Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση μνήμης και αγώνα

Τα 54 χρόνια από τη θηριωδία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, θυμάται η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στις 7.30 μ.μ. στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο

Τη Δευτέρα δίνει η Θεσσαλονίκη το δικό της φιλειρηνικό ραντεβού για να τιμήσει τα χιλιάδες αθώα θύματα των ατομικών βομβαρδισμών που προκάλεσαν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές το Αύγουστο του 1945, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ),συνεπής στον αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, όπως, άλλωστε, το απέδειξε πολλαπλά από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο βρώμικος πόλεμος των Ευρω-Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία, καλεί το λαό της πόλης, όχι μόνο να μην ξεχάσει, αλλά και να μετατρέψει τη μνήμη του σε δύναμη αγώνα και διαρκούς πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστές, που και σήμερα ματώνουν τους λαούς. Το ραντεβού, λοιπόν, έχει κλειστεί στις 7.30 μμ στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πικετοφορία - διαδήλωση προς το αμερικανικό προξενείο.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΕΔΥΕΘ υπογραμμίζει: "Να θυμόμαστε και να τιμούμε τα αθώα θύματα. Να ξεσκεπάζουμε και να αντιπαλεύουμε τους δολοφόνους ιμπεριαλιστές. Να επαγρυπνούμε και να προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας, γιατί η "Νέα Τάξη" δεν είναι εντελώς νέα, αφού πάνω από 50 χρόνια ως τις μέρες μας έχει διαπράξει ατέλειωτη αλυσίδα εγκλημάτων σε βάρος των λαών, χωρών, κινημάτων και έχει βάλει ποδάρι για τα καλά στα Βαλκάνια, που τα εγκλήματα σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας είναι μόνο η αρχή.

Να απαιτήσουμε ασταμάτητα την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια, τη διάλυσή του και την καταστροφή των πυρηνικών όπλων που είναι αποθηκευμένα στον Αραξο.

Να σταματήσει η επίσημη ηγεσία να χρησιμοποιείται και να επικροτεί το δολοφονικό έργο και τα διχαστικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, που στρέφονται, εκτός των άλλων, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων άμεσα και μακροπρόθεσμα και υπονομεύουν το πιο πολύτιμο αγαθό την ειρήνη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ