- Για τραμπούκικη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας καταγγέλλουν οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων τον δήμαρχο της πόλης Ν. Παπαδόπουλο.Συγκεκριμένα, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι την... - 1995-01-26 00:00:00.0"/> - Για τραμπούκικη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας καταγγέλλουν οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων τον δήμαρχο της πόλης Ν. Παπαδόπουλο.Συγκεκριμένα, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι την... - 1995-01-26 00:00:00.0" /> Δημαρχιακές γροθιές κατά μαθητών | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Δημαρχιακές γροθιές κατά μαθητών
  • Καταγγελίες μαθητών του 1ου και 2ου Λυκείου κατά του δημάρχου της πόλης για ξυλοδαρμό καταληψία μαθητή
  • "Το μαθητικό κίνημα ξέρει να απαντάει σε τέτοιους ανθρώπους", τονίζει η ΟΒ της ΚΝΕ της περιοχής

Για τραμπούκικη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας καταγγέλλουν οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων τον δήμαρχο της πόλης Ν. Παπαδόπουλο.Συγκεκριμένα, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι την περασμένη Παρασκευή και ενώ το σχολείο ήταν υπό κατάληψη ο δήμαρχος με μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κατέφθασε στο σχολικό χώρο για να εμποδίσει την κατάληψη. Αφού είδε ότι οι μαθητές δεν έλυναν την κατάληψη, ξέσπασε με βία πάνω σε έναν μικρό μαθητή, επειδή αρνήθηκε να βγει από το σχολείο.

"Οπως καλούσα τα παιδιά που ήταν έξω από το σχολείο να μπουν μέσα, έρχεται ο δήμαρχος και μου λέει να βγω έξω και φυσικά εγώ το αρνήθηκα. Τότε άρχισε να φωνάζει "δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και μου όρμηξε σπρώχνοντάς με και χτυπώντας με στο στομάχι με γροθιές",καταγγέλλει ο Δημήτρης Ψαρράς,μαθητής της Α τάξης του 1ου Λυκείου.

Η ΟΒ Βριλησσίων της ΚΝΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του δημάρχου και ταυτόχρονα καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη λύση τον δίκαιων τοπικών τους προβλημάτων. Συνεχίζει ακόμα λέγοντας ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές ξέρει το μαθητικό κίνημα να τις αντιμετωπίζει.

Οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη, έχοντας ως αιτήματα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, το σταμάτημα κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης, αλλά και επιπλέον ένα αίτημα ιδιαίτερο σοβαρό που αφορά το δικό τους σχολείο. Την παράδοση του νέου σχολικού κτιρίου, η οποία έπρεπε να είχε γίνει από το περασμένο καλοκαίρι και για ανεξήγητους λόγους δεν έχει γίνει ακόμα. Το σχολείο που γίνονται μέχρι σήμερα τα μαθήματα είναι σε άθλια κατάσταση, αφού χρησιμοποιούνται για αίθουσες ακόμα και δωμάτια που αρχικά ήταν τουαλέτες και αποδυτήρια.

"Σε αυτές τις συνθήκες και αφού το καινούριο κτίριο δεν έχει παραδοθεί όπως θα έπρεπε, οι κινητοποιήσεις μας είναι πλήρως δίκαιες και θα τις συνεχίσουμε", δήλωσε ο Στάθης Δημόπουλος,μαθητής του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ