Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτακτη συνέλευση των γιατρών του ΙΚΑ

Ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος για τα φάρμακα

Επειτα από πολλά χρόνια η Διοίκηση του συλλόγου των γιατρών του ΙΚΑ (ΣΕΥΠΙΚΑ) θα κάνει αύριο έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Κεντρικό Κατάστημα του Ιδρύματος, Πειραιώς 84, για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και για γενικότερα προβλήματα του ΙΚΑ.

Αύριο οι γιατροί θα κάνουν τετράωρη στάση εργασίας (10πμ - 2μμ) και στις 11πμ θα κάνουν τη γενική συνέλευση. Η Διοίκηση του Συλλόγου με ανακοίνωσή της επιτίθεται στο Διοικητή του Ιδρύματος Γρ. Σολωμό για δηλώσεις του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που, κατά το ΣΕΥΠΙΚΑ στιγματίζουν τους γιατρούς. Επίσης διαμαρτύρεται για τους συμβασιούχους γιατρούς που δεν έχουν πληρωθεί και τελικά έχουν απολυθεί. Ακόμα ο ΣΕΥΠΙΚΑ διαμαρτύρεται για τις εγκυκλίους του ΙΚΑ για τα φάρμακα και θεωρεί τη "λίστα" περιοριστική στη φαρμακευτική θεραπεία των ασφαλισμένων.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι οποιοδήποτε φάρμακο έχει ανάγκη ο άρρωστος, μπορεί να συνταγογραφηθεί από το γιατρό, σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες που δόθηκαν από τη διοίκηση του ΙΚΑ, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ με τις εγκυκλίους αλλά και με δηλώσεις του έχει υποστηρίξει ότι σε περίπτωση που κάποιος γιατρός θεωρεί ότι για τη θεραπεία ενός ασθενή χρειάζεται φάρμακο εκτός λίστας, ο γιατρός μπορεί να το συνταγογραφήσει με την ένδειξη "αναντικατάστατο". Στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει ότι, δεν πρόκειται να γίνει καμιά περικοπή φαρμάκου από το ΙΚΑ. Αναφέρει ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή για την αναμόρφωση, συμπλήρωση και τον εκσυγχρονισμό της λίστας ενώ δηλώνει ότι "Το ΙΚΑ είναι αντίθετο με κάθε μελετημένη αύξηση των κυκλοφορούντων ιδιοσκευασμάτων ή την κυκλοφορία νέων διά των οποίων επιχειρείται η παράκαμψη της κοστολόγησης. "


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ