τις διεθνείς εξελίξεις και τα εξωτερικά μας θέματα. Επιμέλεια - Παρουσίαση Αννα Μπαλλή.

14.00 - 16.00 ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Η διαδρομή του "902" στα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, με τους ρεπόρτερ και τους ανταποκριτές του σταθμού μας. Επιμέλεια - Παρουσίαση Μάρω Φωτάκη.

16.00 - 17.00 ΟΣΜΑΙ ΑΣΜΑΤΩΝ

Πρόκληση αίσθησης και ενεργοποίησης. Με τη Φωτεινή Σταμέλου.

17.00 - 19.00 ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΤΕΡΙΖΙ

Μια αιχμηρή δημοσιογραφική εκπομπή με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χαλιβελάκη.

19.00 - 20.00 ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Μια εκπομπή με ταξιδιωτικές περιγραφές και ξεναγό την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Με τη Σοφία Πορετσάνου.

20.00 - 20.30 ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 8

20.30 - 21.00 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΣΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ "902"

21.00 - 22.00 ΛΑΪΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ

Σεργιάνι στον χώρο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού απ' τον Χρήστο Γώγολο. 22.00 - 23.30 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Το έντεχνο λαϊκό ελληνικό τραγούδι μέσα στους λαϊκούς αγώνες. Με τον Στέφανο Ψαραδάκο.

23.30 - 24.00 ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24.00 - 02.00 Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ HEAVY METAL

Με τον Ανδρέα Στασινόπουλο.

02.00 - 03.00 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

03.00 - 04.00 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΑΤ

04.00 - 05.00 ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Την υγειά μας να 'χουμε...

Ωρα να κοιτάξουμε και λίγο την υγεία μας. "Με... υγεία",φυσικά από την ΕΤ - 1 στις 16.30. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη "Ρευματοειδή αρθρίτιδα" και τις κακές επιπτώσεις της "Εγκυμοσύνης σε μικρή ηλικία". Γι' αυτά τα δυο σπουδαία θέματα που απασχολούν πολύ κόσμο, θα μιλήσουν ειδικοί στην Εύα Ντελιδάκη. Ο Γιώργος Παπαδημητρίου,διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πει στη συνάδελφο ότι: "τα παχύσαρκα άτομα παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, και εάν δε θεραπευτεί, μπορεί να προξενήσει βλάβες στην καρδιά τους, στους πνεύμονες, τα νεύρα και τα μάτια". Ενώ, ο Γιάννης Αργυρός,μαιευτήρας - χειρούργος γυναικολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει για τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια εγκυμοσύνη σε νεαρή ηλικία.

Το θαυμαστό νησί

Εχετε πάει στην Τήνο; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν καταφατικά. Ομως εδώ μπαίνει ένα ερώτημα και όλοι σχεδόν θα απαντήσουν το ίδιο. Τι έχετε δει από την Τήνο; ρωτούμε και χωρίς να περιμένουμε γνωρίζουμε την απάντηση. Την Ευαγγελίστρια, θα ακούσουμε. Ομως υπάρχει η άλλη Τήνος, η πανέμορφη, η καθαρή, η Τήνος που σέβεται την παράδοση, το νησί που γέννησε τον Χαλεπά. τον Φιλιππότη, τον Γύζη, τον Λύτρα. Η Τήνος, η κοιτίδα των μεγάλων εκπροσώπων της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Η Τήνος, με τα μουσεία της που ελάχιστοι τα γνωρίζουν. Με τις απίστευτες πινακοθήκες της που φιλοξενούν έργα πολύτιμα, αμύθητης αξίας. Το νησί με τα υπέροχα χωριά, με τη Σχολή Καλών Τεχνών, με τους μοναδικούς περιστεριώνες της, με τον καθαρό γαλανό ουρανό και την απέραντη διάφανη θάλασσα. Η Τήνος με τα μοναστήρια, με τον "Πύργο", το χωριό του Γιαννούλη Χαλεπά, που σέβεται, διατηρεί και συντηρεί την παράδοση, με τους μαρμαράδες να συνεχίζουν να σκαλίζουν το μάρμαρο. Το νησί που εμπέεται από τον αέρα, από την ιστορία, από την Τέχνη, από την καλαισθησία και εμπνέει στους επισκέπτες το θαυμασμό, την περισυλλογή και τον ενθουσιασμό. Η Αννα Παναγιωταρά μάς ξεναγεί σ' αυτήν την άλλη Τήνο απόψε στις 23.00 από την ενημερωτική εκπομπή "Η συνέντευξη".

Από την ταινία "Εκρηξη Οργής" που προβάλλει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.20



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ