Κυριακή 28 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο σοσιαλισμός είναι η ελπίδα μας

Οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου είναι τέτοιες, που ο λαός μας αμέσως νιώθει και καταλαβαίνει πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για τα συμφέροντά του. Σε αντίθεση με τους όρκους πίστεως που δίνουν τάχα για το λαό τα αστικά κόμματα και οι «σοσιαλιστές» και που δεν είναι τίποτα άλλο από αιολικοί άνεμοι.

Πιστεύω ότι και οι πρώην σύντροφοί μας θα έχουν νιώσει ντροπή, όταν γυρνούσαν από κανάλι σε κανάλι και καλούσαν τους βετεράνους του Κόμματός μας να εκφράσουν τέτοιες απόψεις, που θα ήταν ευνοϊκές γι' αυτούς. Ομως οι βετεράνοι τους απάντησαν μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο και εξέφρασαν τη λύπη τους για το κατάντημά τους.

Είναι χρέος μας, ως μέλη του ΚΚΕ, ως αντιστασιακοί και πολιτικοί πρόσφυγες που ήμαστε, να μιλήσουμε, για ακόμη μια φορά και να πούμε την αλήθεια, για το πώς ζήσαμε στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Γιατί ο σοσιαλισμός δεν έχει καμία σχέση μ' αυτόν το δήθεν σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ. Το «σοσιαλισμό» της ανεργίας, της αβεβαιότητας, της ανηθικότητας, των ναρκωτικών και του εγκλήματος. Δεν έχει σχέση, τέλος, με το «σοσιαλισμό» που προσπαθεί να καταργήσει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως το 8ωρο, το πενθήμερο και πολλά άλλα δικαιώματα αποκτημένα με αγώνες και αίμα.

Ο σοσιαλισμός ο δικός μας, αυτόν που εμείς γνωρίσαμε ζώντας ως πολιτικοί πρόσφυγες, δεν ξέρει τι θα πει ανεργία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο σοσιαλισμός ο πραγματικός δίνει δουλιά και μόρφωση σε όλους. Διαπαιδαγωγεί τους ανθρώπους να ζούνε αγαπημένοι, με ειρήνη και χωρίς πόλεμο. Παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους, καθώς και σπουδές για όσους έχουν όρεξη να μάθουν και να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία και τον εαυτό τους.

Ο σοσιαλισμός, αυτά τα λίγα χρόνια που μπόρεσε να σταθεί, έχει να επιδείξει σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα, παρ' όλες τις φοβερές καταστροφές που υπέστησαν οι χώρες αυτές κατά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Σοβιετική Ενωση, με πολλά εκατομμύρια νεκρούς στον αγώνα της ενάντια στο φασισμό και την εξόντωσή του, μπόρεσε να στείλει πρώτη στο διάστημα άνθρωπο και αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματά της.

Ο σοσιαλισμός, το δικαιότερο κοινωνικό σύστημα στον κόσμο, είναι η μόνη μας ελπίδα για το μέλλον και είναι βέβαιο πως θα ξαναεπικρατήσει και αυτό θα είναι για πάντα.


ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Πεύκη Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ