ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Γενάρη 1995
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο μαθητής αμφισβητεί το δάσκαλο

Σούμποτιτς και Σάκοτα αντιμέτωποι στο αυριανό ντέρμπι Ηρακλή - ΠΑΟΚ. Πρώτη εμφάνιση του Μπούλαρντ στο Ιβανώφειο

Αυτό ναι, είναι πραγματικό τοπικό ντέρμπι. ΠΑΟΚ εναντίον Ηρακλή αύριο στις 18.45 στο Αλεξάνδρειο (ζωντανή μετάδοση MEGA), με στόχο το γόητρο και όχι μόνο. Η παρουσία και των δύο στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου δεν αμφισβητείται από κανέναν, γι' αυτό και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ιδιομορφίες του αγώνα. Για πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Ντράγκαν Σάκοτα και Σλόμπονταν Σούμποτιτς. Ο δάσκαλος με το μαθητή. Οι δυο τους έβαλαν πέρσι τις βάσεις για τη φετινή εντυπωσιακή πορεία του Ηρακλή. Στο τέλος της περιόδου ο Σέρβος είπε το ναι στην πρόταση του ΠΑΟΚ, αφήνοντας στον Σλοβένο ελεύθερο το τοπίο να ξεκινήσει τη δική του προπονητική καριέρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η αναμέτρηση του Ματ Μπάλαρντ με τον Γουόλτερ Μπέρι. Ο Μπάλαρντ κάνει αύριο την πρεμιέρα του στην Ευρώπη και ειδικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε μια θέση την οποία τίμησε με το παραπάνω πέρυσι ο Μπέρι. Ο παίκτης του Ηρακλή φημίζεται για τον ήπιο χαρακτήρα του, αλλά έχει κάθε λόγο να θέλει την προσωπική του ρεβάνς.

Την ΑΕΚ φιλοξενεί σήμερα στη Γλυφάδα ο Παναθηναϊκός κι όπως λέει κι ο Βλ. Τζούροβιτς, οι "πράσινοι ακόμα κι αν αγωνιστούν χωρίς τους Πάσπαλιε, Βράνκοβιτς δύσκολα μπορούν να απειληθούν". Ο Ρ. Μπλάκμαν επιμένει πάντως πως η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει και με τον Παναθηναϊκό.

Μαζεύει τα συντρίμμια του ο Ολυμπιακός στο Φάληρο. Αντιμετωπίζει το Παγκράτι, το οποίο σύμφωνα με τον Σπ. Φώσκολο είναι σαν να μην αγωνίζεται αυτό το Σάββατο.

Κρίσιμο απόγευμα για Περιστέρι - Δάφνη

Χωρίς περιθώρια απωλειών, το Περιστέρι φιλοξενεί τον Πανιώνιο που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και θα ενισχυθεί με τον Φ. Χριστοδούλου. Με την ομάδα του Στ. Γιατζόγλου είναι άγνωστο αν θα αγωνιστεί ο Σίγκλετον που χτύπησε σοβαρά στο δάκτυλο στο παιχνίδι με την Καθέρες.

Μετά τον Μπάλαρντ ένα ακόμα μεγάλο όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ αναμένεται να κάνει σήμερα την παρθενική του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ο Αυστραλός Αντριου Γκέιτζ με συμμετοχές σε τρία παγκόσμια κύπελλα και αντίστοιχο αριθμό Ολυμπιακών Αγώνων, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο Γκέιτζ θα είναι πιθανότατα παρών στο Μετς εναντίον των Αμπελοκήπων. Και λέμε πιθανότατα γιατί ο Ρ. Τζόρνταν τον οποίο θα αντικαταστήσει αρνούνταν να λύσει το συμβόλαιό του.

Τις τελευταίες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία παίζει στο γήπεδό της η Δάφνη με αντίπαλο το Σπόρτιγκ. Στην προσπάθειά της δε θα έχει συμπαραστάτη τον Αμερικανό Μπερνς ο οποίος δεν επέστρεψε από την πατρίδα του.

Στη Λάρισα η τοπική ομάδα που από χτες απέκτησε χορηγό την Αγροτική Τράπεζα, αντιμετωπίζει στις 18.45 τον Αρη (ζωντανή μετάδοση ΜΕGΑ).

Το πρόγραμμα των αγώνων

(13η αγωνιστική)

Γλυφάδας 17.00: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (Πιτσίλκας - Αρβανιτίδης)

Δάφνης 17.00: Δάφνη - Σπόρτιγκ (Κορομηλάς - Μαστραφτσής)

Μετς 17.00: Αμπελόκηποι - Απόλλωνας (Τσούλης - Μουζάκης)

Λάρισας 18.45: Λάρισα - Αρης (Βορεάδης - Μπακάλης)

Στ. Ειρ. Φιλ. 17.00: Ολυμπιακός - Παγκράτι (Γιοχαλής - Λαϊνιώτης)

Περιστερίου 17.00: Περιστέρι - Πανιώνιος (Βιδάλης - Σπυρίδωνος)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αλεξάνδρειο 18.45: ΠΑΟΚ - Ηρακλής (Συμεωνίδης - Παπαδημητρίου)

Α2 Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(12η αγωνιστική)

Αμπελοκήπων 17.30: Δημόκριτος - Ηράκλειο

Κομοτηνής 16.00: Κομοτηνή - Ηλυσιακός

56ης σχ. εφ. 17.30: ΜΕΝΤ - Φίλιππος

Πανελληνίου 17.30: Πανελλήνιος - Ιωνικός Ν.

Ιωνικού 17.30: Ιωνικός Ν. Φ. - Μίλωνας

Παπάγου 17.30: Παπάγου - Νέστορας

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α

Καλλιθέας 18.45: Εσπερος - Πειραϊκός

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(ΚΥΡΙΑΚΗ)

Βόλου 13.00: Ολυμπιακός Β. - Αρης

Μετς 12.00: Θρίαμβος - Αστέρας Εξ.

Κομοτηνής 12.00: Κομοτηνή - Καλαμαριά

Ηλιούπολης 13.00: Ακαδημία - ΜΕΝΤ

Ν. Αλικαρνασσού 14.30: Ηρόδοτος - Αγ. Παρασκευή

Α. Λιοσίων 12.00: Σπόρτιγκ - Παναθηναϊκός

Ρέστειο 12.00: Π. Φάληρο - Παγκράτι

ΙΣΤΙΟΠΛΟ+ΔΚΙΑ
Πρώτος στον κόσμο ο Κακλαμανάκης

Στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε από χτες το μεσημέρι ο Ελληνας ιστιοπλόος και πρωταθλητής κόσμου, Νίκος Κακλαμανάκης. Ο αθλητής της Βουλιαγμένης μετά από ένα χρόνο συνεχών επιτυχιών βρίσκεται από χτες στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη διάκριση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ελλάδα γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Κακλαμανάκης μετά την τελευταία ιστιοδρομία του διεθνούς αγώνα της Αυστραλίας (αγώνας που υπάγεται στην παγκόσμια κατάταξη) τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη θέση το μεγάλο αντίπαλό του Νεοζηλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, Μπρους Κένταλ. Αυτή η δεύτερη θέση έδωσε τους απαραίτητους βαθμούς στον Ελληνα πρωταθλητή, ώστε να φιγουράρει από χτες στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

"Σκοπός μου ήταν να περάσω τον Κένταλ και όχι να νικήσω στον αγώνα. Ετσι από τη μέση του αγώνα έστρεψα την προσοχή μου στον κυριότερο αντίπαλό μου για την παγκόσμια κατάταξη και πώς θα τον έχω πίσω μου άσχετα με το αν νικήσω ή όχι στον αγώνα", επισήμανε ο Κακλαμανάκης στα πρώτα λόγια μετά την επιτυχία, σκιαγραφώντας τον αγώνα που του χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση.

"Είμαι υπερήφανος που έκανα την Ελλάδα να φιγουράρει στην πρώτη θέση του κόσμου και ελπίζω αυτό να γίνει κατανοητό στη χώρα και να λάβει τις πραγματικές διαστάσεις", κατέληξε ο Κακλαμανάκης.

Αντιμέτωποι αύριο Μπέρι και Πρέλεβιτς

ΠΑΛΗ

Με τη συμμετοχή 617 αθλητών διεξάγονται το Σαββατοκύριακο οι τοπικοί αγώνες ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης. Οι αγώνες της Ν. Ελλάδας θα διεξαχθούν στο γυμναστήριο της Ν. Σμύρνης (180 συμμετοχές), της Κ. Δ. Μακεδονίας στο γυμναστήριο της Μίκρας (160), της Α. Μακεδονίας και Θράκης στη Νιγρίτα (137) και της Κ. Ελλάδας στη Λάρισα (140).

Ρεκόρ με Εφές

Ρεκόρ εισιτηρίων πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με την Εφές Πίλσεν, αλλά ορισμένοι απ' τους 14.907 που βρέθηκαν την Πέμπτη στο Φάληρο δεν είχαν πάει για να παρακολουθήσουν μπάσκετ. Τα επεισόδια που συνέβησαν άνευ λόγου και αιτίας με το σφύριγμα της λήξης, από άτομα που διαθέτουν την ικανότητα να εισχωρούν με ευκολία στους διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, δεν τιμούν ούτε τη χώρα ούτε τον Ολυμπιακό.

Η συντριβή του Ολυμπιακού από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης, προσγείωσε τους υπευθύνους της ομάδας, που σε ανακοίνωση της υπογραμμίζουν ότι "η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αποδεικνύεται μέσα στο γήπεδο".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ