ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Ηρακλής και Απόλλωνας παίζουν σήμερα στο Βέλγιο με Γάνδη και Οστάνδη αντίστοιχα

Στο Βέλγιο αγωνίζονται σήμερα Απόλλωνας και Ηρακλής, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι των δύο ομάδων, απ' το οποίο αναμένεται να βγουν και τα πρώτα σοβαρά συμπεράσματα για την πορεία τους στη διοργάνωση.

Στην Οστάνδη αγωνίζεται ο Απόλλωνας με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Μετά την επιτυχία επί της Μπρνο, ο Β. Αλεξανδρής αισιοδοξεί ότι η ομάδα του μπορεί να παραμείνει αήττητη και στο Βέλγιο. "Παρά τη δυσκολία που παρουσιάζει η πρώτη μας αποστολή εκτός έδρας, είμαστε ικανοί να πάρουμε τη νίκη", υπογράμμισε. Ο στόχος κάθε άλλο παρά εύκολος μπορεί να θεωρηθεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Βέλγοι έκαναν την έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας στο Βόλγκογκραντ με 74 - 69.

Στη Γάνδη αγωνίζεται στις 20.00 ο Ηρακλής με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Οι Βέλγοι στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί στην Κροατία από τη Ζαντάρ με 64 - 71, αλλά δεν παύουν να έχουν αρκετές εμπειρίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Τομ Νιούελ, που σε επίσημα παιχνίδια μετράει δύο ήττες από Λάρισα και Ολυμπιακό και μία νίκη επί του Αχιλλέα Καϊμακλίου, υποστηρίζει ότι πηγαίνει στη Γάνδη πανέτοιμος για τη νίκη. "Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και μπορώ να πω ότι είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας επιτυχία εκτός έδρας". Κλειδί της συνάντησης ο Γιούρι Ζντοβτς, απ' την απόδοση του οποίου είναι άμεσα εξαρτημένη η ομάδα του "Γηραιού".

Απολύθηκε ο Ταυρόπουλος

Στην "ανεργία" και ο Περικλής Ταυρόπουλος, μετά τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου. Πριν φτάσουμε στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, οι υπεύθυνοι της Λάρισας αποφάσισαν ότι ο προπονητής είχε την άμεση ευθύνη για την ήττα στην πρεμιέρα από το Σπόρτιγκ και την Κυριακή ανακοίνωσαν την απόλυσή του. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Π. Ταυρόπουλος έμαθε την απόλυσή του από τον Τύπο και προκειμένου να κατοχυρώσει τα δικαιώματά του, χτες πήγε στο γήπεδο να προπονήσει τους παίκτες. Τελικά κατέληξε στα γραφεία του συλλόγου, όπου συζήτησε τη λύση του συμβολαίου του. Πιθανοί αντικαταστάτες του, οι Κ. Διαμαντόπουλος, Στ. Γιατζόγλου, Λ. Σούμποτιτς, ενώ δεν αποκλείεται η έκπληξη να έρθει από κάποιο νέο πρόσωπο, αν οι παράγοντες της Λάρισας κρίνουν ότι το κασέ των τριών αναφερομένων είναι υψηλό για το ταμείο του συλλόγου.

Το δίλημμα του Μπούμπκα

Ο διάσημος Ουκρανός πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα, δε θέλει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, παρά το γεγονός ότι ο τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσυρθεί από αρκετούς αγώνες με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς. Οι γνώμες των ειδικών γιατρών διίστανται, αφού άλλοι θεωρούν απαραίτητη την εγχείρηση και άλλοι τον συμβουλεύουν να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία.

Ο 33χρονος άλτης δήλωσε πως αισιοδοξεί και επισήμανε ότι ξεκίνησε πρόσφατα ελαφρές προπονήσεις. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και πέντε φορές πρωταθλητής κόσμου, που βλέπει το μέλλον της μεγάλης καριέρας του αβέβαιο, πρόσθεσε στη ρωσική εφημερίδα "Sovyetski Sport" ότι θα μεταβεί σύντομα στην Ιταλία, προκειμένου να υποβληθεί σε αναλυτικές εξετάσεις.

Δύσκολο το έργο του Απόλλωνα σήμερα στην Οστάνδη
ΒΟΛΕΪ
Βουλγάρικο μπλοκ

Κερδίζουν τη μάχη για τον Γκαβρίλοφ που τον χάνει ο Ολυμπιακός

Μπλοκ στις προσπάθειες του Ολυμπιακού να ξαναδιεκδικήσει τον Βούλγαρο Γκαβρίλοφ έκανε χτες η Βουλγαρική Ομοσπονδία βόλεϊ. Οι Βούλγαροι με έγγραφο που έστειλαν στην ΕΟΠΕ ζητούν την ακύρωση του πενταπλούν της μεταγραφής στον Ολυμπιακό του Ιβάιλο Γκαβρίλοφ, μετά από σχετικό αίτημα της Σλάβια Σόφιας που έχει τα δικαιώματα του παίκτη. Η ελληνική ομοσπονδία έλεγξε το πενταπλούν του παίκτη και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει υπογραφή και σφραγίδα του βουλγαρικού σωματείου, που είναι απαραίτητη για να είναι έγκυρο το πενταπλούν.

Μετά από αυτό η Ομοσπονδία έστειλε στον Ολυμπιακό το έγγραφο της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας βόλεϊ και παράλληλα τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να εγκρίνει τη μεταγραφή του Γκαβρίλοφ γιατί θα είναι ανακόλουθη με τους διεθνείς κανονισμούς.

  • Δύσκολα επικράτησε ο ΠΑΟ επί του Κτησιφώντα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε το Σάββατο στην Παιανία. Οι πράσινοι κέρδισαν με 3 - 2 (15 - 6, 15 - 9, 14 - 16, 5 - 15, 16 - 14). Μετά το 2 - 0 ο Στέλιος Προσαλίκας έκανε αρκετές αλλαγές κρατώντας όμως σταθερά στη σύνθεσή του τον Νάιγκαρντ και τον Αντώνη Κοβάτσεφ. Προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Γ. Σπανός.
  • Για τον πρώτο προκριματικό όμιλο ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Σλοβακία κέρδισε τη Λετονία με 3 - 1 (15 - 13,15 - 11,12 - 15,15 - 9) και για τον τρίτο όμιλο η Σουηδία τη Λευκορωσία με 3 - 1 (15 - 11,12 - 15,15 - 9,15 - 7).
Παρελθόν ο Μάνα

Βρέθηκε ντοπαρισμένος ο Πορτογάλος του Πανιωνίου

Παρελθόν αποτελεί για τον Πανιώνιο ο ένας εκ των δύο Βραζιλιάνων που αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως κοινοτικός. Ο λόγος για τον σέντερ Βάγκνερ Μάνα, που εκτός των άλλων βρέθηκε και ντοπαρισμένος στο υποχρεωτικό ντραγκ - τεστ που υποβλήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανιωνίου, ο παίκτης είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ναδρολόνη. Ετσι κι αλλιώς πάντως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς ποτέ δεν προσκόμισε στη ΦΙΜΠΑ το απαραίτητο δικαιολογητικό από την ιταλική ομοσπονδία, ότι αγωνίστηκε στο παρελθόν στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ, ο Βλ. Τζούροβιτς εξέφρασε χτες δημόσια τον προβληματισμό του για τη φυσική κατάσταση της ομάδας, αφήνοντας αιχμές για τη δουλιά του Ευθ. Κιουμουρτζόγλου. Ο Πανιώνιος, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής λίγκας, αγωνίζεται την Πέμπτη στην Τουρκία με αντίπαλο την Ούλκερ, αλλά ο Σέρβος προπονητής αισιοδοξεί ότι η ομάδα του μπορεί να επαναλάβει την επιτυχία της πρεμιέρας.

Ραντεβού στη Βαρκελώνη

Στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας συναντιούνται σήμερα ΠΑΟ και Σάλεϊ

Στη Βαρκελώνη θα κάνει σήμερα την πρώτη του γνωριμία με τον Παναθηναϊκό ο Τζον Σάλεϊ. Ο Αμερικανός σέντερ, η ενσωμάτωση του οποίου με την αποστολή του Παναθηναϊκού έχει εξελιχθεί σε σίριαλ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσει στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, όπου θα βρίσκονται οι πράσινοι για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ακόμα κι αν προλάβει τη σημερινή προπόνηση, θεωρείται απίθανο να τον δηλώσει ο Μαλίκοβιτς ακόμα και στη δεκάδα.

Στο μεταξύ το ΔΣ του ερασιτέχνη και του ΤΑΚ Παναθηναϊκός συνεδρίασε χτες εκτάκτως και αποφάσισε να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Θ. Βαρδινογιάννη και να παραστεί σύσσωμο στη νεκρώσιμο ακολουθία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ