ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Οχτώβρη 1996
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Σύντροφοι και φίλοι πρόσφεραν για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ:

  • Ο ΝΙΚΟΣ και η ΕΛΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑΔΗ,από τη Νέα Ιωνία Βόλου, 10.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών τους.
  • Ο Γ.,Ακροναυπλιώτης, 50.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Αγ. Σοφίας" Πειραιά, στη μνήμη των αγωνιστών Γιάννη Πλακίδα και Σπύρου Καλοδίκη.
  • Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΑΣ 60.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εξαρχείων στη μνήμη του πατέρα του.
  • Ο ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ,μέσω ΚΟΒ "Αγ. Σοφίας", 10.000 δρχ. και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής αντίστασης Κώστα Χαραλαμπίδη,που πέθανε πρόσφατα.
  • Η ΜΑΡΙΑ και ο ΓΙΑΚΟΒΙΝΑΣ 8Ο.000 δρχ., μέσω Οργάνωσης Κεντρικού Πειραιά στη μνήμη των αδελφών τους Γιώργη, Θανάση και Γιώργου, Δημήτρη,καθώς και στη μνήμη του Φώτη Τσίγκα,που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες, καθώς και στη μνήμη όλης της Επιτροπής ΕΑΜ Φωκίδας, που εκτελέστηκαν με αποφάσεις στρατοδικείων.
ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Συγχαίρει το ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε μήνυμά της η πολιτική ομάδα "Για μια Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά" της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συγχαίρει το μέλος της Στρατή Κόρακα για την επανεκλογή του και τονίζει:

"Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι το Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα πέτυχε μια σημαντική πρόοδο σε αυτές τις εκλογές. Νιώθουμε χαρούμενοι από τη δουλιά που κάνατε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και από τα αποτελέσματα που πετύχατε. Είναι μια νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

Δεχθείτε όλες μας τις ευχές για το μέλλον".

Εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Ο γραμματέας της Ομάδας

Ελενα ντε Ασίς

  • Συγχαρητήριο τηλεγράφημα έστειλε επίσης στο ΚΚΕ η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας.
Το γλεντάνε και στην Κοκκινιά

Η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Νίκαιας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ στο γλέντι που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Τερψιθέας 6), για την επιτυχία του Κόμματος στις εκλογές.

Συνάντηση Στεφανόπουλου - Τσοβόλα

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του ΔΗΚΚΙ με συνδικαλιστικούς φορείς

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, θα συναντηθεί την Παρασκευή, στις 12.30 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, ύστερα από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δ. Τσοβόλας θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για τα εθνικά θέματα, καθώς και για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής της χώρας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συναντήσεις του προέδρου του ΔΗΚΚΙ, με συνδικαλιστικούς φορείς, προκειμένου, όπως έχει ανακοινώσει το εν λόγω κόμμα, να διαμορφώσει, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, τις θέσεις του ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Χτες, έγινε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθούν τα γραφεία του ΔΗΚΚΙ εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ. Το απόγευμα στις 19.30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ
Ενσταση για εφτά πρώην γενικούς γραμματείς

Ενσταση κατά της εκλογής εφτά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τις πρόσφατες εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου, κατέθεσε χτες στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (Εκλογοδικείο) ο εκλογέας Φ. Κανελλόπουλος.

Η ένσταση αφορά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσαν πριν από τις εκλογές γενικοί γραμματείς σε διάφορα υπουργεία. Οι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι εξής: Μιλ. Παπαϊωάννου Β Αθηνών και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Προεδρίας, Αννα Διαμαντοπούλου (Κοζάνης) γ. γ. στο υπουργείο Βιομηχανίας, Μαρία Αρσένη (Πιερίας) γ. γ. στο υπουργείο Προεδρίας, Β. Τσιλίκας (Καρδίτσας) γ. γ. υπουργείου Εσωτερικών, Αλ. Βούλγαρης (Μαγνησίας) γ. γ. ΥΠΕΧΩΔΕ, Ν. Σαλαγιάννης (Καρδίτσας) γ. γ. υπουργείου Εσωτερικών και Γιάν. Κωνσταντινίδης (Γρεβενών) γ. γ. υπουργείου Μεταφορών.

Στην ένσταση υποστηρίζεται ότι για τους εφτά βουλευτές, σύμφωνα με το Σύνταγμα, υπάρχει πρόβλημα εκλογιμότητας. Να υπενθυμίσουμε ότι στο άρθρο 56 παρ. 3 του Συντάγματος, αναφέρεται ότι δεν μπορούν να εκλεγούν βουλευτές όσοι διετέλεσαν γενικοί γραμματείς υπουργείων κατά το τελευταίο εξάμηνο της τετραετούς βουλευτικής περιόδου.

Αλλη μια ένσταση υπέβαλε χτες στο Εκλογοδικείο ο εκλογέας Β. Αρβανίτης, ο οποίος ζητάει την ακύρωση των βουλευτικών εκλογών της 22ης Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή και διεξήχθησαν οι εκλογές είναι αντίθετο στο άρθρο 41 παρ. 2 του Συντάγματος, επειδή δεν υπάρχει σοβαρό εθνικό θέμα για αντιμετώπιση με ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Επίσης, στην ένσταση υποστηρίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο που αποφάσισε τη διάλυση της Βουλής στις 22 Αυγούστου 1996, συγκλήθηκε μετά τη σχετική εξαγγελία από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη (16 - 8 - 1996).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ