ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΚΛΗΡΩΣΗ
Βόρειοι και Νότιοι

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Ηρακλής - ΠΑΟ, τα σημαντικότερα παιχνίδια που ανέδειξε η κλήρωση

Ολα τα... λεφτά στο δίδυμο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ιπποδρομιακά στοιχήματα αλλά στο αποτέλεσμα της χτεσινής κλήρωσης για την προκριματική φάση του κυπέλλου. Η "θεά" τύχη αποφάσισε να υπάρξει "μονομαχία" Θεσσαλονίκης - Αττικής αφού από τα οκτώ ζευγάρια τα δύο είναι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Ηρακλής - Παναθηναϊκός.

Στα γραφεία της ΕΠΟ είχαν ήδη αναδειχτεί τα τρία πρώτα ζευγάρια. Εξι, από τις 12 ομάδες της Α εθνικής είχαν μάθει το "ριζικό" τους. Αγωνιούσαν οι υπόλοιπες που ήταν οι τρεις μεγάλοι του κέντρου και οι ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Πανηλειακός. Ολοι σιγοψιθύριζαν την πιθανότητα ντέρμπι, όπερ και εγένετο. Ο Βορειοελλαδίτης Ιορδάνης Τσώτσος (γ αντιπρόεδρος ΕΠΟ) ανέδειξε αντίπαλο του "γηραιού" τον πρωταθλητή ΠΑΟ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου, Ευρ. Ρεβελάκης, ανέσυρε το μπαλάκι νούμερο 16 που αντιστοιχούσε στο νικητή απ' το παιχνίδι Πανιωνίου - ΠΑΟΚ και ο ταμίας της ομοσπονδίας Λ. Τσεμπεράκης "επέλεξε" τον Ολυμπιακό.

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ηρακλή, Βασ. Αντωνιάδης, φυσικά τα'χε με την τύχη του: "Χειρότερη δε θα μπορούσε να είναι, είμαστε άτυχοι. Πάνω που αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας, πέσαμε ξανά στα δύσκολα. Θα παλέψουμε. Ελπίζω ως το πρώτο παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο".

Ο Ζάετς απ' την πλευρά του δήλωσε: "Κάθε ματς κυπέλλου είναι ξεχωριστό. Ο Ηρακλής μπορεί να μην είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι κακή ομάδα. Ακόμη είναι νωρίς για προγνωστικά".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Γ. Χατζηιωάννου, είπε: "Είναι το δυνατότερο ζευγάρι. Περίμενα να 'μαστε πιο τυχεροί. Θ' αγωνιστούμε για την πρόκριση. Αμφότερες οι ομάδες δημιουργούν κάτι καινούριο, ελπίζω να γίνουν δύο καλά παιχνίδια, να κερδίσει ο καλύτερος και τυχερότερος".

Ο Μπάγεβιτς ανέφερε: "Είναι δύσκολη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι ο πρώτος αγώνας είναι εκτός έδρας, δε σημαίνει ότι είναι θετικό για μας και αυτό γιατί ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός". Ο Ιβιτς πρόσθεσε πως "θα διεκδικήσουμε την πρόκριση απ' την Τούμπα" και ο Τζόρτζεβιτς "από μας εξαρτάται. Πάντως είμαστε σε καλή κατάσταση".

Την "ευρωπαϊκή τύχη" της... ελληνοποίησε η ΑΕΚ. Την ώρα που οι άλλοι θα δοκιμάζονται σε Τούμπα, Καυταντζόγλειο, αυτή θα πηγαίνει για... κυνήγι στη Σίνδο. Αντίπαλός της οι Λύκοι. Ο Π. Ραβούσης φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: "Είναι ευνοϊκή κλήρωση και δε φορτώνεται η ομάδα. Βασική προϋπόθεση να σεβαστούμε τον αντίπαλο και τον θεσμό".

Εύκολη πρόκριση

ΠΑΟΚ και Αρης πήραν εκτός έδρας νίκες επί Πανιωνίου και Ελευσίνας αντίστοιχα

Χαμογέλασαν χτες οι οπαδοί ΠΑΟΚ και Αρη αφού οι ομάδες τους εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο "δικέφαλος" πέρασε εύκολα από τη Νέα Σμύρνη νικώντας 3 - 2 τον Πανιώνιο, ενώ ο Αρης έστω και δύσκολα πήρε την πρόκριση με το 1 - 0 στο Θριάσιο Πεδίο κόντρα στην Ελευσίνα.

Ελευσίνα - Αρης 0 - 1

Νωρίς νωρίς, μόλις στο 4, ο Αρης εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του θεσμού. (Στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει με 2 - 1). Στο λεπτό αυτό ο Λιολίδης εκμεταλλεύτηκε κόντρα στα καρέ της Ελευσίνας και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με τους γηπεδούχους να χάνουν μια καλή ευκαιρία στο 11 με τον Ινεχ. Στην επανάληψη οι "σταχυοφόροι" ανέλαβαν πλήρη πρωτοβουλία, όμως ο Καρκαμάνης ήταν σε καλή μέρα και κράτησε το σκορ. Μάλιστα στο 57 εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια σουτ του Μάρκογλου.

Από τον Αρη ξεχώρισαν οι Δέλλας, Καρκαμάνης, ενώ από την Ελευσίνα άρεσαν οι Κούτσης, Μάρκογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου αγωνιζόταν από το 42 με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κούβαλη.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Λεκίδης, Μωραϊτης (52 Κυπαρίσσης), Τζιότζιος, Αναστασόπουλος, Τζικιτζέλας, Χατζηδημητρίου, Μάρκογλου, Τσαρούχας (59 Βαρβέρης), Ινεχ, Κούτσης, Τζόρτζεβ (46 Συμεωνίδης).

ΑΡΗΣ: Καρκαμάνης, Μαυρογενίδης, Ποζαπαλίδης, Δέλλας, Ζαχόπουλος (77 Μητσόπουλος), Λεκμπέλο, Κωφίδης, Πανόπουλος, Σιμόνοβιτς (82 Νεϊζίνιο), Λιολίδης (89 Κόφας), Κούβαλης.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 2 - 3

Ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό 3 - 2 ο ΠΑΟΚ πέρασε μέσα από τη Νέα Σμύρνη και σφράγισε με δυο νίκες την πρόκρισή του στους 16 του κυπέλλου. Ο Πανιώνιος που είχε το μυαλό του στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β Εθνικής (σ.σ. το 4 - 0 της Τούμπας δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας), βρέθηκε να χάνει και με 3 - 0 αφού οι παίκτες του Γκίντερ Μπένγκστον είχαν κέφια. Στο 24 ο Πάρης Ζουμπούλης άνοιξε το σκορ, ενώ ο Τιλκόφσκι στο 55 ζευγάρωσε τα τέρματα. Ο Ζουμπούλης στο 65 έκανε το 3 - 0. Το μόνο που κατάφεραν οι "κυανέρυθροι" ήταν να μειώσουν το σκορ μέσα σε δυο λεπτά. Στο 84 ο Αντώνης Σαπουντζής και στο επόμενο λεπτό ο Ακης Μάντζιος διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Φακής, Μάντζιος, Τζανετής, Βάσμπεργκ, Παπαδόπουλος, Κούσουλας, Κατσιαμπής (81 Βόκολος), Διμιτρίεβιτς, Κατσαρός (68 Κλείσαρης), Σαπουντζής, Αντώνας (69 Τζούλης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (46 Αναστασιάδης), Νικολάου, Τσερνίσοφ, Τασιόπουλος, Χατζηζήσης (75 Πουμαρόπουλος), Ζαφειρίου (85 Καραμεταξάς), Ζουμπούλης, Πις, Τιλκόφσκι.

Δελτίο σε δύο δόσεις

Δυσκολίες παρουσιάζει το δελτίο που θα γίνει σε δύο... δόσεις Κυριακή και Δευτέρα. Εχει πολλά αμφίρροπα ματς και οι παίκτες θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να έχουν επιτυχία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα προγνωστικά του "Ρ":

1. ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ: Το κλασικό ντέρμπι στο Χαριλάου δε χωράει ασφαλή προγνωστικά. Και οι δύο μονομάχοι δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνεται: 1Χ2

2. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι ερυθρόλευκοι του Ντούσαν Μπάγεβιτς σίγουρα έχουν τον πρώτο λόγο. Προτείνεται 2

3. ΚΑΒΑΛΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ο ΑΟΚ λόγω έδρας έχει το προβάδισμα στα προγνωστικά όμως η ελαφρά ταξιαρχία στις τελευταίες αγωνιστικές παρουσιάζεται ανεβασμένη. Προτείνεται:

4. ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τα περιθώρια στενεύουν για τους γουναράδες που θέλουν τη νίκη και για λόγους γοήτρου. Ομως οι Καλαματιανοί κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος αντίπαλος είναι. Προτείνεται: Χ1

5. ΟΦΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Οι Κρητικοί έχουν το πάνω... πόδι σ' αυτό το ματς που θα γίνει στο Ηράκλειο. Ο Γηραιός δεν είναι σε καλή κατάσταση και δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Προτείνεται: 1

6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Από τα ακλόνητα στάνταρ του δελτίου. Οι πράσινοι είναι σε καλή κατάσταση και οι Πυργιώτες θα πρέπει να ελπίζουν σε... θαύμα για να πάρουν έστω και ένα βαθμό. Προτείνεται: 1

7. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΕΚ: Επικίνδυνη έξοδο για την Ενωση στη δυνατή έδρα της Πάτρας. Πάντως η ομάδα του Πέτρου Ραβούση είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Προτείνεται: 2

8. ΞΑΝΘΗ - ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η Σκόντα είναι ισχυρή στην έδρα της σε αντίθεση με τους λόρδους που φέτος δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα. Προτείνεται:

9. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΛΑΡΙΣΑ: Θεσσαλικό ντέρμπι θα γίνει στη Νέα Ιωνία. Οι ομάδες έχουν παλιά... προηγούμενα. Πάντως η Νίκη σαν γηπεδούχος έχει το προβάδισμα. Προτείνεται:

10. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Η Ελευσίνα δεν έχει το ίδιο καλή έδρα όπως πέρσι. Αντίθετα οι Πειραιώτες έμπειροι μπορούν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Προτείνεται: Χ

11. ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Και οι δύο ομάδες προέρχονται από άσχημα αποτελέσματα στην προηγούμενη αγωνιστική. Οι Θεσσαλοί έχουν το προβάδισμα όμως οι Αγρινιώτες είναι ικανοί για το βαθμό της ισοπαλίας. Προτείνεται: Χ1

12. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΙΛΑΝ: Μεγάλο ματς θα γίνει στο Ντέλε Αλπι. Αμφίρροπος αγώνας ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα. Προτείνεται: 1Χ2

13. ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΜΑ: Οι Γενοβέζοι είναι το φαβορί όμως και οι Παρμεζάνοι είναι ικανοί για το βαθμό της ισοπαλίας. Προτείνεται

Ο 14ος

Απουσία αθλιατρικής υποδομής

Επερώτηση του ΚΚΕ, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ποδοσφαιριστή στη διάρκεια αγώνα

Ερώτηση στους υπουργούς Πολιτισμού, Υγείας και Πρόνοιας κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αναφορικά με το θάνατο μέσα στο γήπεδο ενός ακόμα ποδοσφαιριστή. Στο κείμενο, που υπογράφουν οι βουλευτές Στ. Παναγιώτου και Μ. Κωστόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Αλλος ένας ερασιτέχνης αθλητής, ο 27χρονος Θ. Δημητρόπουλος, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αθλητικής συνάντησης. Το περιστατικό αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο μιας μακράς σειράς άλλων ανάλογων. Αποκαλύπτουν με τον πιο χαρακτηριστικό και συνάμα οδυνηρό τρόπο την απουσία της αθλιατρικής υποδομής και την παντελή έλλειψη μέτρων κατά τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων. Στο προαναφερόμενο περιστατικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο νέο από συναθλητές του και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Θηβών με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο...

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να διεξάγονται οι αθλητικές συναντήσεις με ασφαλείς από κάθε άποψη συνθήκες (ύπαρξη στο γήπεδο γιατρού, ασθενοφόρων και όλων των άλλων απαραίτητων μέσων);

2. Εχουν περιληφθεί στο νέο κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα;".

Τα οκτώ ζευγάρια

Τα οκτώ ζευγάρια που σχηματίστηκαν από τη χτεσινή κλήρωση θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου στις 27/11 (14.45) και 11/12 (14.15).

ΟΜΑΔΕΣΑ αγώναςΕπαναληπτικός

Ιωνικός - ΟΦΗ ............

Αρης - Παναχαϊκή (28/11)............

Βέροια - Απόλλωνας............

Ηρακλής - Παναθηναϊκός (7.15μμ ΕΤ-1)...........

Ιάλυσος - Εθνικός ............

ΑΕΚ - Λύκοι ............

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (28/11, 7.15μμ, ΕΤ-1) ............

Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός ............



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ