Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Οι μεν είναι χειρότεροι από τους δε

Κύριε Διευθυντά,

Από την ημέρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές κλείσαμε τις τηλεοράσεις. Ο λόγος; Η ναυτία που νιώθουμε, καθώς βλέπουμε και ακούμε τα ίδια και τα ίδια αναξιόπιστα πρόσωπα να περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι τις χιλιοειπωμένες ψευδολογίες τους και να προσπαθούν να επενδύσουν, για μια ακόμα φορά, πάνω στον πακτωλό της δικής μας αβυθομέτρητης βλακείας.

Τους επαγγελματίες, δηλαδή, πολιτικάντηδες που ουδέποτε εργάστηκαν και πλουτίζουν... "δουλεύοντάς" μας. Και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των μεγάλων κομμάτων, που φτυαρίζουν τη λάσπη των σκανδάλων ο ένας πάνω στον άλλο. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως η μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσά τους είναι ότι οι μεν είναι χειρότεροι από τους δεν. Και πως η μόνη τους "προσφορά" είναι να κάνουν, κάθε φορά, οι δεύτεροι τις ατιμίες και απάτες που δεν πρόλαβαν να κάμουν οι πρώτοι. Με δυο λόγια το ίδιο κατεστημένο που κάτω από διάφορα ψευδώνυμα λυμαίνεται αυτόν τον τόπο για περισσότερα από εκατόν εβδομήντα χρόνια.

Οπως είναι πασίγνωστο - και έχει καταγγελθεί κι από τους ίδιους - τα μεγάλα κόμματα είναι αλληλέγγυα με τα μεγάλα συμφέροντα. Και τα μεγάλα συμφέροντα (και συνεπώς και τα μεγάλα κόμματα) είναι αλληλέγγυα με τα μεγάλα εγκλήματα σε βάρος του λαού και του έθνους.

Υπάρχουν στα μικρά κόμματα ικανότεροι και το κυριότερο εντιμότεροι άνθρωποι. Τους οποίους τα μεγάλα κόμματα και τα μεγάλα συμφέροντα τους θάβουν στο "γύψο" της παντοδυναμίας τους, όταν δε θεωρούν απαραίτητο να τους δολοφονήσουν (Λαμπράκης, Μανδηλαράς, Παναγούλης, κλπ). Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα στα μεγάλα εγκλήματά τους...

Και μπαίνει το ερώτημα: Θα πάμε για μια ακόμη φορά, κρατώντας κομματικές σημαίες και χοροπηδώντας σαν μαϊμούδες να ζητωκραυγάζουμε και να χειροκροτούμε αυτούς που πολλαπλασίασαν σκανδαλωδώς το εθνικό μας χρέος και τους εθνικούς κινδύνους, παράλληλα με τα πλούτη τα δικά τους και τους σιναφιού τους; Και θα πάμε στις 22 του Σεπτέμβρη να τους "σταυρώσουμε, για να τους δώσουμε έτσι τη δυνατότητα να μας ξανασταυρώσουν για τέσσερα ακόμη χρόνια!!!

Ε, τότε το αίμα των Κυπρίων ηρώων, θα μας καταδιώκει. Γιατί δεν ήταν μόνο τα μίσθαρνα όργανα της Τσιλέρ που τους δολοφόνησαν. Αλλα και των δικών μας η "ιδιοτέλεια και δόλος". Που τόσα χρόνια ασωτεύουν τον εθνικό μας πλούτο και αποδιοργανώνουν την εθνική μας άμυνα... Τότε δεν είναι τα μεγάλα κόμματα και τα μεγάλα συμφέροντα που διαπράττουν τα μεγάλα εγκλήματα, αλλά ΕΜΕΙΣ και η αγιάτρευτη ηλιθιότητά μας!!

Με τιμή

παπά - ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Περιστέρι

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Μπους, ο Καραμανλής και ο... Δημήτρης Χορν (2005-05-25 00:00:00.0)
Γιατί, κύριε πρόεδρε, των ΗΠΑ; (2001-10-16 00:00:00.0)
Δολοφονία δημοσιογράφου (2001-07-28 00:00:00.0)
ΤΗΛΕΠΑΘΗ (2001-06-13 00:00:00.0)
Ο σοσιαλισμός είναι η ελπίδα μας (2001-01-28 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση μνήμης και αγώνα (1999-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ