Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις φανατισμού από το μητροπολίτη

Ευλογεί τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και την... ιδιωτική εκπαίδευση

Νέο συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό" εξήγγειλε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τις 15 Φλεβάρη. Οι "σκληροί" της Εκκλησίας συνεχίζουν έτσι τις εκδηλώσεις φανατισμού που συντηρούν τα αδιέξοδα στα εθνικά θέματα. Και φυσικά δεν είναι μόνοι τους, αφού θα σπεύσουν να στηρίξουν κι αυτό το συλλαλητήριο οι "μακεδονομάχοι" των δύο μεγάλων κομμάτων και της Πολιτικής Ανοιξης καθώς κι όλα τα εθνικιστικά στοιχεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την εξαγγελία για το νέο συλλαλητήριο, έκανε ο μητροπολίτης, κατά τη διάρκεια της απονομής χρυσού μεταλλίου στον Α. Στεργίου, μεγαλοεπιχειρηματία- πρόεδρο των ιδιωτικών σχολών ΠΑΣΤΕΡ. Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων εκπαιδευτικών, θεωρούν - το λιγότερο - ως πρόκληση τη βράβευση αυτή.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΕΛΜΕ, ο Α. Στεργίου δεν επιτελεί άριστο εθνικό και "εκπαιδευτικό έργο", αλλά εκμεταλλεύεται τα χιλιάδες θύματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, διαφημίζοντας στα ΜΜΕ ότι μπορεί να τους περάσει - από το παράθυρο βέβαια - στα ΤΕΙ με μόνο το βαθμό του απολυτηρίου, πράγμα που θα ισχύει και φέτος. Ο μητροπολίτης ουσιαστικά ευλόγησε την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Ο Α. Στεργίου καταγγέλλεται από τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις κάθε άλλο παρά αδιάβλητες εξετάσεις που διεξάγει στη Σχολή του, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του στους μαθητές του."Οι συνάδελφοι καθηγητές του Δημοσίου" αναφέρει η ανακοίνωση, "που συμμετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές, υφίστανται του κόσμου τις πιέσεις, ακόμη και απειλές άσκησης φυσικής βίας, προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια ή να συνεργήσουν στις παρανομίες της διεύθυνσης της ΠΑΣΤΕΡ".

Οσο για τις τιμές που επιδαψιλεύεται ο μητροπολίτης στον Α. Στεργίου για "την προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει στους σπουδαστές της Σχολής τα εθνικά και χριστιανικά ιδεώδη", εννοώντας προφανώς "την ιδιαίτερη ευαισθησία του στο Σκοπιανό", η ανακοίνωση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αναφέρει τα εξής: "Θεωρούμε ότι η πλειοδοσία του πατριωτισμού αποτελεί επικίνδυνο τρόπο διαπαιδαγώγησης της νεολαίας. Η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί ενωτική δύναμη. Η παιδεία ως αυταξία είναι ασυμβίβαστη με κηρύγματα μισαλλοδοξίας και την καλλιέργεια ψυχώσεων, ιδιαίτερα στη νεολαία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ