Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ
Σκάνδαλο κοκαφινης

Απανωτά δέχεται τα χτυπήματα το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού μετά τα οικονομικά σκάνδαλα που συγκλονίζουν το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, χτες αποκαλύφθηκε μια υπόθεση ντομπαρίσματος που αναμένεται να απασχολήσει για καιρό την ήδη τραυματισμένη ποδοσφαιρική κοινωνία της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάθεση ενός ιδιωτικού αστυνομικού αποκαλύφθηκε ότι οι μισοί ποδοσφαιριστές της Νάπολι με επικεφαλής τον τότε αρχηγό της ομάδας Ντιέγκο Μαραντόνα, έκαναν χρήση κοκαφινης από το 1984 μέχρι το 1991. Οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας μετά την αποκάλυψη άρχισαν έρευνες στους ποδοσφαιριστές που ανήκαν την περίοδο εκείνη στη Νάπολι και στο στόχαστρο βρέθηκαν οι Κρίπα, Φεράρα, Ντε Νάπολι και Μπρούνο.

Επίσης διατάχθηκε η σύλληψη του προσωπικού συμβούλου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διέφυγε τη σύλληψη πηγαίνοντας στην Ουρουγουάη.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, οι έρευνες στρέφονται κυρίως στην περίοδο 1987 - 88 όταν η Νάπολι έχασε το πρωτάθλημα σημειώνοντας τρεις ήττες στα τρία τελευταία παιχνίδια και φήμες ήθελαν την ομάδα να έχει πουλήσει το πρωτάθλημα στην ιταλική μαφία που είχε στοιχηματίσει πολλά λεφτά εις βάρος της Νάπολι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ