Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - ΚΛΗΡΩΣΗ
Βόρειοι και Νότιοι

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Ηρακλής - ΠΑΟ, τα σημαντικότερα παιχνίδια που ανέδειξε η κλήρωση

Ολα τα... λεφτά στο δίδυμο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε ιπποδρομιακά στοιχήματα αλλά στο αποτέλεσμα της χτεσινής κλήρωσης για την προκριματική φάση του κυπέλλου. Η "θεά" τύχη αποφάσισε να υπάρξει "μονομαχία" Θεσσαλονίκης - Αττικής αφού από τα οκτώ ζευγάρια τα δύο είναι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός και Ηρακλής - Παναθηναϊκός.

Στα γραφεία της ΕΠΟ είχαν ήδη αναδειχτεί τα τρία πρώτα ζευγάρια. Εξι, από τις 12 ομάδες της Α εθνικής είχαν μάθει το "ριζικό" τους. Αγωνιούσαν οι υπόλοιπες που ήταν οι τρεις μεγάλοι του κέντρου και οι ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Πανηλειακός. Ολοι σιγοψιθύριζαν την πιθανότητα ντέρμπι, όπερ και εγένετο. Ο Βορειοελλαδίτης Ιορδάνης Τσώτσος (γ αντιπρόεδρος ΕΠΟ) ανέδειξε αντίπαλο του "γηραιού" τον πρωταθλητή ΠΑΟ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου, Ευρ. Ρεβελάκης, ανέσυρε το μπαλάκι νούμερο 16 που αντιστοιχούσε στο νικητή απ' το παιχνίδι Πανιωνίου - ΠΑΟΚ και ο ταμίας της ομοσπονδίας Λ. Τσεμπεράκης "επέλεξε" τον Ολυμπιακό.

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ηρακλή, Βασ. Αντωνιάδης, φυσικά τα'χε με την τύχη του: "Χειρότερη δε θα μπορούσε να είναι, είμαστε άτυχοι. Πάνω που αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας, πέσαμε ξανά στα δύσκολα. Θα παλέψουμε. Ελπίζω ως το πρώτο παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο".

Ο Ζάετς απ' την πλευρά του δήλωσε: "Κάθε ματς κυπέλλου είναι ξεχωριστό. Ο Ηρακλής μπορεί να μην είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι κακή ομάδα. Ακόμη είναι νωρίς για προγνωστικά".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Γ. Χατζηιωάννου, είπε: "Είναι το δυνατότερο ζευγάρι. Περίμενα να 'μαστε πιο τυχεροί. Θ' αγωνιστούμε για την πρόκριση. Αμφότερες οι ομάδες δημιουργούν κάτι καινούριο, ελπίζω να γίνουν δύο καλά παιχνίδια, να κερδίσει ο καλύτερος και τυχερότερος".

Ο Μπάγεβιτς ανέφερε: "Είναι δύσκολη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι ο πρώτος αγώνας είναι εκτός έδρας, δε σημαίνει ότι είναι θετικό για μας και αυτό γιατί ο αντίπαλός μας είναι πολύ δυνατός". Ο Ιβιτς πρόσθεσε πως "θα διεκδικήσουμε την πρόκριση απ' την Τούμπα" και ο Τζόρτζεβιτς "από μας εξαρτάται. Πάντως είμαστε σε καλή κατάσταση".

Την "ευρωπαϊκή τύχη" της... ελληνοποίησε η ΑΕΚ. Την ώρα που οι άλλοι θα δοκιμάζονται σε Τούμπα, Καυταντζόγλειο, αυτή θα πηγαίνει για... κυνήγι στη Σίνδο. Αντίπαλός της οι Λύκοι. Ο Π. Ραβούσης φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: "Είναι ευνοϊκή κλήρωση και δε φορτώνεται η ομάδα. Βασική προϋπόθεση να σεβαστούμε τον αντίπαλο και τον θεσμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ