ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοπή πίτας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν αυτό το διάστημα, Κομματικές Οργανώσεις, Αντιστασιακοί, Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς. Συγκεκριμένα:

Πίτες ΚΟΒ
  • Η ΚΟΒ Κάτω Πατησίων το Σάββατο 28-1-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Κριτοβουλίδου και Σημαντήρα).
  • Η ΚΟΒ Πειραϊκής Χερσονήσου το Σάββατο 28-1-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Παπανικολή 3, Αγιος Βασίλης).
  • Η ΚΟΒ Κέντρου Κερατσινίου το Σάββατο 28-1-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της (Εβρου 27, Ταμπούρια).
  • Η ΚΟΒ Κουκακίου το Σάββατο 28-1-95 στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Αναστασίου Ζίννη 24).
  • Οι ΚΟ Ιλισίων το Σάββατο 28-1-95 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα των ΚΑΠΗ των Ιλισίων.
Οι Λάκωνες

Η Επιτροπή Λακώνων Αττικής πραγματοποιεί την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της το Σάββατο 28-1-95,στις 11 π.μ., στη μεγάλη αίθουσα της ΠΕΑΕΑ (Λυκούργου 10, 4ος όροφος).

Επιτροπές Ειρήνης
  • H Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, σήμερα,στις 6 μ.μ.,στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου 52).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ανω Λιοσίων, την Κυριακή 29-1-95,στις 10.30 π.μ.,στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ανω Λιοσίων. Στη συνέχεια θα γίνει γενική συνέλευση.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κυψέλης, την Κυριακή 5-2-95,στις 10.30 π.μ.,θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της (Καλλιφορνά 30) τη γενική της συνέλευση για την εκλογή καινούριας Γραμματείας και αντιπροσώπων για το 12ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ που θα γίνει από τις 31 Μάρτη μέχρι τις 2 Απρίλη. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας και δεξίωση.
Πολιτική εξόρμηση της ΚΟ Ιωαννίνων

Περιοδείες κλιμακίων με επικεφαλής τον Σπ. Στριφτάρη και τον Γερ. Αραβανή

Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί η ΚΟ Ιωαννίνων αυτό το διάστημα, πραγματοποιούνται περιοδείες δύο κλιμακίων της Οργάνωσης σε συνοικίες και τόπους δουλιάς. Επικεφαλής του ενός κλιμακίου είναι ο Σπύρος Στριφτάρης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Επικεφαλής του άλλου κλιμακίου είναι ο Γεράσιμος Αραβανής,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το πρόγραμμα των περιοδειών τις πρώτες ημέρες είναι το ακόλουθο:

Σήμερα:

  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα επισκεφθεί στις 9 π.μ. τη ΣΒΕΚΗ, στις 10.30 π.μ. τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό, στις 12.30 μ.μ. την ΕΣΠΩ, στις 2.30 μ.μ. τη "Μεταλλουργική". Στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων Ανατολικού Λεκανοπεδίου στην Καστικά και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στο Κουστελιό.
  • Ο Γεράσιμος Αραβανής θα επισκεφθεί στις 12.30 μ.μ. το εργοστάσιο "Δωδώνης", στις 5 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων Δυτικού Λεκανοπεδίου στο Ροδοτόπι και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στην Ελεούσα.

Αύριο Παρασκευή:

  • Ο Σπύρος Στριφτάρης θα επισκεφθεί στις 9.30 μ.μ. την Ενωση Συνεταιρισμών, στις 12 το μεσημέρι το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στις 5.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων της 12ης ΓΕ στην Κληματιά, στις 7.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στη Ζίτσα και στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσει στην Καρίτσα.
  • Ο Γεράσιμος Αραβανής θα επισκεφθεί στις 10 π.μ. το εργοτάξιο του ΟΤΕ, στις 2.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα 15μελη συμβούλια μαθητών, στις 6.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων Ξηροβουνίου στα Πεστά και στις 8 μ.μ. θα μιλήσει στην Πεδινή.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις φανατισμού από το μητροπολίτη

Ευλογεί τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την... ιδιωτική εκπαίδευση

Νέο συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό" εξήγγειλε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τις 15 Φλεβάρη. Οι "σκληροί" της Εκκλησίας συνεχίζουν έτσι τις εκδηλώσεις φανατισμού που συντηρούν τα αδιέξοδα στα εθνικά θέματα. Και φυσικά δεν είναι μόνοι τους, αφού θα σπεύσουν να στηρίξουν κι αυτό το συλλαλητήριο οι "μακεδονομάχοι" των δύο μεγάλων κομμάτων και της Πολιτικής Ανοιξης καθώς κι όλα τα εθνικιστικά στοιχεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την εξαγγελία για το νέο συλλαλητήριο, έκανε ο μητροπολίτης, κατά τη διάρκεια της απονομής χρυσού μεταλλίου στον Α. Στεργίου, μεγαλοεπιχειρηματία- πρόεδρο των ιδιωτικών σχολών ΠΑΣΤΕΡ. Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων εκπαιδευτικών, θεωρούν - το λιγότερο - ως πρόκληση τη βράβευση αυτή.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΜΕ, ο Α. Στεργίου δεν επιτελεί άριστο εθνικό και "εκπαιδευτικό έργο", αλλά εκμεταλλεύεται τα χιλιάδες θύματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, διαφημίζοντας στα ΜΜΕ ότι μπορεί να τους περάσει - από το παράθυρο βέβαια - στα ΤΕΙ με μόνο το βαθμό του απολυτηρίου, πράγμα που θα ισχύει και φέτος. Ο μητροπολίτης ουσιαστικά ευλόγησε την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Ο Α. Στεργίου καταγγέλλεται από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις κάθε άλλο παρά αδιάβλητες εξετάσεις που διεξάγει στη Σχολή του, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του στους μαθητές του."Οι συνάδελφοι καθηγητές του Δημοσίου" αναφέρει η ανακοίνωση, "που συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές, υφίστανται του κόσμου τις πιέσεις, ακόμη και απειλές άσκησης φυσικής βίας, προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια ή να συνεργήσουν στις παρανομίες της διεύθυνσης της ΠΑΣΤΕΡ".

Οσο για τις τιμές που επιδαψιλεύεται ο μητροπολίτης στον Α. Στεργίου για "την προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει στους σπουδαστές της Σχολής τα εθνικά και χριστιανικά ιδεώδη", εννοώντας προφανώς "την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο Σκοπιανό", η ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αναφέρει τα εξής: "Θεωρούμε ότι η πλειοδοσία του πατριωτισμού αποτελεί επικίνδυνο τρόπο διαπαιδαγώγησης της νεολαίας. Η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί ενωτική δύναμη. Η παιδεία ως αυταξία είναι ασυμβίβαστη με κηρύγματα μισαλλοδοξίας και την καλλιέργεια ψυχώσεων, ιδιαίτερα στη νεολαία".

Συνέλευση του Ελληνοκουβανικού Θεσσαλονίκης

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την ετήσια Γενική του Συνέλευση, την Κυριακή 29-1-95,στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στην Κοζάνη και τα Γρεβενά

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, αύριο Παρασκευή 27-1-95 και το Σάββατο 28-1-95.Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

  • Αύριο Παρασκευή, στην Κοζάνη:

- Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στο ΤΕΙ και συνάντηση με τον πρόεδρο, το διδακτικό προσωπικό και τους σπουδαστές.

- Στις 4.30 μ.μ. σύσκεψη στελεχών των Κομματικών Οργανώσεων Δυτ. Μακεδονίας.

- Στις 6 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

- Στις 8 μ.μ. ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κοζάνης.

  • Σάββατο 28-1-95 στα Γρεβενά:

- Στις 9.30 π.μ. συνάντηση με το νομάρχη Γρεβενών.

- Στις 10.30 π.μ. συνάντηση με το δήμαρχο Γρεβενών.

- Στις 11 π.μ. συνάντηση με εκπροσώπους μαζικών φορέων των Γρεβενών.

- Στις 12 το μεσημέρι ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στα Γρεβενά.

- Στις 4.30 μ.μ. συνάντηση με προέδρους και κοινοτικά συμβούλια της περιοχής Καρπερού.

- Στις 6.30 μ.μ. συνάντηση με τον δήμαρχο Δεσκάτης και στη συνέχεια με μαζικούς φορείς της πόλης.

- Στις 9.00 μ.μ. συνεστίαση της ΚΟΒ Δεσκάτης.

Πολιτική συγκέντρωση των Ετεροδημοτών Μαγνησίας

Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Μαγνησίας πραγματοποιεί συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", τη Δευτέρα 6-2-95,στις 6 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Το Σάββατο η γιορτή της ΕΠ της ΚΟΑ

Με την αγωνιστική υπόσχεση πως "το 1995 θα παλέψουμε να 'ναι μια καλύτερη χρονιά για το Κόμμα μας και το λαό μας", η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας διοργανώνει, για το καλωσόρισμα του καινούριου χρόνου, "μια όμορφη ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ" το Σάββατο 28-1-95,στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).

Πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Πρέβεζας

Η ΚΟ Πρέβεζας πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ", το Σάββατο 28-1-95,στις 7 μ.μ.,στη "ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ Αίθουσα Τέχνης", με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκέντρωση Ετεροδημοτών Ικαρίας - Σάμου

Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών Ικαριωτών και Σαμιωτών Αθήνας του ΚΚΕ καλούν τα μέλη και τους φίλους τους σε συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές εξελίξεις", την Κυριακή 29-1-95,στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη).

Συνεστίαση της ΚΟ Καλαμπάκας

Η ΚΟ Καλαμπάκας πραγματοποιεί συνεστίαση για την αποκατάσταση των ζημιών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος το Σάββατο 28-1-95,στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο "ΔΙΚΣ".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ