ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /36
ΚΕΝΗ
Οι μεν είναι χειρότεροι από τους δε

Κύριε Διευθυντά,

Από την ημέρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές κλείσαμε τις τηλεοράσεις. Ο λόγος; Η ναυτία που νιώθουμε, καθώς βλέπουμε και ακούμε τα ίδια και τα ίδια αναξιόπιστα πρόσωπα να περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι τις χιλιοειπωμένες ψευδολογίες τους και να προσπαθούν να επενδύσουν, για μια ακόμα φορά, πάνω στον πακτωλό της δικής μας αβυθομέτρητης βλακείας.

Τους επαγγελματίες, δηλαδή, πολιτικάντηδες που ουδέποτε εργάστηκαν και πλουτίζουν... "δουλεύοντάς" μας. Και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των μεγάλων κομμάτων, που φτυαρίζουν τη λάσπη των σκανδάλων ο ένας πάνω στον άλλο. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως η μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσά τους είναι ότι οι μεν είναι χειρότεροι από τους δεν. Και πως η μόνη τους "προσφορά" είναι να κάνουν, κάθε φορά, οι δεύτεροι τις ατιμίες και απάτες που δεν πρόλαβαν να κάμουν οι πρώτοι. Με δυο λόγια το ίδιο κατεστημένο που κάτω από διάφορα ψευδώνυμα λυμαίνεται αυτόν τον τόπο για περισσότερα από εκατόν εβδομήντα χρόνια.

Οπως είναι πασίγνωστο - και έχει καταγγελθεί κι από τους ίδιους - τα μεγάλα κόμματα είναι αλληλέγγυα με τα μεγάλα συμφέροντα. Και τα μεγάλα συμφέροντα (και συνεπώς και τα μεγάλα κόμματα) είναι αλληλέγγυα με τα μεγάλα εγκλήματα σε βάρος του λαού και του έθνους.

Υπάρχουν στα μικρά κόμματα ικανότεροι και το κυριότερο εντιμότεροι άνθρωποι. Τους οποίους τα μεγάλα κόμματα και τα μεγάλα συμφέροντα τους θάβουν στο "γύψο" της παντοδυναμίας τους, όταν δε θεωρούν απαραίτητο να τους δολοφονήσουν (Λαμπράκης, Μανδηλαράς, Παναγούλης, κλπ). Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα στα μεγάλα εγκλήματά τους...

Και μπαίνει το ερώτημα: Θα πάμε για μια ακόμη φορά, κρατώντας κομματικές σημαίες και χοροπηδώντας σαν μαϊμούδες να ζητωκραυγάζουμε και να χειροκροτούμε αυτούς που πολλαπλασίασαν σκανδαλωδώς το εθνικό μας χρέος και τους εθνικούς κινδύνους, παράλληλα με τα πλούτη τα δικά τους και τους σιναφιού τους; Και θα πάμε στις 22 του Σεπτέμβρη να τους "σταυρώσουμε, για να τους δώσουμε έτσι τη δυνατότητα να μας ξανασταυρώσουν για τέσσερα ακόμη χρόνια!!!

Ε, τότε το αίμα των Κυπρίων ηρώων, θα μας καταδιώκει. Γιατί δεν ήταν μόνο τα μίσθαρνα όργανα της Τσιλέρ που τους δολοφόνησαν. Αλλα και των δικών μας η "ιδιοτέλεια και δόλος". Που τόσα χρόνια ασωτεύουν τον εθνικό μας πλούτο και αποδιοργανώνουν την εθνική μας άμυνα... Τότε δεν είναι τα μεγάλα κόμματα και τα μεγάλα συμφέροντα που διαπράττουν τα μεγάλα εγκλήματα, αλλά ΕΜΕΙΣ και η αγιάτρευτη ηλιθιότητά μας!!

Με τιμή

παπά - ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Περιστέρι

Στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων

Το Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης (ΚΜΙΕΑ), Κέντρο που ασχολείται με τη μελέτη του αθάνατου έργου του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου - ΕΑΜ και των άλλων ΕΑΜικών αντιστασιακών οργανώσεων ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΕΑ απευθύνει έκκληση προς τον ελληνικό λαό για υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, στις εκλογές της 22ας του Σεπτέμβρη.

"Προερχόμαστε από τις γραμμές της δοξασμένης Εθνικής μας Αντίστασης, παλεύουμε να συγκεντρώσουμε, να διαφυλάξουμε, να μελετήσουμε και να αξιοποιήσουμε το προφορικό και έντυπο υλικό της περιόδου 1941 - 45. Χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια τα μέλη και οι συνεργάτες του Κέντρου μας βρίσκονται σε μια συνεχή επίθεση ενάντια στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων να ρίξουν τον πέπλο της λήθης στους πλούσιους αγώνες που ξεδίπλωσε ο λαός μας, κατά τη διάρκεια της πάλης για τη λευτεριά.

Απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους αγωνιστές της ένδοξης Εθνικής Αντίστασης, σ' όποιο πολιτικό χώρο και αν βρίσκονται σήμερα και τους καλούμε να δώσουν την ψήφο τους στο μόνο κόμμα που στέκεται πάντα σταθερά στο δρόμο της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων, επικεφαλής όλων των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων στρωμάτων του πληθυσμού και μάχεται ενάντια στην υποτέλεια και το ραγιαδισμό, που χαρακτηρίζουν την πολιτική των δυο μεγάλων κομμάτων, τα οποία εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία. Η ψήφος σας τότε μόνο θα έχει το σωστό προσανατολισμό όταν δοθεί στο ΚΚΕ, στο κόμμα που για 80 περίπου χρόνια βρίσκεται πρωτοπόρο στους αγώνες του λαού, με τη θυσία των καλύτερων παιδιών του, να είστε βέβαιοι ότι δε θα εξαπατηθείτε, όπως γίνεται συνήθως με άλλα κόμματα.

Τέλος, δίνοντας την ψήφο σας στο ΚΚΕ το βοηθάτε να γίνει δυνατότερο, αποφασιστικότερο και αποτελεσματικότερο στη δράση του στη Βουλή, με την ένταση των αγώνων ενάντια στη λιτότητα και την υποτέλεια, για να δει μια άσπρη μέρα ο τόπος μας και να δικαιωθούν οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας".

Ψηφίζω ΚΚΕ, για καλύτερη, ειρηνική ζωή

Κύριε διευθυντά,

Ολη την προεκλογική περίοδο, παρακολούθησα από τα κανάλια της τηλεόρασης, τα "τραπέζια" και τα "παράθυρά" της, όλη τη σαβούρα και την πολυλογία, τα "προγράμματα και τις υποσχέσεις" των πολιτικάντηδων. Παρακολούθησα και το αμερικάνικου τύπου σόου, των δυο μονομάχων στην ΤV και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλοι αυτοί οι διεκδικητές της καρέκλας και της εξουσίας μάς εμπαίζουν.

Μοναδική εξαίρεση το ΚΚΕ, που με σοβαρότητα και ευθύνη, λέει τα "σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη". Που είναι στο πλευρό πάντα του ταλαίπωρου εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, που αγωνίζεται μαζί τους για ένα καλύτερο σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή.

Κι επειδή δεν είμαι ενταγμένος και οργανωμένος σε κανένα κόμμα, θα ψηφίσω ΚΚΕ. Θα προσπαθήσω να πείσω και άλλους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να κάνουν το ίδιο, για να ακούγεται η φωνή του πιο δυνατή στη Βουλή και όπου αλλού. Για να είναι η ψήφος του ΚΚΕ, όχι απλά μια απάντηση, μια αντίσταση στο δικομματισμό και τα παρακλάδια του, αλλά μια αντεπίθεση στα σχέδια των εντολοδόχων του Μάαστριχτ, για μεγαλύτερη λιτότητα, ακρίβεια και ανεργία. Για να ανατραπούν τα σχέδια των ΗΠΑ για διχοτόμηση του Αιγαίου και την απόλυτη υποταγή της χώρας μας στη θέλησή τους ...αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΗΣ

Μελίσσια

ΣΤΟΠ στον κατήφορο

Πατριώτες, πατριώτισσες,

Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον μας. Σαν 80άρης που είμαι έχω ακούσει, δει και έχω υποστεί πολλά, γι' αυτό θα πω λίγα λόγια απευθυνόμενος σ' όλους τους Ελληνες, ανεξάρτητα πολιτικής τους τοποθέτησης. Από το 1821, σχεδόν 180 χρόνια τώρα, μας κυβερνούν 2 κόμματα αλλά με την ίδια πολιτική.Ποτέ μας δεν είδαμε προκοπή, δε φάγαμε γλυκό ψωμί. Πάντοτε κινήματα, διχασμοί, δικτατορίες, εμφύλιες συρράξεις, αδελφός να σφάζει αδελφό. Αλλά και κλεψιές, ψευτιές, αδικίες, δουλοπρέπεια και ραγιαδισμός στους ξένους "φίλους" μας. Αυτά ήταν τα "καλά" που μας έδωσαν αυτά τα δυο κόμματα όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα, που μας καλούν στις κάλπες, πρέπει να κλείσουμε τ' αυτιά μας στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού, της λασπολογίας και να πούμε: "Στοπ στον κατήφορο" και να ψηφίσουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα. Το κόμμα το ελληνικό, το τίμιο, το κόμμα των αγώνων και θυσιών.

Το κόμμα που για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας ένωσε τους Ελληνες κατά 90% σχεδόν, την περίοδο 1941 - 44. Το κόμμα που δόξασε την Ελλάδα παγκόσμια με τον θρύλο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

Φίλοι, ψηφίστε αυτή τη φορά ΚΚΕ, μην έχετε προκαταλήψεις από την άσχημη προπαγάνδα που του έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Το ΚΚΕ δε διεκδικεί κυβερνητικές καρέκλες. Θέλει να γίνει στη Βουλή κόμμα ισχυρό, αντιπολιτευτικό, για να μπορεί καλύτερα να διεκδικεί τα δίκια του λαού, τα δίκια μας. Και να 'στε βέβαιοι ότι τότε ο λαός θα δει και θα ζήσει καλύτερες μέρες. Γεια σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τραυματίας του Αλβανικού Μετώπου και της Εθν. Αντίστασης

Πέραμα

ΚΚΕ: το αντίπαλο δέος

Αδέλφια, Ελληνίδες, Ελληνες ψηφοφόροι, εκτάκτως μας καλούν να τους δώσουμε την ψήφο μας την εξουσιοδότηση μας - και οι δυο μονομάχοι - για να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα του λαού μας στα ξένα και ντόπια μονοπώλια.

Ο Βαλαωρίτης είχε πει: "Ολοι έρχονται και υπόσχονται ότι θα γεμίσουν τα κενά, όμως αυτοί φεύγουν και τα κενά μένουν άδεια και θέλουν ξαναγέμισμα".

Ολοι τους υπόσχονται και προγραμματίζουν και ο καιρός περνάει υπέρ των συμφερόντων των ολίγων και εμείς οι φτωχοί και μικροεισοδηματίες γινόμαστε φτωχότεροι. Καιρός είναι πια να ενώσουμε όλοι εμείς τις δυνάμεις μας και να τις εντάξουμε στο κόμμα των εργαζομένων, στο ΚΚΕ.

Μόνο το ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος και αν το δυναμώσουμε, οι καταπιεστές μας θα κάνουν παραχωρήσεις, διότι μόνο η πραγματική Αριστερά, που την εκφράζει το ΚΚΕ, είναι το μέλλον, γι' αυτό και το καταπολεμάνε.

Διαπιστώνουμε κάθε μέρα που περνάει, οπαδοί και μη, ότι οι θέσεις του ΚΚΕ δικαιώνονται, γι' αυτό καθήκον μας είναι να το ψηφίσουμε.

Ας μην παρασυρθούμε από τους δόλιους που καπηλεύονται κάθε ηθική πατριωτική αξία και μεταδίδουν και αντάρτικα τραγούδια, μόνο και μόνο για να παραπλανήσουν την αγνή κοινή γνώμη και να βάλουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό στο μαντρί της εκμετάλλευσης, πιο πολύ από όσο σήμερα. Ας ψηφίσουμε ΚΚΕ.

Αγωνιστικά

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΙΔΗΣ

Αντιιμπεριαλιστικά, αντικαπιταλιστικά"

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ μετανάστης στο Βέλγιο, γράφει: "Βρίσκομαι στην Ελλάδα από το καλοκαίρι και τώρα περιμένω να ψηφίσω για να γυρίσω στη δεύτερη καπιταλιστική πατρίδα μου.

Απευθύνομαι με την ευκαιρία των εκλογών στους συμπατριώτες μου και τους καλώ να ψηφίσουν ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που διακηρύττει: "Ενωθείτε αντιιμπεριαλιστικά, αντιμονοπωλιακά. Γκρεμίστε τον απέραντο τοίχο της ΕΕ, με το Μάαστριχτ, τη "Λευκή Βίβλο". Συσπειρωθείτε, λοιπόν, βοηθήστε το ΚΚΕ να ανέβει. Είναι το κόμμα του εργάτη, αγρότη, βιοτέχνη, επαγγελματία, του νεολαίου, όλου του εργαζόμενου λαού. Ενωθείτε, αγωνιστείτε.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. "



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ