Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πάγωσαν" οι οικοδομικές άδειες στην Αττική

Από τις αρχές του Γενάρη οι Πολεοδομίες της Αττικής έχουν σταματήσει να υπογράφουν την έκδοση οικοδομικών αδειών ή να δέχονται καινούριους φακέλους για την έκδοση οικοδομικών αδειών, προκαλώντας αναστάτωση σε δεκάδες πολίτες, που θέλουν να χτίσουν, και προστριβές με τους μηχανικούς τους.

Ειδικότερα στις Πολεοδομίες Αθηνών και Μενιδίου, όπως κατάγγειλαν στην εφημερίδα μας πολιτικοί μηχανικοί, έχουν "παγώσει" δεκάδες άδειες οικοδομής.

Οπως μας εξήγησαν, το "πάγωμα", η εντολή για το "πάγωμα" έχει δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατανομή των επιμέρους Πολεοδομιών στις αρμοδιότητες της νέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το πρόβλημα δηλαδή δημιουργείται επειδή ορισμένες περιοχές που υπάγονται τώρα στην Πολεοδομία Ανατολικής ή Δυτικής Αττικής αναμένεται να υπαχθούν στη Νομαρχία Αθηνών!

Πάντως, όπως μας τόνισε αργά χτες ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, Αλ. Βούλγαρης, το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί σύντομα - το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα - και με νομοθετική ρύθμιση ανακατανομής των χωρικών αρμοδιοτήτων των νέων νομαρχιών, κάτι που αποφασίστηκε χτες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ