ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΙΜΟΖ 92 - 77
Ματ Τζούροβιτς

Νάτος και πάλι ο Πανιώνιος. Σαν να μη μεσολάβησε η άσχημη εμφάνιση με την Ούλκερ, παρέδωσε μαθήματα στη Λιμόζ, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στην ευρωλίγκα. "Στην πρεμιέρα νικήσαμε την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σήμερα νικήσαμε μια άλλη πρώην πρωταθλήτρια και την επόμενη βδομάδα περιμένουμε την επίσης πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ" δήλωσε πανευτυχής ο Βλ. Τζούροβιτς.

Η Λιμόζ του Μπ. Τάνιεβιτς δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με τη Λιμόζ του Μπ. Μαλίκοβιτς, αλλά αυτό ελάχιστα υποβαθμίζει την επιτυχία του Πανιωνίου. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και παραμείνει αήττητος στη Γλυφάδα, είναι πολύ πιθανόν να τερματίσει σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του Α Ομίλου.

Η έκπληξη που επιφύλασσε ο Βλ. Τζούροβιτς στον κουμπάρο του Μπ. Τάνιεβιτς, έχει να κάνει με την τακτική του αγώνα. Γνωρίζοντας ο προπονητής του Πανιωνίου ότι οι παίκτες του δεν έχουν την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση, στο Α ημίχρονο στηρίχτηκε στους Χάμινγκ, Κικίλια, Μποσγανά και στην επανάληψη στους Πετσάρσκι, Καλαϊτζή. Η ομάδα διατήρησε το ρυθμό της για σαράντα λεπτά και κυριάρχησε πλήρως στην επανάληψη, όπου η απόδοση των Χριστοδούλου, Ουίγκινς και Γκάτλιν, έφτασε σε υψηλά επίπεδα.

Στο ημίχρονο ο Πανιώνιος προηγήθηκε 44 - 41. Μέχρι το 25 η Λιμόζ έδειχνε ότι διατηρεί λίγη από την αίγλη του παρελθόντος, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ηγετική φυσιογνωμία των Χριστοδούλου, Ουίγκινς. Οι δυο τους σκόραραν κατά βούληση και το τελικό 92 - 77 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στη διάρκεια του αγώνα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Χριστοδούλου 23 (4), Μποσγανάς, Πετσάρσκι 6, Ουίγκινς 21, Καλαϊτζής 4, Γκάτλιν 22 (3), Κικίλιας 7, Χάμινγκ 7, Γιέλιτς 2.

ΛΙΜΟΖ: Φορτέ 14 (4), Φλέμινγκ 17 (1), Κονσεϊσάο 11, Οκανσέ 2, Μπονατό 18 (3), Εμ Μπαϊά 6, Γκλας 3, Βέις 8.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Νέα ταπείνωση

Ο ΠΑΟ, που ψάχνει ακόμα την ταυτότητά του, έχασε στο ΟΑΚΑ από τη Βιλερμπάν με 66 - 72

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του γνώρισε χθες στο κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Μετά τη συντριβή του στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα ήρθε η σειρά της Βιλερμπάν να "ταπεινώσει" το συγκρότημα του Μπόζνταρ Μάλκοβιτς που γνώρισε την ήττα με 72 - 66. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Οι πράσινοι αιφνιδίασαν τους Γάλλους και με 3/3 τρίποντα προηγήθηκαν 16 - 4 και 18 - 6. Ο Γκερκόρ Μπενιό πήρε τάιμ άουτ για να αρχίσει η γαλλική αντεπίθεση. Ο Ραντ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την ελληνική ομάδα έχοντας 4/4 τρίποντα, έφερε τα πάνω κάτω και η Βιλερμπάν με σερί 30 - 6 προηγήθηκε 36 -24. Ο ΠΑΟ έδειχνε να τα έχει χαμένα. Απέναντι στη ζώνη δεν είχαν εναλλακτική λύση. Ο Μάλκοβιτς δοκίμασε τα υπόλοιπα χαρτιά του, όμως ούτε ο Σκονοκίνι, ούτε ο Αμίτσι, ούτε ο Μαρτίνεθ βοήθησαν, Ο κατ' εξοχήν σουτέρ Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν εκτός κλίματος, ενώ και ο Σάλεϊ απέναντι σε ζώνη είχε προβλήματα.

Στο ημίχρονο οι Γάλλοι ήταν μπροστά με 42 - 29 και το ερώτημα ήταν τι μπορούσε ν' αλλαξει ο Μάλκοβιτς στην ανάπαυλα...

Στο β' μέρος ο Σέρβος κόουτς παρέταξε την ομάδα με Σάλεϊ και Αμίτσι, αφήνοντας εκτός τον Οικονόμου. Οι πράσινοι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους στα ριμπάουντ και με επιθετικές αιχμές Αμίτσι, Ντίκινς προηγήθηκαν 60 - 57 στο 33'. Ομως οι παίκτες της Βιλερμπάν επανήλθαν δριμύτεροι στο 37' πήραν το προβάδισμα με 64 - 62 με το Ραντ να κάνει πράγματα και θαύματα. Τη χαριστική βολή στον ΠΑΟ έδωσε ο Σάλεϊ που στο 39' "πούλησε" την μπάλα ενώ το σκορ ήταν 64 - 67...

Η επόμενη αγωνιστική του 3ου ομίλου θα βρει και πάλι τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο κόντρα στην Κροατική Σπλιτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 5 (1τρ. ), Κοχ 6 (2τρ. ), Οικονόμου 16 (2τρ. ), Ντίκινς 13 (2τρ. ), Σκονοκίνι 4, Σάλεϊ 10, Αμίτσι 12, Μαρτίνεθ.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Ραντ 31 (4τρ. ), Πλεβί 4, Νεμπό 8, Ντιγκμπό 6, Χάουαρντ 14, Ρίπερ 2, Ανταμς 5, Μπιλμπά 2, Νταμίκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για νίκη στο Βέλγιο

Το χαμένο έδαφος από την εντός έδρας ήττα με την Αλμπα Βερολίνου θα επιδιώξει να καλύψει ο Ολυμπιακός. Στις 21.05 αντιμετωπίζει στο Βέλγιο τη Σαρλερουά κι όπως τόνισε ο Ντ. Ιβκοβιτς, "πάμε στο Βέλγιο για να κερδίσουμε αν και ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες". Σύμφωνα με τον Σέρβο προπονητή, η Σαρλερουά μοιάζει πολύ με τον Ηρακλή, με τη διαφορά ότι αυτή παίζει για πολύ ώρα άμυνα ζώνης.

Η Σαρλερουά θεωρείται και είναι η ασθενέστερη ομάδα του Β ομίλου και θα είναι έκπληξη αν κάνει έστω και μία νίκη. Ηδη άρχισε να διαγράφει την πορεία της, δικαιώνοντας τον Βλ. Τζούροβιτς που τη χαρακτήρισε πρώτο φαβορί για υποβιβασμό από την ευρωλίγκα. Στην πρεμιέρα έχασε από την Τιμσίστεμ Μπολόνια στην Ιταλία και τη δεύτερη αγωνιστική στην έδρα της από την Τσιμπόνα.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ-1.

Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αποκλείονται 6 ομάδες

Πέντε ΠΑΕ κι ένα ΤΑΠ (Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) της Γ Εθνικής απέκλεισε με χθεσινή του απόφαση το ΔΣ της ΕΠΑΕ από το οικείο πρωτάθλημα, που ξεκινάει την Κυριακή, γιατί δεν έχουν τακτοποιήσει εκκρεμότητες οικονομικής φύσης.

Οι εταιρίες Αιγάλεω, Ηρόδοτος, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Ηλυσιακός, Αναγέννηση Αρτας και το αθλητικό σωματείο Ηρακλής Πτολεμαϊδας πρέπει ως την Παρασκευή στις 14.30 να υποβάλλουν στη διοργανώτρια τραπεζική βεβαίωση κατάθεσης Μετοχικού Κεφαλαίο,υ το ύψος της οποίας να είναι τουλάχιστον 50 εκατ. δρχ. Επίσης πρακτικό του ΔΣ που να πιστοποιεί την καταβολή.

Οπως επισημαίνει η ΕΠΑΕ η απαγόρευση συμμετοχής θα ισχύει για όσο χρόνο οι παραπάνω ομάδες δεν τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους. Το διάστημα αυτό οι αγώνες θα κατοχυρώνονται υπέρ των αντιπάλων τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Με Λάουντρουπ η Δανία

Η 18άδα για το παιχνίδι με την Ελλάδα

Ενα κράμα παλιών και νέων παιχτών αποτελούν οι επιλογές του τεχνικού της Δανίας, Μπο Γιόχανσον, για το παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας, το οποίο θα γίνει στην Κοπεγχάγη στις 9/10. Οι 18 "Βίκιγκς" είναι: Σμάιχελ, Κρογχ (τερματοφύλακες), Χόεγκ, Φρίις - Χάνσεν, Χέλβεγκ, Λάρσεν, Ρέπερ, Ρίτερ (αμυντικοί), Μπιούρ, Γκόλντμπακ, Αλαν Νίλσεν, Σιόνεμπεργκ, Τόμσεν (μέσοι), Αντερσεν, Μπρίαν και Μίκαελ Λάουντρουπ, Μέλερ, Π. Νίλσεν (επιθετικοί).

  • Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η εθνική ομάδα νέων, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Επιβλήθηκε στο Βελιγράδι της αντίστοιχης γιουγκοσλαβικής με 1 - 0 (85 Χαντούρης). Ετσι διατηρεί "ζωντανές" τις ελπίδες της για πρόκριση.
ΛΟΤΟ: Κατά τη χθεσινή κλήρωση του ΛΟΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθη

ΛΟΤΟ: Κατά τη χθεσινή κλήρωση του ΛΟΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 44, 45, 10, 11, 23, 34. Στο ΠΡΟΤΟ ο τυχερός αριθμός που κληρώθηκε είναι ο 9862522.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΓΚΙΣΕΝ 82 - 63
Πέταγε ο Μάξεϊ

Νικηφόρα άρχισε τους αγώνες του για τον 7ο Ομιλο του κυπέλλου Κόρατς το Περιστέρι. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ουσιαστικά δεν απειλήθηκε από τη γερμανική Γκίσεν και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με διαφορά 19 πόντων (82 - 63). Η ελληνική ομάδα αν και δεν είχε σε καλή μέρα τον οργανωτή της Αγγελο Κορωνιό, πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή του αγώνα και τη διατήρησε με ανοδικές τάσεις ως το τέλος του αγώνα όπου η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της.

Από το Περιστέρι κορυφαίος παίκτης ήταν ο Αμερικανός Μάρλον Μάξεϊ που δείχνει αγώνα τον αγώνα τα πλούσια προσόντα του. Ο Πάλμερ ήταν ο καλύτερος παίκτης από την Γκίσεν που έδειξε σε αρκετά διαστήματα του αγώνα καλά στοιχεία. Αλλωστε κάτι τέτοιο παραδέχτηκε μετά το τέλος του ματς ο Σάκοτα: "Η Γκίσεν είναι μια καλή ομάδα άσχετα αν δεν έχει πείρα. Πιστεύω ότι θα κάνει ζημιά σε αρκετές ομάδες. Για μας ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε στο ξεκίνημα και πήραμε μια καλή διαφορά που ίσως μετρήσει για την πρώτη θέση". ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κορωνιός 12, Μακαράς 4, Μορέτι 12 (2τρ), Γιάριτς 5, Αλμπέρτι 4, Τσίτουμ 12, Μάξεϊ 21, Γκούροβιτς 10, Αποσκίτης 2, Γκαγκαουδάκης.

ΓΚΙΣΕΝ: Αντρες 8, Μπογκόγιεβιτς 4, Κίνκε 2, Σίλντς 9, Πίκτον 9 (2τρ. ), Σμιντ 14, Πάλμερ 17, Ντούντα, Λούτσκε.

ΟΥΣΚ ΠΡΑΓΑΣ - ΑΡΗΣ 88 - 90
Νίκησε χωρίς Σάκλεφορντ

Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι το θετικό για τον Αρη. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεκίνησε με το δεξί τους αγώνες της στον 1ο Ομιλο του κυπέλλου Κόρατς. Εστω και δύσκολα οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στην επικράτηση με 90 - 88 απέναντι στην Ουσκ Πράγας. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας ο Αρης ξεκίνησε δυνατά και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 49 - 44. Στην επανάληψη η Πράγα πίεσε και στο τέλος διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη, όμως το τρίποντο που επιχείρησε δεν είχε τύχη, προς ανακούφιση της ελληνικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το νικητή δεν αγωνίστηκαν οι Μισούνοφ, Σάκλεφορντ.

ΟΥΣΚ ΠΡΑΓΑΣ: Ολουτς 5, Χρούμπι 13, Μπράντι 12, Μπένικ 16, Στάνιεκ 19, Σλίπιγκ 6, Χέμιγκ 17.

ΑΡΗΣ: Σιούτης 4, Λιαδέλης 15, Φλώρος 5, Ορτίθ 20, Αγγελίδης 11, Σταυρακόπουλος 9, Μπόνι 17, Ναχάρ 9.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Νίκησε στο Μπρνο

Σπουδαίο ξεκίνημα έκανε ο Σπόρτιγκ στο πρωταθλητριών των γυναικών, όπου έχει σαν τελικό στόχο το φάιναλ - φορ της Λάρισας. Στο Μπρνο τα κορίτσια των Πατησίων, με κορυφαία την Κατερίνα Δελλή πήρε τη νίκη από την τοπική ομάδα με 88-83. Στο καλύτερό τους παιχνίδι εκτός έδρας οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο. Τους πόντους πέτυχαν: Πετρίδου 14, Δελλή 10 (1), Παπαηλία 22 (4), Κλιγκοπούλου 6, Γκριν 7, Τασούλη 2, Γκιγιόμ 25, Μπορντ 2.

Η καλή απόδοση του Αμίτσι δεν ήταν αρκετή για τον ΠΑΟ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ