Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Ηρακλής και Απόλλωνας παίζουν σήμερα στο Βέλγιο με Γάνδη και Οστάνδη αντίστοιχα

Στο Βέλγιο αγωνίζονται σήμερα Απόλλωνας και Ηρακλής, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι των δύο ομάδων, απ' το οποίο αναμένεται να βγουν και τα πρώτα σοβαρά συμπεράσματα για την πορεία τους στη διοργάνωση.

Στην Οστάνδη αγωνίζεται ο Απόλλωνας με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Μετά την επιτυχία επί της Μπρνο, ο Β. Αλεξανδρής αισιοδοξεί ότι η ομάδα του μπορεί να παραμείνει αήττητη και στο Βέλγιο. "Παρά τη δυσκολία που παρουσιάζει η πρώτη μας αποστολή εκτός έδρας, είμαστε ικανοί να πάρουμε τη νίκη", υπογράμμισε. Ο στόχος κάθε άλλο παρά εύκολος μπορεί να θεωρηθεί, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Βέλγοι έκαναν την έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας στο Βόλγκογκραντ με 74 - 69.

Στη Γάνδη αγωνίζεται στις 20.00 ο Ηρακλής με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Οι Βέλγοι στην πρεμιέρα είχαν ηττηθεί στην Κροατία από τη Ζαντάρ με 64 - 71, αλλά δεν παύουν να έχουν αρκετές εμπειρίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Τομ Νιούελ, που σε επίσημα παιχνίδια μετράει δύο ήττες από Λάρισα και Ολυμπιακό και μία νίκη επί του Αχιλλέα Καϊμακλίου, υποστηρίζει ότι πηγαίνει στη Γάνδη πανέτοιμος για τη νίκη. "Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και μπορώ να πω ότι είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας επιτυχία εκτός έδρας". Κλειδί της συνάντησης ο Γιούρι Ζντοβτς, απ' την απόδοση του οποίου είναι άμεσα εξαρτημένη η ομάδα του "Γηραιού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ