Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σφίγγει κι άλλο η θηλιά στο ΤΕΒΕ

Για παραπέρα περικοπή του κοινωνικού πόρου του ΤΕΒΕ, τη στιγμή που είναι καθηλωμένες οι συντάξεις σε επίπεδο εξαθλίωσης, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ταμείου.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, το ταμείο σήμερα είναι αρκούντως ανταποδοτικό από τους ασφαλισμένους, που καλύπτουν τα δύο τρίτατων εσόδων του. "Οι κυβερνητικές επιλογές - συνεχίζει - το οδηγούν στην κατάρρευση, με την οριστική αρπαγή του κοινωνικού πόρου και της επιχορήγησης, με επιπτώσεις τρομακτικής υποβάθμισης σε όλο το φάσμα των παροχών σύνταξης υγείας - πρόνοιας. Και ενώ προχωρεί στην αλματώδη αύξηση εισφορών την τελευταία τετραετία, κατάργησε με νόμο το Νοέμβρη του 1993 τον κοινωνικό πόρο, αφήνοντας πενιχρά υπολείμματα, περιορίζει δραστικά στη χρήση 1995 την επιχορήγηση σε ποσοστό 3,2%, αφαιρώντας, σε σχέση με την περσινή χρήση που ήταν 20,6%, πάνω από 5,5 δισ. δραχμές από το ταμείο μας. Πέραν τούτου, και αυτό το κεφάλαιο που απέμεινε από τη συνεχώς μειωμένη επιχορήγηση, επιχειρείται, όπως φημολογείται, να μη χρησιμοποιηθεί σε προγραμματισμένες δαπάνες από το ταμείο μας, αφήνοντας να εννοηθεί και περαιτέρω αφαίμαξή του".

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι "όχι να αναβαθμίσουν τις συντάξεις μας, αλλά να κλείσουν τη μαύρη τρύπα της υγείας, με την τρομαχτική αύξηση στα νοσήλια και τη ληστρική πρόσφατη αύξηση στα φάρμακα. Επιχειρείται να δοθεί μέχρι και 80% αύξηση σε 6.500 φάρμακα ευρείας χρήσης". Ακόμη, καλεί τη διοίκηση του ΤΕΒΕ, να κινηθεί αγωνιστικά προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να εξασφαλιστούν συντάξεις "ανθρώπινης διαβίωσης" στους 65.000 χαμηλοσυνταξιούχους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ