Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας συναντήθηκε νωρίς χτες το πρωί, ο Μήτσος Κωστόπουλος

Περίπου 600 δισεκατομμύρια δραχμές έχει παρακρατήσει τα τελευταία χρόνια το κράτος από τα θεσμοθετημένα κονδύλια που δικαιούται η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτά τα λεφτά τα εισπράττει το κράτος με διάφορους τρόπους, χωρίς τελικά να τα αποδίδει στους δήμους, όπως θα όφειλε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε νωρίς χτες το πρωί με τους εργαζόμενους στο γκαράζ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο αίτημα αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζήτησε να επιστραφούν αυτά τα χρήματα στους δήμους για να μπορούν να κάνουν κάποια έργα και να νοικοκυρέψουν την περιοχή τους.

Αναφερόμενους στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως στο χώρο της καθαριότητας, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν υψηλό έργο και θα έπρεπε η πολιτεία να επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο τα μισθολογικά όσο και για θέματα που έχουν σχέση με την υγιεινή των εργαζόμενων στους χώρους δουλιάς.

Οι εργαζόμενοι στο γκαράζ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας κατήγγειλαν ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλιάς. Οπως είπαν οι ίδιοι, αν και υπάρχει επιτροπή υγιεινής των εργαζομένων δεν υπάρχει προληπτική ιατρική ούτε γίνονται πάντα εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στο χώρο της καθαριότητας. Αυτή τη στιγμή προκειμένου να κάνει κάποιος εργαζόμενος εμβόλιο θα πρέπει να πάει στην Υγειονομική Σχολή, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, επειδή δεν υπάρχει γιατρός εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ