Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΟΧΙ παιδεία για λίγους και εκλεκτούς

Πορεία χτες στη Βουλή των νυχτερινών μαθητών, ενόψει και της συζήτησης σήμερα της πρότασης νόμου για τη νυχτερινή εκπαίδευση

Με κεντρικό σύνθημα "Εμπρός για αναβάθμιση στα νυχτερινά", μαθητές νυχτερινών σχολείων της Αθήνας συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στην Πλατεία Κάνιγγος και πορεύτηκαν μέσω της οδού Ακαδημίας προς τη Βουλή.

Η χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών έγινε ενόψει της σημερινής συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου για τη νυχτερινή εκπαίδευση, που έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Αντιπροσωπεία των νυχτερινών μαθητών συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των κομμάτων και τους επέδωσε ψήφισμα, με το οποίο οι νυχτερινοί μαθητές στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που πρέπει να σημειωθεί ότι καλύπτει τα βασικά αιτήματα των νυχτερινών μαθητών. Με το ψήφισμα καλούνται τα κόμματα να τοποθετηθούν θετικά πάνω στην πρόταση νόμου και να την υπερψηφίσουν. Επίσης, καλούνται όλοι οι νυχτερινοί μαθητές να ασκήσουν κάθε πίεση, προκειμένου να υπερψηφιστεί το σχέδιο νόμου.

Οπως δήλωσαν οι αντιπρόσωποι των μαθητών μετά τη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων,αυτοί δεν τοποθετήθηκαν ανοιχτά υπέρ ή κατά του σχεδίου νόμου, επικαλούμενοι την απουσία των εισηγητών των κομμάτων στη σημερινή συνεδρίαση. Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το πρωί και θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους εισηγητές των κομμάτων, ενώ αντιπροσωπεία τους θα παρακολουθήσει τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Την Κυριακή το πρωί το συντονιστικό όργανο των νυχτερινών μαθητών θα συνεδριάσει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για να αποφασίσει τις μορφές συνέχισης των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά αιτήματα των νυχτερινών μαθητών - που περιέχονται και στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ - είναι η εξάωρη απασχόληση με αποδοχές οκταώρου, η κατάργηση της τέταρτης χρονιάς στα νυχτερινά λύκεια και η ίδρυση νέων σχολείων, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Στη χτεσινή πορεία παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της επιτροπής νέων της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το "όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, φτιάξτε σχολεία για τους νυχτερινούς".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση (2005-03-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αναβρασμός στους μαθητές (2001-11-29 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση στη Χαλκίδα (1997-12-17 00:00:00.0)
Στους δρόμους πάλι σήμερα (1997-04-10 00:00:00.0)
"Στο περίμενε" οι μαθητές νυχτερινών (1996-05-02 00:00:00.0)
Η μαζικότερη πορεία των τελευταίων χρόνων (1996-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ