Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πίτα της "Δημοκρατικής Μέριμνας"

Με την ευχή να ενισχυθεί το έργο τους από την πολιτεία, έκοψαν χτες τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Συμπαράστασης προς τα Θύματα Πολιτικής Δίωξης "Δημοκρατική Μέριμνα" την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Αντιπρόσωποι των τμημάτων του Σωματείου, καθώς και αντιπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων συναντήθηκαν χτες στην αίθουσα του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων και ευχήθηκαν για τη βοήθεια και συμπαράσταση όλων των φορέων και κυρίως της πολιτείας στην ενίσχυση του έργου τους. Ενα έργο που εδώ και είκοσι χρόνια επιτελεί η "Δημοκρατική Μέριμνα", βρισκόμενη εκεί που η πολιτεία απουσιάζει: στο πλευρό ανθρώπων που υπήρξαν θύματα πολιτικών διώξεων και ύστερα από αγώνες και θυσίες βρέθηκαν αβοήθητοι χωρίς πόρους ζωής και χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Η άμεση και επιτακτική λύση είναι η υλική και ηθική αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Κοινή υπόσχεση όλων να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να ανταποκριθούν στην αποστολή τους, την περίθαλψη των αγωνιστών, που δεν έχουν καμία βοήθεια από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ