Παρασκευή 15 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αντίθετο το ΚΚΕ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η νέα ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ που τους χαρίζει 1,7 δισ.

Κατά πλειοψηφία χτες η Βουλή, έκανε αποδεκτή τη νέα ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο από τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. Το ΚΚΕ καταψήφισε την προκλητική ρύθμιση αυτή, ακόμα και μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς, σύμφωνα με την οποία οι δόσεις εξόφλησης από 90 μειώνονται σε 48. Αντιρρήσεις για τη ρύθμιση εξέφρασαν και ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Αυδής, "τα ποδοσφαιρικά σωματεία, όπως διαβάζουμε καθημερινά στις εφημερίδες, διαθέτουν ποσά δισεκατομμυρίων για τις μετεγγραφές παιχτών. Μερικοί από τους ωφελούμενους έχουν εισπράξει μεγάλα ποσά επειδή συναίνεσαν στις μετεγγραφές. Είναι μια χαριστική διάταξη... δε νομίζω πως έχει καμιά σχέση με φορολογική δικαιοσύνη ή με δημοσιονομική πολιτική".

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή από τα 7,5 δισ. δρχ. (5 δισ. κεφάλαιο συν 2,5 δισ. προσαυξήσεις) που χρωστούν οι ΠΑΕ, θα καταβάλουν τα 5.845 εκατ. δρχ. Το θα καταβάλουν βέβαια, είναι θεωρητικό αφού το παρελθόν αποδεικνύει πως δεν έχουν τέτοια πρόθεση. Για ποιο λόγο άλλωστε όταν γνωρίζουν πως μετά από κάθε ρύθμιση "για τελευταία φορά", όπως ισχυρίζονται οι εκάστοτε υπουργοί, είναι ζήτημα χρόνου η επόμενη.

Από την πλευρά της η ΕΠΑΕ παρά τις αρχικές αντιρρήσεις για τον αριθμό των δόσεων, έκανε αποδεκτή τη ρύθμιση. Οι όποιοι "λεονταρισμοί" κάμφθηκαν όταν διαπίστωσαν οι παράγοντες πως το νέο χάρισμα ξεσηκώνει αντιδράσεις. Μπροστά στην απώλεια ολόκληρης της ευκαιρίας, "συμβιβάστηκαν".

Ο πρόεδρος της ένωσης, Γ. Δέδες, δήλωσε μετά την ψήφιση της ρύθμισης: "Είμαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσε να γίνει σε περισσότερες δόσεις (72 ή 90) όπως όμως ήρθαν τα πράγματα είμαι ικανοποιημένος γιατί υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Τι να πούμε, πάλι καλά που έγινε ρύθμιση και δε μας είπαν να τα πληρώσουμε μια και έξω".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ