ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Νίκησε η φιλία

Ο Ιωαννίδης έχασε από τον Ολυμπιακό με 60 - 69, αλλά κέρδισε το ερυθρόλευκο χειροκρότημα

Στο μπάσκετ δυστυχώς δεν υπάρχει ισοπαλία. Αν υπήρχε, τη δικαιούνταν η ΑΕΚ χτες στο Φάληρο. Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για την προσπάθεια να ανατρέψει ένα χαμένο παιχνίδι όπως αυτό εξελίχτηκε στο ξεκίνημα και για τον Γ. Ιωαννίδη. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ξέχασαν και τον υποδέχτηκαν με ένα αυθόρμητο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα χειροκρότημα. "Ηταν μια δύσκολη μέρα για μένα, γιατί στη ζωή υπάρχουν πράγματα ακριβότερα από το αποτέλεσμα", σιγοψιθύρισε στο τέλος.

Το συναίσθημα περίσσεψε στο ντέρμπι κορυφής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ιωαννίδης στη διάρκεια του αγώνα δεν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του να φύγει νικητής. Το ξεκίνημα δεν ήταν πάντως το καλύτερο. Οι παίκτες του δεν άντεξαν την πίεση που δημιουργούσε η επιστροφή του στο γήπεδο που αγαπήθηκε και πριν καλά καλά ζεσταθεί η ατμόσφαιρα ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι με 19 - 7 και 30 - 15. Ισως να μην έφταιγαν οι παίκτες, αλλά το γούρι που του χάλασαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Βγήκε από το γήπεδο, όχι από εκεί που έβγαινε πέντε χρόνια με τον Ολυμπιακό, αλλά από το πλάι της φυσούνας και μάλιστα με καθυστέρηση δέκα λεπτών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους οπαδούς να τον ξεχωρίσουν από την ΑΕΚ. Κατευθύνθηκε στον πάγκο και όπως συνήθιζε όλα αυτά τα χρόνια, άφησε με προσοχή το τσαντάκι του στην άκρη της καρέκλας. Οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων", γνωρίζοντας ότι αυτό είναι το γούρι του, το εξαφάνισαν. Επειδή όμως ο Ιωαννίδης τίποτα δεν αφήνει στην τύχη κι ας είναι προληπτικός, άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και στην επανάληψη έκανε ντέρμπι το παιχνίδι. Εξι συνεχόμενα λάθη των Πειραιωτών στο τελευταίο δίλεπτο του α ημιχρόνου και το 34 - 17 έγινε 36 - 28. Με τον Ατρούια να βοηθάει επιθετικά τους Εντουαρντς, Αλεξάντερ (μόνο αυτοί σκόραραν στο πρώτο εικοσάλεπτο), η ΑΕΚ πλησίασε 40 - 38. Ο Ιβκοβιτς έστω και καθυστερημένα διέγνωσε ότι ο Αντερσον δεν μπορούσε να σταματήσει τον ασταμάτητο Εντουαρντς και έριξε στον αγώνα τον Παπανικολάου. Ο νεαρός διέθετε το πάθος που έλειπε από τον συμπαίκτη του, περιόρισε στο ελάχιστο τον Αμερικανό και με τρίποντο στο 33 έδωσε διαφορά ασφαλείας στην ομάδα του (58 - 49). Το τελικό 69 - 60 ήταν η φυσιολογική κατάληξη ενός αγώνα που είχε τον Ολυμπιακό κυρίαρχο κοντά στη ρακέτα, τον Εντουαρντς κορυφαίο από την περιφέρεια (24 πόντους στο ημίχρονο) και τον Σιγάλα παραλίγο αυτόχειρα, καθώς στο 10 έθεσε εαυτόν εκτός αγώνα με 3ο φάουλ και τεχνική ποινή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 7 (1), Αντερσον 9 (1), Παπανικολάου 5 (1), Γαλακτερός, Νάκιτς 2, Φασούλας 11, Τόμιτς, Τάρλατς 7, Βελπ 5 (1), Ρίβερς 23 (3).

ΑΕΚ: Κολντεμπέλα, Ατρούια 8 (2), Κακιούζης 2, Παπαχρόνης 2, Χατζής 3, Λάρσεν, Εντουαρντς 30 (6), Ποδαράς 1, Κιάτζιτς, Αλεξάντερ 14.

ΒΟΛΕΪ
Περίπατος του Αρη

Ανετα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε την Ορεστιάδα 3 - 0 και έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχτηκε τελικά το χτεσινό παιχνίδι μεταξύ του Αρη και της Ορεστιάδας αφού οι "κίτρινοι" δε δυσκολεύτηκαν να νικήσουν με 3 - 0 παραμένοντας πρώτοι και αήττητοι στη βαθμολογία της Α1. Με επιθετικές αιχμές τους δυο Βούλγαρους Κονσταντίνοφ και Γκάνεφ που πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση δε φαίνονταν διατεθειμένοι να χάσουν την πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα οι Εβρίτες παρουσιάστηκαν πολύ αγχωμένοι για τον αγώνα και η έλλειψη ψυχραιμίας τούς στέρησε τα όνειρα για κάτι καλό. Στον αγωνιστικό τομέα τα εκπληκτικά σερβίς του Αρη που κατάφερε να σημειώσει 13 άσους αποδείχτηκαν φαρμάκι για το μπλοκ των παικτών της Ορεστιάδας. Η υποδοχή της ομάδας του Ζόραν Γκάετς ήταν πολύ κακή ίσως από το πολύ άγχος που ήταν φορτωμένοι οι παίκτες της ακριτικής ομάδας. Τα σετ 15 - 10 σε 26, 15 - 7 σε 25, 15 - 13 σε 35.

ΑΡΗΣ: Γκάνεφ, Αλεξανδρόπουλος, Κονσταντίνοφ, Παπακοσμάς, Μέλκας, Μητρούδης.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Ζελιάσκοφ, Ναϊντένοφ, Μποζίδης, Παπάζογλου,Σαμαράς, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Βλασακίδης.

  • Στους υπόλοιπους αγώνες της 9ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Εσπερος - Φιλία 0 - 3 (14 - 16, 7 - 15, 13 - 15), ΑΕΚ - Ηρακλής 3 - 1 (15 - 9, 15 - 13, 14 - 16, 15 - 10), Εθνικός Αλεξ - Μίλων 3 - 2 (15 - 13, 15 - 13, 5 - 12, 12 - 15, 15 - 10).

Η βαθμολογία: Αρης 27 - 6 18, Παναθηναϊκός 21 - 8 15, Ορεστιάδα 21 - 13 15, Εθνικός Αλεξ 19 - 18 14, Κτησιφώντας 20 - 12 13, Ολυμπιακός 19 - 12 13, ΑΕΚ 18 - 17 13, Ηρακλής 16 - 18 13, Φιλία 12 - 19 12, ΠΑΟΚ 12 - 19 11, Μίλωνας 6 - 26 10, Εσπερος 4 - 27 9. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κτησιφώντας και ΠΑΟΚ έχουν ένα αγώνα λιγότερο.

Πιο καλή μοναξιά για τις παίκτριες του Παναθηναϊκού στην Α1 γυναικών που από την Κυριακή είναι μόνες πρώτες στη βαθμολογία μετά τη νίκη τους επί του Φιλαθλητικού με 3 - 0 (15 - 6, 15 - 8, 16 - 14). Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Νίκη - Αγ. Σώστης 3 - 2, Ολυμπιακός - Κοζάνη 3 - 0, Αρης - Λάρισα 2 - 3, ΒΑΟ - Ηλυσιακός 3 - 0. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 12, Βριλήσσια και Φιλαθλητικός 11.

Γ. ΤΖΟΥΣΤΑΣ

Θύμα... ποντικών η ΕΟΚ

Αφραγκη έμεινε η Ομοσπονδία Μπάσκετ κι όχι γιατί η ΓΓΑ καθυστερεί την επιχορήγηση. Οπως κατάγγειλε ο οικονομικός υπεύθυνός της, Ι. Μωρώνης,... ποντικοί που μπήκαν στα γραφεία της στη διάρκεια του διημέρου άνοιξαν με οξυγόνο τα χρηματοκιβώτιο αφαιρώντας 9.000 γερμανικά μάρκα (1,5 εκατ. δρχ. ), 520.000 δρχ. επιταγή 34.500.000 δρχ. και δύο λευκά μπλοκ της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαρρήκτες μπήκαν από την ανασφάλιστη είσοδο παρακείμενου γκαράζ και ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο όπου διέρρηξαν την είσοδο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
"Ιστορίες με βρικόλακες" στον Ηρακλή

Ακέφαλος και από πρόεδρο είναι από το Σάββατο ο Ηρακλής. Ο μεγαλοβιομήχανος Κ. Χαϊτογλου, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, έριξε την ευθύνη στους οπαδούς δηλώνοντας: "οι βρικόλακες και οι νεκροθάφτες της ηρεμίας του Ηρακλή, αυτοί που ζουν και υπάρχουν ως οπαδοί χάριν της ανωμαλίας, την οποία επιδιώκουν με πάθος, μπορούν να ησυχάσουν. Η παραίτησή μου είναι δεδομένη και αμετάκλητη". Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κ. Χαϊτογλου ασκούσε την προεδρία με την οικονομική στήριξη Ελληνοαμερικανών παραγόντων, οι δραστηριότητες των οποίων στον ελληνικό χώρο παραμένουν άγνωστες.

Ο "γηραιός", που στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αγωνίζεται σήμερα στην Ολλανδία κόντρα στην Ντεν Μπος, ουσιαστικά βρίσκεται και χωρίς προπονητή. Ο Τ. Ξουρίδας είναι υπηρεσιακός, οι Κιουμουρτζόγλου, Μαρκόπουλος αρνήθηκαν την πρόσκληση και οι Δενδρινός, Κυρίτσης φοβούνται να πουν το "ναι". Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αφορισμοί του Κ. Χαϊτογλου για τους λίγους φίλους της ομάδας, περισσότερο μπλέκουν παρά λύνουν το μυστήριο, γύρω από τα φετινά δρώμενα στο τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή.

  • Εξάλλου, στο πλαίσιο πάντα της 8ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού Κυπέλλου, ο Απόλλωνας Πάτρας αγωνίζεται στη Ρουμανία με αντίπαλο την Ουνιβερσιτατέα.
Τρόμαξαν οι "μεγάλοι"

Σκόνταψε ο Πανιώνιος στου Παπάγου, δύσκολες νίκες για Περιστέρι, Παναθηναϊκό

Ημέρα των αδυνάτων η 9η αγωνιστική. Οι "μικροί" είτε νίκησαν είτε έχασαν "έδειξαν τα δόντια τους" στους θεωρούμενους ισχυρούς, αποδείχνοντας στην πράξη ότι κάθε άλλο παρά εύκολη λεία αποτελούν.

Στο κλειστό του Παπάγου η τοπική ομάδα νίκησε τον Πανιώνιο με 77 - 68, έστω και εάν στο ημίχρονο έχανε με 33 - 35. Στο Β μέρος, με τον Φορντ να ξυπνάει από το λήθαργο και να πετυχαίνει 22 πόντους, δε δυσκολεύτηκε να φθάσει στη νίκη απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες που είχαν σαν καλύτερο τον Γκάτλιν με 13 πόντους.

Στο Περιστέρι "έσπασαν καρδιές" μέχρι η ομάδα να φθάσει στη νίκη με 114 -107 στην παράταση, απέναντι στον αξιόμαχο Πειραϊκό που είχε στη σύνθεσή του ένα εκπληκτικό Σάτον που σημείωσε 31 πόντους. Οι Περιστεριώτες φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στην παράταση και με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Αγγελο Κορωνιό (33π.) έφθασαν στη νίκη.

Τα χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός που στο ημίχρονο του αγώνα με τη Λάρισα βρέθηκε να χάνει με 30 - 38. Στο Β μέρος οι παίκτες του Μάλκοβιτς βελτίωσαν την άμυνά τους και με ένα σερί 43 - 9 έφτασαν στη νίκη με 73 - 54. Κορυφαίος από τον Παναθηναϊκό ο Βουρτζούμης, που αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ