Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟ+ΔΚΙΑ
Πρώτος στον κόσμο ο Κακλαμανάκης

Στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου ανέβηκε από χτες το μεσημέρι ο Ελληνας ιστιοπλόος και πρωταθλητής κόσμου, Νίκος Κακλαμανάκης. Ο αθλητής της Βουλιαγμένης μετά από ένα χρόνο συνεχών επιτυχιών βρίσκεται από χτες στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη διάκριση, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ελλάδα γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Κακλαμανάκης μετά την τελευταία ιστιοδρομία του διεθνούς αγώνα της Αυστραλίας (αγώνας που υπάγεται στην παγκόσμια κατάταξη) τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη θέση το μεγάλο αντίπαλό του Νεοζηλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή, Μπρους Κένταλ. Αυτή η δεύτερη θέση έδωσε τους απαραίτητους βαθμούς στον Ελληνα πρωταθλητή, ώστε να φιγουράρει από χτες στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

"Σκοπός μου ήταν να περάσω τον Κένταλ και όχι να νικήσω στον αγώνα. Ετσι από τη μέση του αγώνα έστρεψα την προσοχή μου στον κυριότερο αντίπαλό μου για την παγκόσμια κατάταξη και πώς θα τον έχω πίσω μου άσχετα με το αν νικήσω ή όχι στον αγώνα", επισήμανε ο Κακλαμανάκης στα πρώτα λόγια μετά την επιτυχία, σκιαγραφώντας τον αγώνα που του χάρισε τη μεγαλύτερη διάκριση.

"Είμαι υπερήφανος που έκανα την Ελλάδα να φιγουράρει στην πρώτη θέση του κόσμου και ελπίζω αυτό να γίνει κατανοητό στη χώρα και να λάβει τις πραγματικές διαστάσεις", κατέληξε ο Κακλαμανάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ